С рециклирани материали: 5 идеи за декорации на всекидневна стая

Искате ли да знаете как можете да украсите вашата всекидневна стая с рециклирани материали? В тази статия ще споделим някои креативни идеи.
С рециклирани материали: 5 идеи за декорации на всекидневна стая

Последна актуализация: 17 юли, 2020

Вашата всекидневна стая е най-вероятно стаята, която вие и вашето семейство използвате най-много. За щастие, можете да добавите ваша нотка креативност към тази стая, където вашето семейство се събира и споделя уникални моменти. Ето защо сме решили да споделим пет идеи относно това как да украсите вашата всекидневна стая с рециклирани материали.

Няма нужда да инвестирате голяма сума пари за да имате всекидневната на вашите мечти. С добър вкус и оригиналност, можете да рециклирате материали и същевременно да направите вашата всекидневна оригинална.

Ето някои идеи, с които да започнете!

Пет идеи за украсяване на вашата всекидневна с рециклирани материали

1. С рециклирани материали: дървени кутии или щайги

За начинаещи, ако искате да спестите пари за купуване на шкаф или разделител за стая, можете да използвате дървени кутии и да ги подредите толкова високо колкото е нужно. Просто се уверете, че са добре шлифовани, за да не се нараните с дървени стърготини или други несъвършенства.

Този вариант също ви позволява да боядисате кутиите в какъвто цвят пожелаете. Почти магически, ще имате някои шкафове или лавици за книги, където можете да складирате и показвате вашите декоративни предмети. Ако мислите да натрупате рециклираните кутии, просто помнете да ги завинтите заедно за по-голяма безопасност.

2. С рециклирани материали: палети и декорации

С рециклирани материали: палети за декорация

Палетите са класика когато става въпрос за украсяване с рециклирани материали. Можете да ги използвате за да направите различни видове мебели.

Хиляди хора са решили да украсят домовете си и офисите си с палети. Това е кристално ясен пример за това как да рециклираме със стил докато създаваме удобни обстановки в същото време. Това достъпно предложение има безкрайни приложения и употреби.

Можете да създадете диван с палети за да направите вашата всекидневна стая да изглежда по-обикновено. Също така, можете да използвате палети за да направите стенни рафтове или помощна масичка за вашите фотьойли.

Накрая, не забравяйте възможностите относно вашите деца. Можете да използвате тези материали за да направите рафтове за книги легла, или дори къщи за играчки или замъци за тях.

3. Дърво

Дървото е благороден материал, който никога не остарява. Също така има свойството да превърне всяко едно пространство в нещо уникално.

Идеален начин за добавяне на характер към една всекидневна стая с рециклирани материали е да използвате повторно възстановена греда на тавана.

Също така, с този материал, можете да направите качествени рамки за картина или да рециклирате стара стълба за да я използвате повторно като лавица за книги, например. Можете също да покриете цяла една стена със стари рециклирани ленти от дърво.

4. Рециклирани столове за вашата всекидневна стая

Всекидневна стая с различни видове столове

Когато украсявате с различни видове столове, всеки член от семейството може да изберете къде да отидат според техните вкусове и характер.

Ако искате да украсите масата на вашата всекидневна оригинално и смело, можете да използвате рециклирани столове. Има много антикварни и магазини втора ръка, където можете да намерите голямо разнообразие от столове за рециклиране и повторна употреба. Освен това, е добра идея да посетите някои от тях и да изберете столовете, които харесвате най-много.

Също така, забавна идея за украсяване на вашата всекидневна с рециклирани материали е да купите изцяло различни столове, един от всеки стил. Този лесен начин за персонализиране на това пространство позволява на всеки член от семейството да притежава своя любим стол според неговия вкус.

5. Рамки и лампи

Накрая, в света на декоративните изкуства, всички идеи зависят от личния вкус и критерии, което означава, че това, което някои хора мислят за грозно, други могат да го сметнат за очарователно. Също така, украсяването на вашата всекидневна стая с рециклирани рамки може да отвори вратите за вашата най-креативна и творческа страна.

  • Можете да направите колажи или да използвате платове.
  • Друг вариант е да сложите в рамка предмети, които са важни за вашето семейство.
  • Можете също да опитате текстурни рамки, напрвени с листа или друг материал, който ви допада и си пасва с областта, която ще украсявате.
  • Също така, всяка рамка, която включва семейни снимки заедно с лични спомени е много сантиментален начин за украсяване.

Тук са само някои идеи за украсяване на вашата всекидневна стая с рециклирани материали.

Магията на рециклирането се състои да можете повторно да използвате предметите. Следователно, това, което не използвате повече, най-вероятно ще даде на вашата ви стая лично докосване.

Пробвайте тези и другите идеи!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Borreguero-sanchez. (2015). Arquitectura low tech. Arquitectura Low Tech.
  • Money, A. (2007). Material culture and the living room: The appropriation and use of goods in everyday life. Journal of Consumer Culture. https://doi.org/10.1177/1469540507081630
  • Turney, J. (2004). Here’s One I Made Earlier: Making and Living with Home Craft in Contemporary Britain. Journal of Design History. https://doi.org/10.1093/jdh/17.3.267

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.