Дневен 10-минутен масаж с лъжица за красота

Премахване излишната задържана течност от тъканите и натрупаните токсини, подобрява кръвообращението, еластичността и стегнатостта на кожата и възстановява лицевия контур и изразителността
Дневен 10-минутен масаж с лъжица за красота

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Искате ли да подмладите лицето си с 10-минутен масаж с лъжица?

С годините лицето започва да губи еластичността и твърдостта си и това е нормален процес на стареене. Въпреки това, ако предприемем превантивни мерки и осигурим специално внимание, възможно е да забавим процеса и да предотвратим признаците на преждевременно стареене. Кожата има склонност да се отпуска, особено след 30 г., когато става по-нежна. Излагане на слънце, замърсяване, хранене и проблеми с хидратацията са фактори, които допринасят за началото на загубата на еластичност и твърдост на кожата. Именно поради тази причина от най-ранна възраст трябва да обръщаме внимание на кожата и да се опитаме да се грижим за нея по най-добрия начин, така че да запази младежкия си вид за по-дълъг период от време.

Днес съществува голямо разнообразие от възможности за грижа за кожата и предотвратяване на признаците на преждевременно стареене. В търсене на най-добрите съвети за запазване на младежки вид и поддържане на стегнатостта на лицето, открихме отлично лечение, което може да предизвика съществена разлика в рутинната процедура за красота по забележителен начин. Става въпрос за масаж с лъжица, препоръчан от немския лекар Рене Кох.

Какво представлява масажът с лъжица?

Масажната техника с лъжица е много проста и, както заглавието на тази статия разкрива, тя отнема само 10 минути на ден. Нужни са ви няколко супени лъжици, чаша студена вода с лед и купа с горещ зехтин, ленено или слънчогледово масло. По-долу ще разкрием как да прилагате тази чудесна процедура стъпка по стъпка.

Стъпка 1. Премахнете и почистете добре грима от лицето и накрая нанесете хидратиращ крем. В същото време дезинфекцирайте лъжиците с малко алкохол и ги поставете в чаша с вода с лед.

Стъпка 2. Поставете студените лъжици в близост до горните клепачи и ги задръжте там в продължение на няколко секунди. Повторете същата стъпка 5 пъти, като сменяте лъжиците всеки път, когато стават топли. Извършете същата процеса върху долните клепачи и ще видите как подпухналите очи и тъмните кръгове видимо намаляват.

Стъпка 3. След това сложете лъжиците в горещия зехтин, като се уверите, че няма да изгорят кожата; използвайте ги за масаж на лицето, като ги натиснете в една линия.

Основни линии на масаж с лъжица за по-стегната и по-млада кожа

Масаж с лъжица
 • На върха на носа към слепоочията и линията на косата.
 • Върху клепачите с кръгови движения от вътрешния ъгъл навън.
 • Върху бузите от носа надолу и от носа към всяка страна.
 • От брадичката нагоре.
 • От линията на шията към брадичката.

Всяко от тези движения трябва да се извършва най-малко 10 пъти за всяка линия.

Всеки път, когато лъжицата спира да се плъзга лесно, я потопете отново в зехтина.

След като сте приключили с масажа, измийте лицето с топла вода.

Идеално е да масажирате в продължение на 10 минути, но може да започнете с по-кратко време и постепенно да увеличавате, докато не стигнете до 10 минути. С ежедневното прилагане на процедурата ще започнете да забелязвате промените още през първите 10 дни, и то без да сте похарчили никакви пари.

Защо масажът с лъжица е толкова ефикасен?

Този невероятен масаж с лъжица е много ефикасен при поддържане на стегнатост, блясък и младост на лицето за по-дълго време. Едно от неговите предимства е, че струва много малко и може да се направи у дома, максимум за 10 минути на ден. Този вид масаж ще помогне за:

 • Премахване на излишната задържана течност от тъканите.
 • Подобряване на кръвообращението.
 • Премахване на натрупаните токсини.
 • Подобряване на еластичността и стегнатостта на кожата.
 • Преборване и подпомагане на предотвратяването на бръчки.
 • Възстановяване на лицевия контур и изразителността.

Най-важното е да сте последователни и да извършвате процедурата всеки ден, за да видите резултатите. Може да я прилагате в продължение на 10 последователни дни, да починете още 10 дни и след това отново да я приложите. Въпреки това, за най-добри резултати епрепоръчително да направите този масаж част от ежедневието си, преди всичко за онези жени, които са на 30 години или по-възрастни. Тази процедура показва, че не е нужно да харчите много пари, за да се радвате на по-стегната и млада кожа. Трябва само воля и последователност в ежедневните грижи у дома.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.