5 сока, които се боря с рака и регулират pH на тялото
Ракът категорично е заболяване, което предизвиква ежегодишно смъртта на много хора в цял свят. Мнозина се борят с тази диагноза в момента. В повечето случаи заболяването се дължи на генетични фактори, а в други е следствие от хранителното меню на човека. То е важен фактор, който може да бъден асоцииран с рака, защото увеличава риска от възникването му.
Наличието на ракови клетки в тялото е факт, но дали те ще мутират, или не, и ще се разпространят ли из тялото, зависи от навиците, които практикуваме и начина, по който се храним.
Съществуват различни видове рак. Разнообразни са и факторите, които са способни да провокират развитието на заболяването. Разпространението на метастази в различните органи на тялото е свързано с по-голяма трудност в овладяването на рака.
Не забравяйте колко много хора в момента се борят с рака. Милиони са онези, които са загубили битката. Днешната статия е посветена на няколко плодови сока, които предпазват и се борят с рака. Време е да ги направите неизменна част от менюто.
Сок от морков, ябълка и къдраво зеле (или спанак) като съюзник в борбата с рака
Консумацията на моркови, ябълки и къдраво зеле (или спанак) се препоръчва като профилактика срещу рака. Тези 3 съставки осигуряват на организма важни нутриенти, включително витамини А, В и Е, както и минерали като калция.
Съставки:
- 225 гр. моркови
- 2 чаши вода (400 мл.)
- сокът от 1/2 лимон
- 1/2 ябълка
- къдраво зеле или спаначени листа по избор
Начин на приготовление:
Блендирайте всички съставки докато получите гладка текстура, подобна на кисело мляко.
Забележка: Можете да добавите вода, ако прецените.
Сок от зеле
Зелето е зеленчук, който съдържа много нутриенти, включително протеини, въглехидрати, магнезий, калий и витамин С. К онсумацията му се препоръчва като ключов продукт, борещ се с рака и негативните му ефекти върху здравето.
Съставки:
- 3-4 листа зеле
- 500 мл. вода
- морковен сок (по желание)
- броколи (по желание)
Начин на приготовление:
Блендирайте зелевите листа и водата. Ако искате да придадете на напитката по-малко горчив вкус, добавете морковен сок. За да направите сока още по-богат на нутриенти, добавете малко броколи.
Зелен сок
Както вече казахме, зелето е изключително полезно в борбата с рака. Ето защо го откриваме отново в рецептата за зеления сок. Тя включва още съставки, които снабдяват организма с важни нутриенти и го предпазват от формирането и мутацията на раковите клетки.
Съставки:
- 2-3 листа зеле
- чеша спаначени листа
- броколи (на вкус)
- 3 зрели портокала
Начин на приготовление:
Изстискайте сока от портокалите. Добавете съставките в блендера. Разбийте добре, като трябва да получите гладка текстура. Броколите намаляват горчивия вкус.
Забележка: Винаги консумирайте този сок на празен стомах. Така извличате максимално полезните свойства.
Доматен сок
Консумацията на доматен сок представлява познат начин за предпазване от рак и лечението му, тъй като доматите са популярни с антиоксидантните си свойства и съдържанието на ликопен – той предпазва организма от мутацията на раковите клетки.
Съставки:
- 5 нарязани домата
- 1 стрък целина
- 1 краставица
- червен пипер кайен и щипка морска сол
- Босилек (по желание)
Начин на приготовление:
Блендирайте всички съставки. Добавете босилек за аромат и вкус.
Сок от ябълка, морков и джинджифил
Последната рецепта представлява сок, направен от ябълка, морков и джинджифил. Той ефикасно редуцира формирането на раковите клетки.
Джинджифилът се смята за едно от най-мощните природни средства в борбата с рака в цял свят. Употребата му горещо се препоръчва. В допълнение към това тази напитка зарежда тялото с енергия. Тя притежава противовъзпалителни, антиоксидантни и облекчаващи свойства.
Съставки:
- 5 ябълки
- 3 моркова
- корен джинджифил
Начин на приготовление:
Измийте всички съставки внимателно. Обелете ябълките, морковите и джинджифила. Нарежете ябълките и морковите на малки парчета, а джинджифила рендосайте (използвайте го пестеливо, тъй като има силен вкус и аромат). Блендирайте всички съставки с малко вода до постигане на гладка консистенция.
Запомнете!
Ефикасността на всички тези плодови сокове се базира на съдържанието на антиоксиданти, както и на способността им да регулират pH на тялото. Различни изследвания, посветени на рака и как той може да бъде избегнат и лекуван, сочат, че алкалното pH възпира развитието на раковите клетки.
Накрая препоръчваме да добавите малко чесън в хранителното меню. Когато консумирате чесън редовно, повлиявате благоприятно на организма. Не само се предпазвате от развитието на рака, но и на редица други заболявания, например диабет.
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
-
Steinmetz, K. A., & Potter, J. D. (1996). Vegetables, fruit, and cancer prevention: A review. Journal of the American Dietetic Association. https://doi.org/10.1016/S0002-8223(96)00273-8
-
Bhanot, A., Sharma, R., & Noolvi, M. N. (2011). Natural sources as potential anti-cancer agents: A review. International Journal of Phytomedicine. https://doi.org/10.5138/ijpm.v3i1.278
-
Zhang, C. X., Ho, S. C., Chen, Y. M., Fu, J. H., Cheng, S. Z., & Lin, F. Y. (2009). Greater vegetable and fruit intake is associated with a lower risk of breast cancer among Chinese women. International Journal of Cancer. https://doi.org/10.1002/ijc.24358
-
Freedman, N. D., Subar, A. F., Hollenbeck, A. R., Leitzmann, M. F., Schatzkin, A., & Abnet, C. C. (2008). Fruit and vegetable intake and gastric cancer risk in a large United States prospective cohort study. Cancer Causes and Control. https://doi.org/10.1007/s10552-007-9107-4
-
Breuss, R. (1998) The Breuss Cancer Cure. ISBN: 9780920470565
-
voeding&kankerinfo. Kan ik het risico op prostaatkanker verkleinen door tomaten te eten? Geraadpleegd op 5 december 2018 van http://www.voedingenkankerinfo.nl/kan-ik-mijn-kans-op-het-krijgen-van-prostaatkanker-verkleinen-door-tomaten-te-eten/
-
Nu. NUcheckt: Kan een speciaal dieet kanker binnen enkele weken genezen? Geraadpleegd op 5 december 2018 van https://www.nu.nl/nucheckt/4796310/nucheckt-kan-speciaal-dieet-kanker-binnen-weken-genezen.html