Четири храни, които могат да променят външния ви вид

Съветваме ви да ограничете консумацията на захар и вино. А прекаляването с млечните продукти може да доведе до появата на черни точки по лицето ви.
Четири храни, които могат да променят външния ви вид
Elisa Morales Lupayante

Прегледано и одобрено от педагог по физическо възпитание и диетолог Elisa Morales Lupayante.

Написано от Редакционен екип

Последна актуализация: 27 декември, 2022

Вярвате или не, има няколко храни, които могат да променят външния ви вид.

Вижте кои са те, защото днес ще говорим за тях и за това как влияят върху лицето ви.

1. Вино

виното променя външния ви вид

Една от характеристиките на хората, които пият прекалено много вино е, че получават много видими бръчки, както и дефекти по носовия мост. Те също получават малки бръчки под очите и подути клепачи.

Ако това не е достатъчно, кожата ви се дехидратира и зачервява. Порите на лицето също се разширяват.

Всичко това е така, защото виното съдържа големи количества захар, както и пестициди и сулфити. Ето защо алкохолните напитки причиняват обезводняване.

Като цяло, тялото губи вода. В допълнение, то кара черния дроб да работи прекомерно и означава, че ще имате стомашни проблеми на следващия ден. Всичко това кара кожата ви да изглежда набръчкана, отпусната и с червени петна.

Също така, ако консумирате алкохол в излишък дълго време, това може в крайна сметка да промени функцията на вашите чревни бактерии и да бъде причина за множество заболявания.

За да коригирате този проблем, е необходимо да спрете да пиете всякакъв вид алкохол поне 3 седмици. По този начин можете да позволите на кожата и външния ви вид да се регенерират.

2. Мляко

млякото променя външния ви вид

Подобни характеристики възникват при хора, които пият прекомерно количество млечни продукти. В този случай лицето се характеризира с торбички под очите и подути клепачи.

То също причинява черни точки и петна в области като брадичката.

Млякото също може сериозно да повлияе на цвета на лицето ви, дори ако толерирате лактозата. Това е така, защото, като остаряваме, губим голямо количество ензими, които ни помагат да смиламе лактозата добре.

Въпреки че това не е алергия, то води до някои промени в тялото и лицето. Така че, ако видите, че лицето ви е подуто и кожата ви бледа, опитайте се да избягвате млечни продукти за няколко седмици.

По този начин ще можете да разберете дали лицето ви се подобрява и дали тези симптоми изчезват. Ако това е така, можете да сте сигурни, че това се дължи на прекомерната консумация на млечни продукти.

3. Захарта влияе силно на външния ви вид

захарта променя външния ви вид

Съществува и много типично лице за тези, които ядат повече захар, отколкото би трябвало. То се характеризира с дълбоки бръчки в горната част на лицето, торбички под очите, тънка, бледа кожа и акне.

Захарта, освен че е съставка, която трябва да се консумира умерено, защото може да ви накара да наддадете на тегло, също влияе върху състоянието на вашата кожа.

Това, което прави тази храна, е засилването на гликирането. Следователно, това засяга процеса, при който излишните глюкозни молекули се придържат към колагена, увреждат го и го правят по-малко еластичен.

Всичко това ускорява стареенето на кожата, помага при образуването на бръчки и променя пигментацията на кожата.

Ако това, което търсите, е перфектна кожа, едно от първите неща, които трябва да направите, е да намалите до минимум консумацията на захар и да изберете други алтернативи.

4. Глутен

глутенът променя външния ви вид

Яденето на излишък от продукти, съдържащи глутен, е лошо не само за страдащите от цьолиакия.

Лицето на човек, който яде твърде много глутен, се характеризира с черни точки на челото, бузите и брадичката, червени бузи и подутото лице. С други думи, глутенът може да промени външния ви вид.

Ако забележите тези признаци, трябва да знаете, че те могат да бъдат симптом, че тялото ви не е способно да усвоява глутен.

Глутенът е вид протеин, който може да се открие в храни като:

  • Пшеница
  • Ръж
  • Овес
  • Ечемик

Също така се среща в напитки като:

Ако подозирате, че сте нетолерантни към глутен, може да го пробвате много лесно: просто трябва да се опитате да изключите тези продукти от вашата диета за 2-3 седмици. Изключете всички храни, които могат да съдържат глутен, и наблюдавайте дали има промени в кожата ви.

Ако след тези две седмици симптомите ви не са изчезнали, вероятно е да имате непоносимост към друга храна, но не и към глутен.

Въпреки това, за поддържането на външния ви вид здрав, както и да се радвате на правилно тегло, най-добре е да изключите прости въглехидрати като тестени продукти, приготвени от бяло брашно.

Може да ви заинтересува ...
Натурални маски за лице за мигновен блясък
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Натурални маски за лице за мигновен блясък

Колко пари давате за маски за лице? Козметичната индустрия твърди, че за да имате мечтаната кожа трябва да купувате продуктите им.
Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.