Истинското приятелство: Те помогнаха на болния си приятел да обиколи света

Благодарение на истинските си приятели мечтата на 29 годишния Кеван Чандлър да обиколи света, въпреки спиналната мускулна атрофия, от която страда, става реалност. Научете повече за тази невероятно вдъхновяваща история от тази статия!
Истинското приятелство: Те помогнаха на болния си приятел да обиколи света

Написано от Редакционен екип

Последна актуализация: 27 декември, 2022

Истинското приятелство често означава и правене на жертви в името на някой, когото обичате.

В този случай откриваме магията на приятелството при 29 годишния Кеван Чандлър и приятелите му Том Тройър, Филип Келър, Бенджамин Дювал и Люк Томпсън.

Когато тази група от приятели започва да прави планове за ваканция в Европа, момчетата решават, че не могат да заминат без Кеван. Най-голямата му мечта е да обиколи света.

Как се сбъдват мечтите

истинското приятелство сбъдва мечти

Прочетете и: 7 признака, че сте свободолюбива личност

Кеван Чандлър е писател, болен от спинална мускулна атрофия, болезнено дегенеративно заболяване, което уврежда мускулите и обездвижва болните.

Въпреки че болестта го лишава от много физически умения, тя не му отнема желанието да види света и да посети нови места.

Кеван се придвижва с помощта на инвалидна количка, но има определени места, които не са достъпни за него.

Но това не е проблем за приятелите му, които решават да направят специална раница и удобна седалка за Кеван. Те го пренасят през целия път, на смени, носейки 30 килограмовата рамка.

Първото им приключение е през 2015 г., когато приятелите му планират обиколка на Северна Каролина.

Имайки в предвид болестта си, Кеван си мисли, че няма да може да се присъедини към тях. Но приятелите му имат друга идея: те го поставят в специалната раница и го вземат с тях.

Първото им пътуване  е успешно и те решават да продължат.Следващата им цел е Европа, място, където Кеван би могъл да види нещата, за които винаги си е мечтал.

Те посещават замъци, катакомби, манастири и гори.

Преодоляването на препятствията по пътя към мечтите

Истинското приятелство не познава граници.
Приятелите на Кеван не вярват, че мускулната дистрофия ще направи мечтите му по-малки или по-големи от тези на останалите хора.

Освен че създават специалната раница за Кеван и планират носенето на всичко необходимо му, те започват кампания за набиране на средства чрез GoFundMe.

По този начин те успяват да съберат необходимите им средства за това невероятно приключение.

Документират пътуването си на блога We Carry Kevan и на Instagram акаунта (WeCarryKevan), където можете да разгледате снимките от всичките им пътешествия, показващи силата на истинското приятелство.

Планират и пускането на документален филм с историите от приключенията си.

Какво научиха тези приятели от приключенията си

истинското приятелство преодолява всички препятствия
Тази група приятели пътува в Европа и посещава невероятни места в Англия, Франция и Ирландия.

Кеван мечтае да види места, до които не би могъл да достигне с инвалидната си количка. В продължение на 19 дни те обикалят Европа и се наслаждават на спиращи дъха пейзажи, планини, невероятни градове и вълшебни залези.

Не всичко е толкова лесно, колкото изглежда отстрани, защото момчетата трябвало да се подготвят физически за носенето на Кеван, който от своя страна трябвало да се откаже от „комфорта“ на количката си и да се довери на приятелите си.

Кеван казва, че пътуването е важно не само за него, но и за цялата група от приятели. За него е изключително важно да има подкрепата и да знае, че всяко предизвикателство, всяко постижение или неуспех ще му даде куража да се върне отново.

На всеки един етап от пътуването имах подкрепата на семейството и приятелите си и на Господ. Оттам черпех силата си (силата за всички ни!).

Надявам се, че аз също им давам сила, защото това е важното: да си даваме кураж един на друг. Присъединете се към нас. Животът е по-хубав, когато го изживяваме с  приятелите си. Всички станахме по-силни и по-смели, учейки се един от друг“ споделя Кеван.

Препоръчваме ви да прочетете и: 7 качества на добрите приятели

Истинското приятелство: Източник на вдъхновение

С невероятната история на това пътешествие и красиво приятелство Кеван иска да бъде източник на вдъхновение за другите хора с увреждания по света.

Иска да ги накара да осъзнаят, че няма недостижими мечти и непреодолими препятствия.

Историята на Кеван Чандлър и приятелите му е пример и доказателство за истинското приятелство.

Тя ни учи, че постоянството, позитивността и волята могат да се справят с всички трудности и да постигнем мечтите си.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.