Две съставки при киселинен рефлукс и гастрит

24.10.2016
Пчелният мед е натурален източник на фибри, витамини и минерали, които са основополагащи за храносмилателната система и намаляват подуването

Здравословни проблеми като киселинен рефлукс и гастрит засягат все повече хора в наши дни. Наблюденията сочат, че в определен момент от живота не малко хора усещат неприятно парене в зоната, където хранопроводът и стомахът са свързани. 

За повечето от нас този тип усещания са обяснима реакция, поради консумацията на определени храни. За други – това е симптом на хроничен или труднолечим здравословен проблем.

Това състояние е познато като гастрит и симптомите му се дължат на възпаление на стомашната лигавица, която защитава тялото срещу силно киселинните стомашни сокове.

За хората, диагностицирани с това заболяване на храносмилателната система, е препоръчително да въведат промени в начина си на живот и да подобрят своите хранителни навици.

Да, на пазара ще откриете изобилие от продукти, които могат да облекчат повечето  неприятни симптоми. Винаги е добре обаче да предпочитаме натуралните алтернативи, тъй като те не са свързани с риск от негативни странични ефекти.

За щастие човекът познава много органични съставки, които притежават свойството да ускоряват възстановяването на тялото. Включително при проблеми като киселинен рефлукс и гастрит.

Представяме едно натурално средство, което съчетава облекчаващите свойства на алое вера с лечебните свойства на пчелния мед. То бързо прогонва дискомфорта.

Средство с алое вера и пчелен мед при киселинен рефлукс и гастрит

Съчетаването на алое вера и пчелен мед води до получаването на натурално средство, което е ефикасно срещу неприятните симптоми на гастрита.

Нека, преди да преминем към приготвянето му, да обърнем внимание на ползите от тези 2 натурални съставки.

Ползите от алое вера

aloe-vera

Това растение, особено неговият гел, съдържащ се в стеблата, е ценено от векове, заради способността му да редуцира възпалението и да регулира храносмилателните процеси.

То съдържа субстанция, наречена алоин, която притежава мощен лаксативен ефект, подобрявайки извеждането на натрупаните отпадни вещества в червата.

Клеят е активната съставка в алое вера, която покрива и защитава стомашната лигавица, успокоявайки раните и възпалението и овладявайки киселините.

Неговото лечебно действие не само е полезно за кожата, но и стимулира регенерацията на увредената лигавица.

Той оказва алкализиращ ефект, който регулира pH на стомаха. По този начин се възпира киселинния рефлукс и се елиминира характерното парещо усещане.

Вижте и: 10 невероятни приложения на алое вера

Ползите от пчелния мед

pchelen-med

Пчелният мед е натурален продукт, който е ценен поради изключително богатия му състав и лечебни свойства.

Богат е на фруктоза и глюкоза, 2 монозахарида, които лесно се абсорбират от чревната лигавица, осигурявайки на тялото енергия.

Пчелният мед е натурален източник на фибри, витамини и минерали, които са основополагащи за храносмилателната система и намаляват подуването.

Не е ясно конкретно, които са активните съставки на меда, които облекчават състояние като гастрита. Според някои експерти вероятно става дума за способността му да разрушава патогените, които провокират това заболяване.

Препоръчваме и: 9 неща, които ще получите от консумацията на мед всеки ден

Как да приготвите натуралното средство срещу киселинен рефлукс и гастрит?

киселинен рефлукс и гастрит

Комбинацията от алое вера и пчелен мед представлява натурална алтернатива на продаваните в магазините лекарства, които са предназначени за лечение на гастрит и възпаление. Добрата новина е, че при това натурално средство не са налице нежелани странични ефекти.

То не само намалява дискомфорта от паренето, но регулира pH на стомаха и предпазва от увреждания, поради прекия контакт с излишното количество стомашни киселини.

Съставки:

  • 1½ чаши вода
  • 3 супени лъжици гел от алое вера
  • 1 супена лъжица пчелен мед

Начин на приготовление:

  • Изплакнете стебло от алое вера с вода. Разрежете го.
  • Използвайте лъжица, за да извлечете гела от вътрешността.
  • Когато сте готови, смесете гела с пчелния мед и водата в блендер.
  • Разделете полученото натурално средство на 2-3 дози.

Приложение

  • При първите симптоми на киселинен рефлукс или гастрит, консумирайте половин чаша от течността, до 2 пъти дневно.
  • Като превантивна мярка консумирайте половин чаша след основно хранене.
  • Имайте предвид, че трябва не трябва да приемате повече от препоръчителната доза, тъй като натуралното средство оказва лаксативен ефект.

Ако консумирате това средство и започнете да спазвате балансирана диета, ще забележите подобрение в състоянието до седмици.

Опитайте се да практикувате здравословни навици, за да избегнете превръщането на парещото усещане в хроничен проблем.