5 начина да покажете на партньора, че ви интересува

Не приемайте нещата за даденост. Любовта трябва да се подхранва и рутината е най-големият й враг. По този начин трябва да показвате на партньора си, че се грижите всеки ден.
5 начина да покажете на партньора, че ви интересува

Написано от Virginia Martínez

Последна актуализация: 25 август, 2022

Кога за последен път имахте шанс да покажете на партньора, че ви интересува?

За съжаление, стресът и задълженията всеки ден често водят хората до пренебрегване на романтичните им отношения. Все пак любовта трябва да се подхранва всеки ден. Поради тази причина решихме да споделим с вас пет начина да покажете на партньора, че ви интересува.

Как да покажете на партньора, че ви интересува

Покажете любовта си към партньора, каквото и да ви косва. Една от най-често срещаните грешки в една връзка е да приемате нещата за даденост. Тогава проявленията на любовта изчезват постепенно и двойката изпада в ”коловоз” на отношенията. В крайни случаи това води до отчуждение и разпадане.

По този начин, винаги трябва да подхранвате отношенията си и да се уверите, че поддържате вашата връзка балансирана и здрава. В тази връзка трябва да помогнете на партньора си да разбере, че сте във връзката, защото искате да бъдете, а не просто по навик или защото ви е удобно и не искате нещата да се променят.

Ето как.

1. За да покажете на партньора, че ви интересува: уважавайте тяхното лично пространство

Да покажете на партньора: приятелки пият вино

Уважаването на личното пространство един на друг ще попречи и на двама да се почувствате задушени във връзката.

Въпреки че сте двойка, вие сте две независими личности с различни нужди. По този начин и двамата се нуждаете от личния си живот и време за себе си.

Затова е важно да предоставите на партньора си необходимото място, за да могат да правят нещата, които сами харесват, или да прекарват време с групите си приятели. По този начин и двамата ще се почувствате много по-добре със себе си и ще очаквате с нетърпение моментите, които можете да прекарате като двойка.

2. За да покажете на партньора, че ви интересува: нарушете рутината

Рутината е един от най-големите врагове на връзката. Ето защо е важно да я нарушавате от време на време.

В тази връзка, изненадите могат да направят всеки ден специален, тъй като те са жестове, които показват, че партньорът ви интересува и искате да подхранвате отношенията си. Да поканите партньора си да отиде на вечеря, да им направите специално хранене у дома или да ги изненадате с подарък, нещо, което харесват или нещо, което можете да направите заедно, са страхотни идеи. Закуската в леглото също е чудесен вариант.

Не е толкова сложно. Просто бъдете креативни!

3. Прегръщайте партньора си

Мъж и жена се прегръщат

Физическият контакт е много полезен както за хората, така и за отношенията.

Физическият контакт има много физически и умствени ползи, като например:

  • Понижава нивата на кортизола („хормона на стреса“).
  • Физическият контакт увеличава производството на серотонин, допамин и окситоцин, предлагайки усещане за благополучие.
  • Намалява болката.
  • Помага за изграждането на невероятни емоционални връзки.

Следователно, не се колебайте да прегърнете партньора си, дръжте ръката му/й и им осигурете всички тези предимства, като същевременно укрепвате връзката си.

4. Бъдете благодарни да покажете на партньора си, че се интересувате.

Както казахме, един от най-големите проблеми във връзката е приемането на нещата и за даденост. Хората са склонни да вярват, че партньорът им винаги ще бъде там и че партньорите им правят неща за тях, защото това е тяхно „задължение“.

Те смятат, че това е просто част от рутината, което ги кара да спрат да обмислят усилията, които партньорите им полагат за тях. Ако обаче вашият партньор ви е направил вечеря както всеки друг ден, добър начин да покажете на партньора си, че се грижите за тях е да им благодарите, че са отделили време.

Това показва на партньора ви, че не считате техните ежедневни действия за „задължения“ и че сте благодарни да сте с тях.

5. Доверете се на партньора

Мъж преглежда телефона на приятелката си

Когато няма доверие между партньорите, самочувствието се засяга и възникват конфликти.

Доверието на партньора предполага наличието на други фактори като самочувствие, самочувствие, честност и добра комуникация между вас и вашия партньор. Поради тази причина, за да се доверите на партньора си, първо трябва да намерите състояние на умствено и психическо равновесие.

Да се ​​доверите на значимия си друг е чудесен начин да им покажете, че се интересувате. Това означава, че ги уважавате и вярвате и че ги считате за човешко същество с принципи и ценности. Освен това това доверие ще повиши и самочувствието на партньора ви, което ще има положително въздействие върху вашите отношения.

Както можете да видите, не става въпрос само за подаряване на цветя или подаръци за Свети Валентин. Напротив, трябва да подхранвате отношенията си всеки ден, за да не изпаднете в рутината на ежедневието. Ето защо е важно да покажете на партньора си, че ви интересува и че отношенията ви са съзнателен избор.

В крайна сметка това доказва, че сте в тази връзка, защото искате, обичате партньора си и имате късмет, че той или тя са във вашия живот.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Davis, P. K. (1993). El poder del tacto: el contacto físico en las relaciones humanas. Paidós Ibérica.
  • Hertenstein, M. J., Holmes, R., McCullough, M., & Keltner, D. (2009). The communication of emotion via touch. Emotion, 9(4), 566-573.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.