Плодове за освобождаване от токсините

· 21.10.2015
Ябълките подобряват работата на черния дроб, ананасът улеснява храносмилането

Желателно е през известен интервал да правите прочистване на тялото си с цел елиминиране на натрупаните с времето токсини, които се намират в храната, водата, лекарствата и се причиняват от радиацията и стреса. Елиминирайки токсините, ще имате възможност да подобрите общото си здравословно състояние. Важно е да сте наясно, че природата разполага с нужния набор от инструменти за освобождаване от тези вредни вещества.

В статията по-долу ще имате възможност да се запознаете с различните плодове, които помагат по естествен начин да се освободите от токсините. Тези натурални продукти имат разкошен вкус, поради което прочистването на тялото чрез тях ще представлява изключително удоволствие.

Ябълки

qbalki

Ябълките стимулират подобряването на работата на черния дроб и на бъбреците и ефективно предпазват от сърдечно-съдови заболявания. Помагат за правилното функциониране на храносмилателната система, като оказват превенция срещу запек и диария.
Високото съдържание на киселинни и неутрални (основни) полимери съдействат за прочистване на тялото, като елиминират токсините и нормализират нивата на холестерола в кръвта.

Авокадо

Авокадото съдържа в себе си голямо количество мастноненаситени мазнини – здравословни мазнини, които помагат за намаляване нивата на холестерол в кръвта. Също така е богато на витамин Е – мощен антиоксидант, ефективно елиминиращ токсините. Съдържанието на калий прави авокадото добро средство за борба с депресията, а фолиевата киселина играе важна роля при контрола над умората и изтощението.

Банани

Бананите оказват изключително благоприятно влияние върху човешкото тяло. Една от основните функции на този плод е помощ при регулирането на чревните дейности – облекчава състоянието при запек.

Също така помагат при контрола на нивата на стреса и ефективно влияят върху причините, които предизвикват отделяне на излишно количество стомашна киселина.

Грейпфрут

greipfryt-500x325

Освен огромната първостепенна помощ при детоксикация на тялото, грейпфрутът предпазва от редица кожни проблеми и успоредно с това помага на кожата ви да изглежда много по-свежа и здрава. Тoзи плод съдържа достатъчно витамин С, който е основополагащ за имунната система и държи настрана простудите и инфекциозните заболявания. Също така оказва огромна подкрепа при поддържането на храносмилателната и пикочната система.

Портокали

Портокалите съдържат големи количества фосфор, който е изключително важен при регулиране нивата на стреса и на отровите, попаднали в човешкото тяло чрез определени храни и лекарства. Лимонената киселина в съдържанието им представлява мощно средство и много полезно средство при прочистване на храносмилателния тракт. Притежават свойството да елиминират определени видове вредни бактерии, попаднали в чревната система, също така са мощен дезинфектант.

Ананас

sok-ananas

Ананасът съдържа големи количества бромелаин – вещество, което оказва огромна помощ за правилното регулиране на кръвообращението. Също така улеснява храносмилането, като подпомага усвояването на протеините.

Ягоди

Ягодите са богати на антиоксиданти, фитонутриенти и на витамин С. Техните водоразтворими фибри са изключително полезни при контрола на нивата на кръвната захар. Полезни са заради помощта, която оказват при овладяване на стреса и симптомите на менопаузата.

Диня

dinq-2

Динята е плод с изключително приятен вкус и отлични свойства за детоксикация на човешкото тяло. Високото съдържание на вода и ниската концентрация на захар я правят важен помощник при процедури за прочистване на тялото, за да не се допуска дехидратиране.

Папая

Папаята е отличен помощник за поддържане на добро храносмилане, тъй като има свойството да повишава отделянето на панкреатични сокове. Папаинът е едно от веществата, които оказват отлично действие при нужда от разхлабително или очистително.

Надяваме, че след прочитане на тази статия ще добавите някои от изброените по-горе плодове за освобождаване на токсините, към хранителния си режим.