6 eстествени прочистващи продукта

Знаете ли, че в природата има много пречистващи растения, които биха ви помогнали да подобрите здравето си? Още по темата.
6 eстествени прочистващи продукта

Последна актуализация: 12 февруари, 2022

Представяме ви шест естествени прочистващи продукта, които пречистват организма ни от токсини и вредни вещества. Като консумирате тези естествени продукти се преборвате с често срещани проблеми като задържане на вода, влошено кръвообращение, стрии, подуване на краката и др.

За да пречистите организма си е редно да увеличите физическите упражнения, да пиете повече вода и да ядете свежи, пресни храни. Шестте доказано най-ефективни прочистващи продукта са:

1. Естествени прочистващи продукти – див копър

Освен че е наистина вкусен и ухае страхотно, дивият копър предлага една от най-добрите възможности за прочистване. Сред ползите от него са подобряване на храносмилането и улесненото отделяне на газове. Също така когато се консумира под формата на разтвор (самостоятелно или с нещо другo) спомага за премахването на излишните течности, което го прави любим продукт на страдащите от задържане на течности или артрит. Копърът също улеснява изхвърлянето и намаляването на храчки в белите дробове.

Можете да правите чай от дивия копър или да го използвате като съставка в салати. Но също трябва да бъдете внимателни и да избягвате прекомерната му употреба. Причината се корени в много силните му свойства – може да предизвика лек до тежък дискомфорт. Един добър вариант е да се пие разтвор от копър в продължение на три дни за пречистване и след това да спрете. В следващите дни пийте много вода, така че процесът да приключи задоволително.

Прочетете и: Инфузии при анемия

2. Алое Вера

Естествени проч„истващи продукти - алое вера

Това е една от любимите съставки на практикуващите народна медицина и е много ефективна за прочистване. Алое вера подпомага функцията на черния дроб благодарение на високото си съдържание на полизахариди, които елиминират токсините, които се натрупват в черния дроб и помагат за регенерацията на неговите клетки. Важно е да ядете натурално алое вера доколкото е възможно, тъй като някои продукти в търговската мрежа съдържат свойства, които намаляват ефективността му.

Препоръчва се да ядете една чаена лъжичка алое вера всяка сутрин с чаша вода, за да се улесни функционирането на черния дроб по време на деня. Можете също така да направите прочистващ разтвор като смесите алое вера, бял трън, женско биле и глухарче.

3. Естествени прочистващи продукти – зелен чай

Зеленият чай е от полза за здравето ви по много различни начини. Той действа като стимулант, когато искате да се пречистите, тъй като притежава диуретични свойства и съдържа хлорогенна киселина. Последната улеснява храносмилането и прочиства тялото ви от токсините, които консумирате заедно с храната и напитките.

Можете да го консумирате по различни начини, като най-добре е да пиете пет чаши зелен чай на ден. Важно е също така да не забравяте да пиете достатъчно вода.

4. Ананас

Ананасът е един от плодовете с най-високо количество вода, богат на фибри и с малко калории. Но той също така съдържа три ензими, които подобряват храносмилането и кръвообращението: бромелаин, екстраназа и ананаза. Ананасът също помага при пречистването на зоните с протеинови влакна и премахва мастна тъкан, която е фактор за причиняване на целулит. Прочистващата функция се способства от високото съдържание на калий в плода, който позволява да се регулира количеството вода в клетките.
Всички тези ползи ни карат горещо да препоръчваме ананаса да присъства в диетата ви. Това ще бъде много лесно заради вкуса му, който го прави лесно съчетаем с други храни.

5. Естествени прочистващи продукти – хвощ

Хвощ - един от прекрасните натурални прочистващи продукти.

 

Тази дива билка е много често срещано естествено средство за защита. Откриваме, че хвощът е отличен съюзник, защото може да повиши количеството на урината до 30%. Това е от полза с оглед на елиминиране на токсините и улесняване на функционирането на бъбреците и простатата. Хвощът също има доказаното свойство, че намалява размера на камъните в бъбреците и подобрява отделянето на урина.

6. Череши

Черешите могат да се похвалят с много повече от великолепен вкус. Те съдържат голямо количество калий и помагат на очистването на организма чрез увеличаване на урината. Също така спомагат за премахването на метаболити, като по този начин намалява усещането за тежест в краката. Ползите от черешите се увеличават, когато се комбинират с хвощ.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.