9 стилни разделители за вашия дом

Знаете ли, че разделителите освен декорация, могат да бъдат и много функционални, като задоволяват различни битови нужди? Още по темата днес.
9 стилни разделители за вашия дом

Написано от Редакционен екип

Последна актуализация: 27 декември, 2022

Открийте най-добрите идеи, за да разделите стаите си и да се възползвате от пространството във вашия дом с помощта на тези разделители.

Когато използвате разделители за декорация е важно да дадете свобода на креативността си, за да постигнете най-добри резултати. С други думи, вие се стремите да разделите апартамента си, като целта е да създадете по-приятно и по-функционално пространство.

Например, ако знаете как да се възползвате от всеки ъгъл, както и откъде влиза светлината в стаята, можете да накарате по-малките пространства да изглеждат по-големи.

Всички ние сме виждали дом, дали нашия или нечий друг, който е преходен и от едната стая се озоваваме директно в другата, само защото това пространство няма преграда, която да раздели стаите.

Размерите нямат значение. Може пространството да е малко или пък да е огромно, но ако няма нищо, което да разделя различните стаи, това може да създава неудобство и дори да бъде леко задушаващо. Разделителите са много полезни помощни средства, особено когато става въпрос за декориране.

Не се притеснявайте, разделителите не винаги трябва да бъдат някаква скучна стена между пространствата. Тук няма ограничения. Можете да намерите готови такива, а можете да ги направите сами с елементи, които имате под ръка.

Целта е да се възползвате от способностите си за проектиране и креативността си и да направите нещо, което най-добре отговаря на вашия стил и индивидуалност. Не забравяйте, че разделителите освен декорация, могат да бъдат и много функционални, като задоволяват различни битови нужди.

Идеи за стилни разделители

1. Основни и функционални

красиво подреден кът

Сред разделителите можете да отидете и минималистични такива – прости и функционални. В действителност не се нуждаете от толкова много декорации и детайли. Ако търсите нещо, което да отдели кухнята от дневната, това е идеалната идея. Не заемта много място и можете да ги използвате и за вашите растения или кухненски прибори.

2. Рециклирани разделители

Рециклирани разделители

Просто комбинирайте няколко парчета дървени палети и няколко панти. Можете да изберете цвета, който най-добре се съчетава с вашия дом и да добавите някои детайли, вдъхновени от концепцията за рециклиране.

Можете да придадете романтично докосване на пространството с леки и пастелни цветове. Също така, това е един от най-лесните разделители, както за направа, така и за махване.

3. Естествени

Художествени разделители

Можете да имате градина в дома си, с която да разделите някои стаи. Вдъхновете се от природата и не губи усещането си за нея. Ще постигнете контраст, който прави пространството по-хармонично.

4. Ретро разделители

Ретро кът в дома

Наистина ли мислите да изхвърлите тази врата? Когато говорим за ретро дизайн, не е задължително да включваме материали от миналия век. Просто дайте нов живот на старите неща, които имате във вашия дом.

Няма нищо, което една добра боя да не може да оправи. В този пример можете да оцените това, което тази стара, прашна врата в задния ви двор може да направи за вас.

5. Художествени

Оригинална подредба на дома

Време е да извадите всички тези семейни снимки и да ги използвате като артистичен разделител. Стената от снимки в дома винаги привлича вниманието и е чудесен начин да декорирате пространството.

Пример за фото разделител, който има много класически резултат : снимки в черно и бяло, поставени на същия фон. Това е една от най-добрите идеи за разделяне на помещенията, които можете да използвате, особено ако пространството е малко.

Ако искате по-щур стил за декорация, опитайте с други цветове, дори можете да добавите дизайн и текстура към фона на разделителите.

6. Ориенталски разделители

Ориенталски разделители

Този тип разделител е доста впечатляващ и близо до природата.

Разделителите трябва да бъдат направени от екологични материали, които не са преминали през процес на обработка.

Дърветата, клоните и камъните са основни материали за неговото изграждане. Уверете се,че всичко е чисто и че позволява на светлината да влиза, за да придаде по-голям ефект.

Препоръчваме ви да прочетете и: Предимствата да имате обезвлажнител у дома

7. Изработени от низове

Искате ли икономичен и лесен за правене разделител на помещенията? Това е решението.

Единственото нещо, от което се нуждаете, са различни цветни шнурове и известно свободно време, за да го направите. Това е стил за тези, които са по-дръзки и които не се страхуват от живи цветове и отпечатъци. Ключът е да дадеш живот на битовото.

8. Стъклени разделители

Иновативно оформление на дома

Това е един от разделителите, който никога не излиза от мода. Плъзгащите се стъклени врати са израз на много добър вкус, лесно се движат и ни дават възможност да останем свързани с други части на къщата.

Стъклото позволява на светлината да влиза, това ви дава усещането, че пространството е по-голямо поради оптичната илюзия, която стъклото ви дава. Ако искате да дадете на вашия дом съвременен стил, заложете на този вид разделители.

9. Азиатски стил

Декор в азиатски стил

Този стил е семпъл като основите на ориенталската култура. Използва черно и бяло с докосване до червено, за да се откроява. Стаята няма да загуби детайлите си като светлината, която влиза и контраста с неутралните цветове на заден план.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.