5 навика, които водят до увисване на гърдите

Около 80% от жените носят сутиени, които не са подходящи за тях
5 навика, които водят до увисване на гърдите

Последна актуализация: 11 декември, 2018

Всеки знае, че не можем да се преборим с времето. Рано или късно трябва да приемем факта, че остаряваме и е нормално да забелязваме признаците на старостта по лицето и тялото си. Една от зоните, която търпи съществена промяна, са гърдите.

Възможно е да забележите, че след настъпването на 40-те или 50-те години те започват да изглеждат по-различно. С натрупването на годините кожата на гърдите губи своята еластичност и те увиснат.

Съществуват стъпки, които можете да предприемете, за да отложите признаците на отпускане на кожата. За целта е необходимо да преустановите няколко ежедневни навика. Те провокират по-скорошното увисване на гърдите.

Много са факторите, които намаляват еластичността, тонуса и младежкия вид на женските гърди. В списъка присъстват фактори като брой на децата в семейството, кърмене, промени в телесното тегло и тип сутиени, които носите. Съществуват обаче и други фактори, които най-често жените игнорират. Те водят до увисване на гърдите.

Женските гърди са една от основните привлекателни зони за противоположния пол. Те са съблазняващи и неустоими. Когато се грижите за тях правилно, можете да ги накарате да изглеждат по-млади за по-дълго време. В днешния материал ще споделим няколко навика, които е препоръчително да избягвате. Те водят до увисване на гърдите по-рано от обичайното.

Увисване на гърдите и носенето на неподходящ сутиен

Това е един от най-големите виновници, към който много жени дори не проявяват подозрение. Сутиените се правят от гъвкави материи, които лесно се напасват към тялото.

Факт е, че много жени не избират правилния размер. Това води до преждевременно увисване на гърдите. В идеалния случай трябва да избирате винаги точния размер. Също така да се уверите, че сутиенът не ви стяга.

Около 80% от жените носят сутиени, които не са подходящи за тях. Вие сред тях ли сте?

Увисване на гърдите и тютюнопушенето

Увисване на гърдите

Пушенето е порок, който от една страна се отразява негативно върху здравето. От друга – кара кожата да губи своята еластичност. Така гърдите увисват и се набръчкват по-бързо от обичайното.

Този вреден навик понижава количеството на колагена и влошава кръвообращението. Резултатът е кожа, която по-бързо се повлиява от процесите на преждевременно стареене.

Увисване на гърдите постоянни резки промени в теглото

Резките и драматични промени в телесното тегло могат да направят кожата по-слаба. Този начин на сваляне на килограми намалява еластичността на кожата и редуцира нивото на подкожна мазнина – а, както знаете, гърдите се състоят от жлези и мастна тъкан. Поради това рязкото отслабване не е препоръчително – то води до увисване на гърдите.

Вероятно можете да забележите този ефект при ваши познати, които постоянно следват диети и теглото им редовно се качва и понижава за кратък период от време. Спазването на балансирана диета ще спомогне за доброто здраве и тонуса на кожата. Препоръчваме ви да се храните балансирано и да поддържате здравословно тегло.

Увисване на гърдите и неизползването на слънцезащитни средства

Въпреки многократните предупреждения за рисковете от излагане на въздействието на опасните слънчеви лъчи, много жени отказват да използват слънцезащитни кремове. Този вреден навик оказва въздействие върху еластичността на кожата на гърдите, врата и гръдната област.

Слънчевите лъчи могат да провокират изгаряния, поява на бръчки и преждевременно стареене, ето защо трябва редовно да използвате слънцезащитни продукти. Нанасяйте ги непосредствено преди излизане навън и се стремете да се излагате умерено на въздействието на слънцето.

Увисване на гърдите отсъствието на физически упражнения и лоша стойка

Тренировките са ключ към поддържането на добре оформени и стегнати гърди. Важно е да знаете как да изпълнявате упражненията, тъй като някои движения напред и назад могат да намалят количеството на колагена в гърдите и да провокират увисване.

Задължително използвайте подходящ сутиен по време на тренировка, така ще избегнете негативно въздействие върху тях. Препоръчително е да поддържате изправена стойка през целия ден. Правилната стойка по време на ходене и седене е от ключово значение за добрия външен вид на гърдите.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.