Естествен начин за изгаряне на мазнини и намаляване на подуване на корема

Чаят от канела и дафинов лист също ще прочисти тялото от токсини, но не се препоръчва за бременни и страдащи от гастрит и язви.
Естествен начин за изгаряне на мазнини и намаляване на подуване на корема

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Всяка програма за изгаряне на мазнини трябва да включва тези 3 основни принципа, за да се постигнат добри резултати в кратък период от време: поддържане на здравословна диета, редовни физически упражнения и изгаряне на повече калории.

Това ще ви накара да направите няколко промени в ежедневния начин на живот, за да постигнете тези 3 цели. Но все пак те са ключът към успеха, когато става въпрос за загуба на тегло и поддържането му.

В стремежа за откриване на най-добрата добавка за изгаряне на мазнини и намаляване на подуване на корема, открихме отлично натурално лечение. То  действа против възпаление на храносмилателната система, както и прочиства, за да помогне да се отървете от тези излишни килограми.

Може би вече вече следвате диета и план с упражнения. Но ако все пак искате да подобрите тяхното въздействие, не пропускайте днешната статия за страхотната добавка за изгаряне на мазнини.

Кое е това натурално средство за изгаряне на мазнини и намаляване на подуване на корема?

Това лечебно средство се възползва от свойства за изгаряне на мазнините на канелата и дафиновия лист. И двете са известни със своите ползи за храносмилателната система и за намаляване на възпалението.

Когато приготвяте и двете съставки като чай, бъдете сигурни, че това е отличен начин за изгаряне на повече калории, подобряване на метаболизма и загуба на тегло в кратък период от време.

Защо канела?

Канела за изгаряне на мазнините

Благодарение на деликатния си аромат и леко пикантен вкус, канелата е изключително популярна в целия свят.

Наскоро е доказано, че канелата може да помогне да отслабнете, ако се консумира редовно. Нейните компоненти помагат за забавяне на натрупването на мазнини, особено в областта на корема.

В същото време ароматната подправка може да помогне за намаляване на нивата на кръвната захар с до 29%. По този начин се контролира апетита за храна и следователно се ограничава приема на калории.

Когато се консумира канела, в стомаха възниква химична реакция. Тя ускорява метаболизма за топене на мазнините и намаляване на подуване на корема.

И в допълнение към всичките ползи описани по-горе, канелата също:

 • Предотвратява и контролира диабета
 • Е богата на минерали и антиоксиданти
 • Бори се с бактерии и гъбички
 • Контролира нивата на холестерола
 • Има успокояващ ефект
 • Намалява възпалението
 • Облекчава различни видове болка

Защо лавров или дафинов лист?

Лавровото дърво притежава диуретични свойства.

Лавровото растение съдържа 2 активни съединения, които предоставят неговите основни предимства: 2 стимуланта, цинеол и евгенол насърчават доброто храносмилане и успокояват дискомфорта от киселини в стомаха, газове или коремна болка.

Лавровото дърво също притежава диуретични свойства, които улесняват премахването на излишните течности от организма чрез насърчаване на добрата бъбречна функция.

То може също така да стимулира елиминирането на други отпадъчни продукти, които са вредни за здравето като излишна пикочна киселина или тежки метали, които могат да причинят проблеми с кръвообращението, заболявания на черния дроб или подагра.

Някои допълнителни свойства на лавровия лист включват:

 • Има антибактериални и антисептични свойства
 • Повишава продуктивна кашлица
 • То е противовъзпалително

Как да приготвим чай от канела и дафинов лист за отслабване?

Пиенето на чай, приготвен с канела и дафинови листа е начин да помогнете на тялото да се освободи от токсините, които то натрупва. Те могат да забавят оптималното функциониране на метаболизма.

Това натурално средство е все по-популярно и все повече и повече хора всеки ден откриват неговите благоприятни ефекти.

Съставки

 • 1 л. вода
 • 2 пръчици канела
 • 10 дафинови листа

Приготовление

Няма никакъв специален трик за приготвянето на този обикновен чай за изгаряне на мазнини и намаляване на подуването на корема. Всичко, което трябва да направите е да сварите 1 л. вода и добавете канелата и дафиновите листа.

След като водата заври, намалете огъня и оставете чаят да къкри още 15 минути. Отстранете от огъня и оставете да се охлади леко, преди да консумирате.

Как да го пиете?

Започнете с приемането на чаша този чай на гладно, като увеличите до максимум 2 чаши на ден. С редовното му пиене ще забележите как сантиметрите започват да се топят.

И най-доброто от всичко е, че този чай ще помогне да поддържате корема плосък още от самото начало на деня, благодарение на противовъзпалителните си свойства.

Противопоказания

Канелата съдържа химически елемент, известен като кумарин, който може да бъде токсичен, ако се консумира в големи количества. Ето защо никога не трябва да превишавате препоръчваната доза от този чай.

Канела не се препоръчва за бременни жени или за хора, които страдат от проблеми с храносмилането като язва, гастрит, или приемат антибиотици.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Roussel, A. M., Hininger, I., Benaraba, R., Ziegenfuss, T. N., & Anderson, R. A. (2009). Antioxidant effects of a cinnamon extract in people with impaired fasting glucose that are overweight or obese. Journal of the American College of Nutrition. https://doi.org/10.1080/07315724.2009.10719756.
 • Merghni, A., Marzouki, H., Hentati, H., Aouni, M., & Mastouri, M. (2016). Antibacterial and antibiofilm activities of Laurus nobilis L. essential oil against Staphylococcus aureus strains associated with oral infections. Current Research in Translational Medicine. https://doi.org/10.1016/j.patbio.2015.10.003.
 • Khan A, Zaman G, Anderson RA. Bay leaves improve glucose and lipid profile of people with type 2 diabetes. J Clin Biochem Nutr 2009, 44(1): 52-6.
 • Joanna HlebowiczAnna HlebowiczSandra LindstedtOla BjörgellPeter Höglund. Effects of 1 and 3 g cinnamon on gastric emptying, satiety, and postprandial blood glucose, insulin, glucose-dependent insulinotropic polypeptide, glucagon-like peptide 1, and ghrelin concentrations in healthy subjects. The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 89, Issue 3, 1 March 2009, Pages 815–821.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.