Искам да спра да мисля за теб

Идеализирането на хора и връзки може само да доведе до подвеждаща представа за реалността.
Искам да спра да мисля за теб

Написано от Raquel Lemos Rodríguez

Последна актуализация: 25 август, 2022

Искам да спра да мисля за теб, но не знам как. Умът ми сякаш ме контролира и макар че искам да те изгоня от него, не мога.

Това е толкова неприятно. Не става въпрос само за спомените в главата, но и за емоциите и чувствата, които никак не са положителни.

Загриженост, предположения, въпроси като “а ако бях направил нещо друго” или “какво би станало, ако всичко беше по-различно?” също са в съзнанието ми.

Не знам как да го направя, но искам да престана да мисля за теб веднъж завинаги.

Мисли, елате при мен

Искам да спра да мисля за теб, но не знам как.

Първата стъпка да изгоните някой от главата си е не да игнорирате или да обърнете гръб на всички мисли и идеи, смесени с емоции, които ви идват на ума.

Нормално е да не искате да се изправите пред тях, защото те вече са ви наранили твърде много. Ако обаче не направите това, няма да можете да спрете да мислите за човека, който вече не е част от вашия живот.

  • Анализирайте мислите си: помислете за тях и обърнете внимание как ви карат да се чувствате и защо. Попитайте дали те са логични и какво ги кара да идват често пред вас.
  • Тревожите се твърде много? Понякога се съмняваме в нашите решения и избори. Това се нарича “съжаление”. Можете обаче да спрете това, защото ако направите крачка назад, ще осъзнаете, че всички ваши притеснения нямат основание.
  • Помислете за страха: Не можете да престанете да мислите за този човек от страх от самотата.
  • Не сравнявайте живота си с този на другия човек: Сравненията ви въвличат в кръг от негативни мисли, където никога няма да се чувствате комфортно и удовлетворени.
За да спра да мисля за теб ще спра да фантазирам за теб.

Важно е да вземете предвид тези неща, за да можете здравословно да приемате мислите, които нахлуват в съзнанието ви. Тези стъпки също така ще ви позволят да се радвате на всички предимства, които те ще ви дадат.

Ще насоча вниманието си към други неща

След като сте се сблъскали с всички тези мисли за другия човек, те могат да следват курса си. С други думи те ще стигнат до ума ви и после ще си тръгнат сами.

Много други обаче ще продължат да ви карат да чувствате и изпитвате безпокойство, тъга, меланхолия и съмнения. За тях има и друга алтернатива: съсредоточете вниманието си върху други неща.

Няма по-добра техника да забравите за някого от това да направите нещо ново или да насочите вниманието си върху това, което ви харесва. Сега имате време за себе си, така че посветете го изцяло на себе си.

Излезте с приятелите си, запознайте се с нови хора, съсредоточете се върху работата си, планирайте пътуването, което винаги сте искали да направите и т.н.

Всичко това ще ви накара да сте заети и бързо ще дадете възможност да спрете да мислите за човека, когото искате да забравите, въпреки че може да се появява в ума ви от време на време.

Сега имате време за себе си, така че посветете го изцяло на себе си.

Може би се чудите дали тази техника всъщност избягва проблема. Истината е, че не е така, стига да сте направили по-рано обсъдената стъпка.

Това е вторият вариант, който ще изкорени тези мисли, от които е трудно да се отървете.

За да спра да мисля за теб ще спра да фантазирам за теб

Все още не е свършило, все още мисля за теб.

Все още се чувствате зле и не можете напълно да забравите човека. Това се случва, защото продължавате да фантазирате за него и вашата връзка.

Когато идеализирате нещо, вие мечтаете и развивате подвеждаща представа за това, което се случва.

Това силно се вкопчва в ума ви и не можете да спрете да мислите за човека, въпреки че искате.

В главата си все още има снимки на тези срещи, целувки и ситуации, които сте преживели. Спомняте си тези изображения с усмивка и накрая започвате да проливате сълзи.

Така се измъчвате, защото знаете, че тези фантазии няма да доведат до нищо добро. Те са само илюзии и болезнени спомени за нещо, което вече не съществува.

Важно е да споменем, че дори да следвате тези съвети и други, които действат за вас, времето ще постави всичко на свое място.

Няма да можете да спрете да мислите за някой, който е бил важен за вас през нощта. Това изисква време и най-важното, приемане на случващото се.

Днес ще престана да мисля за теб, защото имам силата и волята да го направя.

Ако отричате действителността и се оплаквате от собствената си болка, тази ситуация ще продължи още по-дълго.

Ето защо трябва да научите как да приемате това, което се случва с вас, да не се отказвате и да чакате. Рано или късно всичко ще спре да е толкова болезнено.

Днес ще престана да мисля за теб, защото имам силата и волята да го направя.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.