5 съвета за бързо облекчаване на мигрената

Страдате ли от мигрена? Опитайте тези страхотни съвети и забравете за ужасното главоболие!
5 съвета за бързо облекчаване на мигрената

Последна актуализация: 02 януари, 2019

Хората, страдащи от мигрена знаят много добре колко непоносими са тези часове и как се отразяват на качеството на живота им. Всеки шум и действие се превръщат в мъчение за страдащия, който просто иска да си почине, докато болката отмине. В такива моменти човек е готов на всичко, само и само да получи облекчение на мигрената.

В днешната статия искаме да споделим няколко съвета, които ще ви помогнат за бързо облекчаване на главоболието с помощта на ефикасни домашно приготвени натурални лекарства.

Стигнете до източника на мигрената

В такива моменти човек опитва всичко, само и само да получи облекчение на мигрената.

Преди да споделим съветите за облекчаване на мигрената, искаме да подчертаем, че тези лечебни средства не са решение на проблема, ако страдате хронично от мигрена.

Мигрената може да е свързана с различни фактори, като диета, стрес, кръвно налягане или мускулни болки, така че трябва да се справите с проблема като откриете източника му.

Съветите, които днес ви предлагаме са доказали се с времето рецепти, базирани на ефективността им, тъй като съдържат натурални съставки за облекчаване на мигрената бързо и трайно.

Освен това ви помагат да избегнете употребата на лекарства, които може да доведат до нежелани странични ефекти.

1.Запарване на краката

Когато страдате от мигрена, обичайно усещате напрежение в главата, което се изразява в напрежение и болка.

Всичко, от което се нуждаете за тази процедура е малко гореща вода и достатъчно голям леген, за да потопите краката си.

Инструкции

  • Седнете удобно на стола или дивана и поставете краката си в легена.
  • Водата трябва да бъде колкото се може по-гореща, но не трябва да изгаря кожата ви.
  • Натопете краката си за 20 до 30 минути.
  • Добре е да имате допълнително количество гореща вода под ръка, ако ви потрябва.
  • Когато сте готови, подсушете краката си и обуйте чорапи.

По този начин ще облекчите болката и напрежението като подобрите кръвообращението и ще се отпуснете.

2.Глина върху корема

Поставянето на глина върху корема облекчава симптомите на мигрената.

Поставянето на глина върху корема е универсално лекарство, тъй като централната част на тялото ви е изключително важна и  балансира всички функции на организма.

Когато поставите глината върху корема, тя веднага оказва противовъзпалително, болкоуспокояващо и отпускащо действие. Ето защо винаги можете да използвате това лекарство при нужда.

Оставете глината да престои поне половин час, въпреки че се препоръчва да останете така през нощта.

Когато смесите глината с водата избягвайте използването на пластмасови или метални съдове, които намаляват полезното действие на тази терапия. Вместо това изберете стъклен, дървен или порцеланов съд.

3.Клизма с кафе

Клизмата с кафе  оказва невероятен ефект върху функционирането на черния ви дроб – орган свързан с мигрената и много други здравословни проблеми.

За да извършите тази процедура винаги избирайте органично и сурово кафе. За самото извършване ще ви бъде нужен специален гумен балон за клизма.

Необходим ви е поне половин литър течност, така че ви препоръчваме да сварите кафе от литър вода и три супени лъжици (50-60 гр.) кафе.

Направете клизмата, когато течността достигне стайна температура, като лежите на дясната си страна. Опитайте да задържите течността поне 10 минути, преди да повторите процедурата с остатъка от течността.

4.Лимон върху китката

Пиенето на вода с лимонов сок също помага при пристъп на мигрена.

Тази едновремешна рецепта е базирана на пречистващото действие на лимона, цитрусов плод намаляващ значително нивото на pH в организма.

Просто поставете половин лимон върху всяка китка за 10 минути. Лесно е и си струва да опитате.

Пиенето на вода с лимонов сок също помага при пристъп на мигрена.

5.Масаж с етерични масла

Последният от 5-те ни съвета е може би най-приятният и отпускащ, особено, ако има кой да ви направи масажа.

Тази процедура представлява масаж на болезнените части на лицето и главата с комбинация от етерични масла:

  • Етерично масло от мента: притежава изключително освежаващо действи. Ментата е ароматна билка, която осигурява мигновено облекчаване.
  • Етерично масло от лавандула: пречистваща и успокояваща. Лавандулата може да се превърне в най-добрия ви приятел в борбата срещу мигрената.

Можете да разредите тези етерични масла с малко растително масло, лосион или  гел от алое вера, тъй като обикновено са много концентрирани.

Помнете, че трябва да използвате само чисти етерични масла, защото на много места продават синтетични масла, които не притежават лечебно действие, а единствено ароматизират.

Опитайте тези страхотни съвети и забравете за неприятната мигрена!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.