8 увреждащи кожата на лицето навици

Сред тях са недостатъчният сън, миенето с гореща вода и разбира се спането с грим
8 увреждащи кожата на лицето навици

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

В днешната статия ще ви представим 8 увреждащи кожата на лицето навици. Прочетете я за да видите кои са те.

Въпреки, че сте уморени, когато се прибирате у дома, непременно трябва да почистите грима и да сложите тоник преди лягане. Ако не, кожата на лицето ще заплати висока цена след време.

Деликатната кожа на лицето изисква поредица от специални грижи от най-ранна възраст, за да предотврати отрицателното въздействие на свободните радикали и факторите на околната среда, които влошават здравето на кожата.

Днес съществуват няколко начина за подхранване и регенериране на кожата, за да я поддържате здрава и сияйна по-дълго. Когато се грижите за лицето, обаче, козметичните продукти не са достатъчни. Тази област на кожата зависи до голяма степен от ежедневните навици на живот.

Въпреки че може често да ги пренебрегвате, има поредица от неща, които правите всеки ден, които в крайна сметка увреждат и променят кожата.

Увреждащи кожата на лицето навици

1. Неизползване на слънцезащитни кремове

излагането на слънце без защитни средства е един от увреждащи кожата на лицето

За здраве и красота, всички трябва да използваме слънцезащитен крем всеки ден, въпреки че може да не е слънчево, когато се събуждаме.

Доказано е, че слънцезащитните кремове имат способността да защитават кожата от увреждане и изгаряне, причинено от слънцето.

Един от основните увреждащи кожата на лицето навици е излизане на слънце без каквато и да е защита. Той причинява щети на клетъчно ниво, което е трудно за възстановяне. Това също ускорява остаряването, и с течение на времето може да повлияе на появата на рак на кожата.

2. Тютюнопушенето

Жените, които пушат не трябва да бъде изненадани, ако започнат да забелязват петна, лунички, тъмни кръгове под очите, както и други неестетични промени в лицата.

Никотинът от цигари стяга кръвоносните съдове в топикалните слоеве на кожата, като по този начин намалява способността за пренасяне на кислород и други необходими хранителни вещества за предпазване на здравето и красотата.

Горе посоченото е причина тютюнопушенето да бъде един от най-лошите увреждащи кожата на лицето навици.

3. Консумацията на много алкохолни напитки

Когато алкохолът достига кръвния поток, той води до интоксикация и дехидратация, тогава кожата ще прояви признаци.

Хората, които не контролират консумацията на алкохол често страдат от пъпки и бръчки в ранна възраст, и дори развиват разширени вени.  Това прави алкохола един от значителните увреждащи кожата на лицето навици.

4. Неправилно лекуване на акне

неправилното лекуване на акне е един от увреждащи кожата на лицето

Хормоналните промени, на които жените са изложени през целия си живот ще ги направят по-склонни да страдат от акне в различни етапи от живота им.

Една от най-често срещаните грешки е да се опитате да се отървете от пъпките с нокти или различни търговски кремове, които са пълни с химикали.

Пукането на пъпки може да увреди кожата и да остави белези, докато кремове могат да бъдат тежки за лицето.

Това, което трябва да направите в случаи като тези е да отстраните замърсяванията с препарат за почистване на лицето или ексфолиант. Допълнете използването на тези продукти с някакъв продукт, който е предназначен за борба с този проблем.

5. Спането с грим

Никога не правете това отново! Това е един от най-лошите увреждащи кожата на лицето навици, който може да имате. Когато почивате, клетките трябва да получават достатъчно кислород, за да се възстанови и регенерира кожата, след като е била покрита през целия ден.

Когато си лягате с тези химически продукти върху лицето, порите се запушват, кожата на лицето се задръства, и работата на клетките е възпрепятствана.

Уморени ли сте, когато се прибирате у дома? Съберете сили и използвайте препарата за отстраняване и почистване на грима, преди да затворите очи.

6. Душ с гореща вода

Използването на гореща вода за миене на лицето или вземането на душ не е най-добрият вариант за поддържане на красива кожа.

Честото използване на гореща вода премахва естествените кожни масла, което кара кожата да губи своята влага и стегнатост.

Това прави горещия душ един от непрепоръчителните увреждащи кожата на лицето навици.

7. Недостатъчен сън

недоспиването е един от увреждащи кожата на лицето

Много малко жени могат да си представят колко важно е качеството на съня за здрава кожа без дефекти.

Когато спите, хормоните на стреса се връщат към нормалните нива, което позволява на клетките да действат за възстановяване на кожата.

Хората, които спят 6 часа или по-малко са изложени на висок риск от преждевременно стареене, тъмни кръгове под очите, и потъмнял вид на кожата.

8. Използване на много продукти едновременно

Има много козметични продукти, предназначени за кожата, и всеки от тях има специална цел. Не е добра идея да използвате няколко едновременно, без да давате време на кожата да абсорбира последния продукт.

При третиране на такива чувствителни области, съединенията във всеки продукт вероятно ще си взаимодействат един с друг и ще предизвикат дразнене, алергични реакции или други смущения.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.