8 увреждащи кожата на лицето навици

· 13.12.2016
Сред тях са недостатъчният сън, миенето с гореща вода и разбира се спането с грим

Въпреки, че сте уморени, когато се прибирате у дома, непременно трябва да почистите грима и да сложите тоник преди лягане. Ако не, кожата на лицето ще заплати висока цена след време.

Деликатната кожа на лицето изисква поредица от специални грижи от най-ранна възраст, за да предотврати отрицателното въздействие на свободните радикали и факторите на околната среда, които влошават здравето на кожата.

Днес съществуват няколко начина за подхранване и регенериране на кожата, за да я поддържате здрава и сияйна по-дълго. Когато се грижите за лицето, обаче, козметичните продукти не са достатъчни. Тази област на кожата зависи до голяма степен от ежедневните навици на живот.

Въпреки че може често да ги пренебрегвате, има поредица от неща, които правите всеки ден, което в крайна сметка уврежда и променя кожата.

Ето защо ще споделим с вас 8 от тези навици, които трябва да имате предвид, и да започнете да променяте.

Не увреждайте кожата на лицето

1. Неизползване на слънцезащитни кремове

neizpolzvane-na-sluntsezashtita

За здраве и красота, всички трябва да използваме слънцезащитен крем всеки ден, въпреки че може да не е слънчево, когато се събуждаме.

Доказано е, че слънцезащитните кремове имат способността да защитават кожата от увреждане и изгаряне, причинено от слънцето.

Излизането на слънце без каквато и да е защита причинява увреждане на клетъчно ниво, което е трудно за възстановяне. Това също ускорява остаряването, и с течение на времето може да повлияе на появата на рак на кожата.

2. Тютюнопушенето

Жените, които пушат не трябва да бъде изненадани, ако започнат да забелязват петна, лунички, тъмни кръгове под очите, както и други неестетични промени в лицата.

Никотинът от цигари стяга кръвоносните съдове в топикалните слоеве на кожата, като по този начин намалява способността за пренасяне на кислород и други необходими хранителни вещества за предпазване на здравето и красотата.

3. Консумацията на много алкохолни напитки

Когато алкохолът достига кръвния поток, като води до интоксикация и дехидратация, кожата ще прояви признаци.

Хората, които не контролират консумацията на алкохол често страдат от пъпки и бръчки в ранна възраст, и дори развиват разширени вени.

4. Неправилно лекуване на акне

nepraviln-lekuvane-na-akne

Хормоналните промени, на които жените са изложени през целия си живот ще ги направят по-склонни да страдат от акне в различни етапи от живота им.

Една от най-често срещаните грешки е да се опитате да се отървете от пъпките с нокти или различни търговски кремове, които са пълни с химикали.

Пукането на пъпки може да увреди кожата и да остави белези, докато кремове могат да бъдат тежки за лицето.

Това, което трябва да направите в случаи като тези е да отстраните замърсяванията с препарат за почистване на лицето или ексфолиант. Допълнете използването на тези продукти с някакъв продукт, който е предназначен за борба с този проблем.

5. Спането с грим

Никога не правете това отново! Това е един от най-лошите навици, който може да имате за лицето. Когато почивате, клетките трябва да получават достатъчно кислород, за да възстанови и регенерира кожата, след като е била увредена през целия ден.

Когато си лягате с тези химически продукти върху лицето, порите се запушват, кожата на лицето се задръства, и работата на клетките е възпрепятствана.

Уморени ли сте, когато се прибирате у дома? Съберете сили и използвайте препарата за отстраняване и почистване на грима, преди да затворите очи.

6. Душ с гореща вода

Използването на гореща вода за миене на лицето или вземането на душ не е най-добрият вариант за поддържане на красива кожа.

Честото използване на гореща вода премахва естествените кожни масла, което кара кожата да губи своята влага и стегнатост.

7. Недостатъчен сън

nedobro-spanel

Много малко жени могат да си представят колко важно е качеството на съня за здрава кожа без дефекти.

Когато спите, хормоните на стреса се връщат към нормалните нива, което позволява на клетките да действат за възстановяване на кожата.

Хората, които спят 6 часа или по-малко са изложени на висок риск от преждевременно стареене, тъмни кръгове под очите, и потъмнял вид на кожата.

8. Използване на много продукти едновременно

Има много козметични продукти, предназначени за кожата, и всеки от тях има специална цел. Не е добра идея да използвате няколко едновременно, без да давате време на кожата да абсорбира последния продукт.

При третиране на такива чувствителни области, съединенията във всеки продукт вероятно ще си взаимодействат един с друг и ще предизвикат дразнене, алергични реакции или други смущения.