9 идеи за празнуване на рождените дни на вашите близнаци

Празнуването на рождените дни на близнаци е специално събитие както за родителите, така и за децата. Още по темата!
9 идеи за празнуване на рождените дни на вашите близнаци

Написано от Luz Marina Carpio Hernández

Последна актуализация: 01 юли, 2024

Има два начина да празнувате рождените дни на близнаци: първият е да изберете традиционното и да предложите парти с една и съща тема; вторият нарушава схемата на съвпадение на детайлите, като дава предпочитание на определени предпочитания.

И в двата случая организирането на тържеството не трябва да се превръща в главоболие за родителите. Да, има усилието е двойно, но има и двойно удовлетворение от това как децата се наслаждават на вечерта с емоциите, които предизвикват балоните, бонбоните и подаръците.

Ключът към успешното тържество се крие в това да знаете какво харесват малчуганите и да използвате тематиката. В тази статия ви каним да откриете идеите, които ще превърнат празника в мечтан повод!

Индивидуални вкусове: Най-важното нещо, което трябва да имате предвид, за да отпразнувате рождения ден на вашите близнаци

Много често се случва родителите да обличат близнаците еднакво, още от бебета; също така често ги записват на едни и същи дейности и ходят в едно и също училище, например. Всички тези фактори влияят върху развитието на специална връзка, която надхвърля физическата прилика.

Всъщност фондация Orienta отбелязва, че връзката между близнаци е по-тясна, отколкото между братята и сестрите. Но братството не означава, че вкусовете им трябва да са еднакви.

Докато растат, децата се научават да показват какво харесват или не, без да е необходимо интересите им да съвпадат с тези на техните братя или сестри. Въз основа на тази предпоставка, опитайте се да се съсредоточите върху предпочитанията на всеки близнак по отношение на герои, цветове и теми, така че забавлението да демонстрира отделните личности в едно събитие за същия ден.

Смятаме, че може да ви хареса и да прочетете тази статия: Знаете ли каква е разликата между еднояйчните и двуяйчните близнаци?

Идеи за празнуване на рождените дни на вашите близнаци

Коментар от Understood Organisation подчертава важността на намирането на страст, която братята и сестрите могат да споделят, за да се развие силна връзка. Спортът, определени храни или пристрастието към анимационен филм, например, подхранват взаимния интерес към братя и сестри.

Настъпването на рождения ден също може да се разбира като една от тези съвместни страсти, за които близнаците жадуват. И за да бъде събитието успешно, е важно да се обърне внимание на всички детайли.

Менюто, гостите, торбичките с подаръци и украсата са основни аспекти на празника. Ако нямате наличен парти организатор, не се паникьосвайте. Обърнете внимание на следните идеи.

1. Възползвайте се от тематични балони

Класическите балони никога не излизат от мода, но ако искате да оптимизирате стила на събитието, препоръчително е да използвате тематични балони. Предлагат се във всякакви размери, цветове и форми. Можете дори да ги персонализирате или да направите аранжировки и фигури, загатващи концепцията за рождения ден.

2. Намерете средно положение, когато става дума за декорация

Докато близнаците са бебета, е по-лесно да изберете декора за парти. Когато пораснат, най-добре е да обърнете внимание на това, което ги прави щастливи или развълнувани. Ако са достатъчно големи, за да обяснят, попитайте ги каква тема искат.

Зад успешното парти за близнаци винаги стои процес на преговори. Ако техните вкусове са различни, помислете как да удовлетворите вкусовете на всеки близнак. В случай, че съвпадат по тема, добавете някаква особеност, която да отличава техните личности.

3. Версия на тортата, за да отпразнувате рождения ден на вашите близнаци

Поръчването на две торти е лесно, но измислянето на една торта е най-оригиналната идея за парти на близнаци. Едната страна на тортата може да бъде със супергерои, а другата с коли, например. Оригинално е и ще привлече вниманието на гостите и със сигурност ще го харесат.

4. Разграничете гостите върху черни дъски

На входа на партито поставете няколко черни дъски с името и любимите неща на всеки близнак: любимата им игра или фраза, която обикновено повтарят. Закрепването на таблото с надписи и рисунки, свързани с повода за събитието, е чудесен начин да ги приветствате.

5. Предложете забавни и различни храни

Наличието на различни храни е идеално за рождени дни. Гостите ще се отправят направо към мястото със закуски, без да се налага да чакат да бъде сервирано.

Какво меню да предложите? Ще се справите правилно с ястията, изброени по-долу:

  • Такос
  • Тапас
  • Плодове
  • Пици
  • Сладолед
  • Хот дог
  • Безалкохолни напитки
  • Хамбургери
  • Мини палачинки

6. Оставете ги да изберат своите тоалети

Персонализирането на тениски или носенето на дрехи, загатващи повода за празника, е добра идея, за да подчертаете визията на празнуващите. Ако децата не искат да носят едни и същи дрехи, не ги насилвайте; това е техният ден и целта е да му се насладят. Но ако одобрят, създайте подобни тоалети, с различни цветове и някои аспекти на дизайна.

7. Използвайте централни елементи

При тържества, които имат маси за гости, си струва да инвестирате в декоративен централен елемент, който представя темата, избрана от близнаците. Това могат да бъдат анимирани герои, коли, спорт или всяка тема, която близнаците желаят.

8. Раздайте торби с бонбони за рождените дни на близнаци

Украсете целофанови торбички и ги напълнете с бонбони и бисквити. По време на подготовката разберете дали някой от гостите е на специална диета, за да не му предложите нещо, което не може да яде.

Харесва ли ви тази статия? Може също да искате да прочетете: 10 идеи и съвета за празнуване на тийнейджърски рожден ден

9. Включете фонове и декор в масата за тортата

Не се придържайте само към балоните. Декорациите са доста привличащи вниманието, когато използвате оригинални фонове зад масата за торта.

Добавяте цифри, големи цифри или букви, които да подчертават името на празнуващите. Отстрани можете да поставите неподвижни колони от балони или да ги напълните с хелий.

Кое е най-хубавото в празнуването на рождени дни на близнаци?

За децата празнуването на рождени дни с техните братя и сестри е възможност да създадат безценни спомени. Освен това, ако всеки близнак има отделни приятели, ще има много гости на едно и също парти, което означава повече забавление.

От гледна точка на родителите организирането на две партита в едно е свързано с повече усилия и стрес, но това се компенсира от мисълта, че ще бъде само веднъж в годината (за разлика от празнуването на рождените дни на деца, родени на различни дати!).

Що се отнася до икономическия аспект, определянето на бюджет за тържеството е добра идея. По този начин няма да надхвърлите паричния лимит.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.