5 трика за засилване на сексуалното желание

Липсата на сексуално желание не трябва да бъде приемано „без борба“, тъй като сексът е част от живота и най-вече – източник на удоволствие.
5 трика за засилване на сексуалното желание
Isbelia Esther Farías López

Написано и проверено от философ Isbelia Esther Farías López.

Последна актуализация: 09 август, 2022

Чували ли сте за сексуалните емоции? Е, те са част от ежедневния ни живот. Засилването на сексуалното желание изисква следното: желание, привличане и любов.

Ясно е, че всяко едно от тези неща си има свое собствено значение, но когато говорим за секс – те представляват едно цяло.

Нека ги разгледаме поотделно:

 • Желание: Желанието е това, което ви подтиква да търсите сексуален контакт. То не е само на психическа основа, увеличава се след пубертета и някои хормонални промени.
 • Привличане: След като имате желание, с вас се случва нещо, което ви води към определен човек, по необясним начин.
 • Любов: Това е фазата, в която всичко споменато се слива в едно. Влюбвате се, когато желаете даден човек и изпитвате привличане към него.

В идеалния случай, това е човекът, който ще отговори на чувствата ви и от когото имате нужда.

Какво представлява сексуалното желание?

Познато е и като движещата сила на сексуалността. Казано простичко – това е желанието да бъдете с друг човек в интимен смисъл.

Честа грешка, допускана от мнозина, е приравняването на сексуалното желание със сексуалната възбуда. Тя представлява физиологична реакция, свързана с получаването на ерекция или овлажняването на интимната зона на дамите.

Желанието от друга страна е просто силата, която ви кара да търсите удоволствие. Често усещате желание, но нещо ви спира да достигнете до възбуда.

Защо понякога не можете да достигнете до сексуална възбуда?

Понякога мислите ви не ви позволяват да се отпуснете по време на сексуалния акт. Може би изпитвате следното:

 • Страх: Не искате да изпитате срам или се страхувате, тъй като не си харесвате тялото.
 • Нервност: Тревожите се от това, какво ще се случи, затова нещата при вас не се получават. Просто се научете да се отпускате!
 • Стрес: Това е един от най-големите врагове на всички извършвани от човека дейности.Разбира се, тревогите също могат да попречат на сексуалната ви активност.
 • Предразсъдъци: Определено не е лесно да се справите с тях. Обществото е пълно с теми табу, които всяват чувство на вина. Разчупете оковите!
 • Общуване: То е основа на всяка една връзка. Това е единственият начин да покажете на другия какво точно ви харесва.
 • Страст: Тук не става въпрос само за животинските ви истински. Ако по принцип сте негативно настроен човек, това няма да ви помогне да се насладите на секса свободно.
 • Невежество: Няма нищо по-хубаво от това да откриете на какво е способно човешкото тяло. Понякога може да се страхувате от нещо, но ако сте добре информирани едва ли има нещо, което би ви изненадало неприятно.
 • Лекарства: Някои лекарства като антидепресантите или тези за контролиране на кръвното налягане, имат странични ефекти като понижаване на либидото.

Има ли решение липсата на сексуално желание?

За щастие има начини за повишаване на сексуалното желание, независимо дали става въпрос за мъж или жена.

Правенето на секс ни е генетично заложено, но понякога трябва да положите повече усилия, за да решите проблема. Обърнете внимание на следните трикове:

1.Физическия контакт засилва сексуалното желание

Отдалечаването от партньора може да започне с кратка почивка. И двата партньори се нуждаят от време, но не казват нищо; просто се отдалечават един от друг.

А така физическият контакт изчезва. Нежността, прегръдките и целувките биват забравени.

Ако не се завърнат, самият секс ще липса също.

2.Не се страхувайте от еротичните игри
Пробвайте различни еротични игри, за да повишите сексуалното си желание.

Да се радвате и наслаждавате на ласките помежду си не е толкова трудно. Не става въпрос да се впускате в еротични игри или да прибягвате до фетиши, които не ви харесват.

Ключът е в това да поискате нещата, които ви харесват и разбира се да се съобразите с желанията на човека до вас.

3.Счупете оковите на рутината

Кога за последно загърбихте рутината? Дотолкова сме свикнали със забързания ни начин на живот и спазването на правила и графици, че сексуалният ни живот се превръща в нещо скучно и често пренебрегвано.

Дори да трябва да го правите със затворени очи – няма да се затрудните, нали?

Добра идея е да промените нещичко и да придадете щипка пикантност на всеки малък детайл.

4.Възбуждащи думи, които засилват сексуалното желание
възбуждащи думи по време на секс

Важно е да запомните и съхраните ценностите и традициите си с партньора, без да наранявате чувствата си. Говоренето по време на секс не е просто изличане на груби думи. Трябва да се познавате като двойка и да прецените докъде можете да стигнете.

5.Обичайте себе си

Не всеки има куража да се обича и приеме. Всички предишни стъпки губят значение, ако не се обичате. Увереният, щастлив човек винаги ще бъде желан и няма да се стеснява в леглото.

Време е да се опознаете от главата до петите. Опознайте емоциите си и физическото си тяло. Какво искате? Има ли нещо, което не ви харесва?

Опитайте се да бъдете позитивни и пълни с енергия, но бъдете и готови да опитате нови неща.

Не забравяйте, че в леглото няма граници, стига и двата партньори да са съгласни и да харесват това, което правят.

Разбира се грижата за здравето ви също е важна. Не става въпрос само да се храните балансирано, но и да спортувате.

Грижете се и за външния си вид! Това е начин да покажете на партньора си колко много се обичате и да събудите фантазиите му.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Echeverría-Lozano, A. (2017). Deseo sexual en jóvenes de la Ciudad de México: amor vs. placer. Journal of Behavior, Health & Social Issues, 9 (2), 45–53. https://doi.org/10.1016/j.jbhsi.2017.10.001
 • Ferreira, LC, Narciso, I. y Novo, RF (2012). Intimidad, deseo sexual y diferenciación en la pareja: una revisión teórica y metodológica. Revista de terapia sexual y marital, 38 (3), 263–280. https://doi.org/10.1080/0092623x.2011.606885
 • Lazar, Susan; Licthenberg, Joseph D. (2005). Placer sensual, excitación sexual y feminidad: apreciar la respuesta sexual femenina. Psychoanalytic Inquiry, vol. 23, No. 4, p. 592-614, 2003. Copyright 2003 The Analytic Press, Inc. Traducido y publicado con autorización de The Analytic Press, Inc. http://www.aperturas.org/articulo.php?articulo=347

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.