Личностен тест 10-те врати

Направете този тест и изберете една врата, за да научите повече за вашата личност в следната статия.
Личностен тест 10-те врати

Написано от Yamila Papa Pintor

Последна актуализация: 25 май, 2022

Чували ли сте за личностният тест-10-те врати? Той ви позволява да откриете вашия тип личност, като изберете една от десет възможни врати.

Направете този тест и изберете една врата, за да научите повече за вашата личност в следната статия.

Защо врати?

Символиката зад този тест е наистина невероятна. Може би не сте го осъзнали все още, но с всяка стъпка в живота, ние трябва да минем през една врата. Замисляли ли сте се за  многото врати, в които сте се блъскали, почукали и отворили, за да си проправите път за вашето бъдеще?

Вратите са навсякъде. Те ни дават чувство за сигурност, когато сме у дома. Те са там, за да ни посрещнат на други места.

Те се предлагат в различни размери, форми, материали, модели и промишлени дизайни. Въпреки това, тяхната цел е винаги една и съща: да се даде възможност за влизане (или да не можем да влезем).

Символиката зад този тест е наистина невероятна.

При изграждането на една къща, входната врата се смята за финалният щтрих, който прави завършена къщата. Вратите: дали от  дърво, стъкло или алуминий, са отворени пред нас и ще ни позволят да влезем в един различен свят.

Вие със сигурност сте чували фразата “всички врати са затворени, за него/нея”, когато някой се справя зле в живота. Или, “той / тя отвори вратите на любовта”, показвайки как някой най-накрая се е  влюбил.

Какво е по-добро от една врата, за да разкрие типа личност? Погледни към десетте врати от първото  изображението и изберете една. Не ги избирайте единствено по цвета или по  любимия си номер, просто изберете първата, която ви хваща окото.

Анализирайте характеристиките на всяка една в този тест, а след това проверете личността, която принадлежи на нея.

10 врати, 10 личности

Врата 1

Това е тюркоазена двойна врата с големи прозорци, което ви позволява да видите отвътре и отвън. Ако сте избрали тази врата, вие сте един забавен човек, който обича нещата да бъдат “под открито небе.”

Вие предпочитате светлината и въздушният подход към житейските проблеми и не сте от тези, които сдържат чувствата си. Вие оценявате малките луксове в живота и може да се насладите на пътуване и обучение за нови култури.

Вие винаги искате най-доброто за другите и не ще спрете пред нищо, за да  създаде уютна атмосфера за вашите гости.

Този тест с врати разкрива вашият тип личност

Врата 2

Една единствена черна врата със стабилен външен вид, имаща дръжка от едната страна и която е без шпионка. Ако сте избрали тази врата, това е, защото вие сте  една проста, ясно очертана личност, която не е в лукс. Вие винаги давате и се гордеете с вашите постижения, но по-трудно става по-нататък.

Не забравяйте, че не е зле  да бъдете малко по-колоритен от време на време. Защо не опитате да се учите  от приключенията на живота и не само от  положителните преживявания.

Врата 3

Наситено оранжево със стилизиран чукче и резе. Ако изберете тази врата, вие сте един интересен и уникален човек, който обича да  привлича вниманието където и да отиде. Да правите едно незабравимо впечатление на някого, когато се запознавате и да сте добър в много неща. Обичате изкуството и може да направите нещо от почти нищо.

Този тип личност има тенденция да живее в облаците и не е в състояние да си признае, защото живее в свой собствен свят.

Врата 4

Тъмно зелена с античен дизайн, имаща няколко ключалки от едната страна. Хората от този тип на личността имат усет за изкуство, било то музика, писане, рисуване, или скулптура. Вие може да бъдете открит и приятелски настроен в един момент, както и да бъдете затворени в себе си  в следващия. Склонни сте да запазите вашите проблеми и мисли за себе си.

Вие изпитвате  необходимостта да накарате другите да ви  виждат като скала.

Тест: много врати - много личности

Врата 5

Внимание към избора на  виолетовата с полукръгъл прозорец в горната част. Избрахте ли тази врата, докато правите нашия тест? Ако е така, ви е грижа за приспособяването  и принадлежността към група. Можете да донесете много на масата, правейки  неща, които ви позволяват да бъдете много креативни. За съжаление понякога сте прекалено зает, за да осъзнаете какво се случва около вас.

Хубаво е да се отпуснете от време на време и да си вземе почивка от рутината. Един ден без предварителен  дневен ред не означава пропилян ден.

Врата 6

Прекомерно червена със златни детайли, шпионка, чукче и пощенски слот. Ако сте харесали тази врата, вие сте много сигурен в себе си. Имате невероятно око за детайли. Вие се грижите за външния си вид и как другите, ви виждат, но отвътре чувствате себе си  като истинска катастрофа. Бъдете внимателни, защото това може да бъде саморазрушително  за вас.

Не забравяйте да живеете за себе си, а не за другите, без значение какво мислят или как гледат на вас.

Врата 7

Бяла, проста, изработена от дърво, без твърде много подробности извън материала и малко мръсна в долната си част. Хората, които избират тази врата са семпли и минималистични, който винаги имат важни неща за вършене. Те са посветени на другите. Те са много емоционални и се обграждат със сантиментални предмети. Семейството и приятелите са от съществено значение. Те са доволни и сигурни в живота си.

Възползвайте се от възможността да се промените малко и изчистите формалностите  от живота си.

Врата 8

Една модерна синя врата с дискретно оцветено чукче и дръжка. Ако сте избрали тази врата, това е, защото вие сте един забавен и закачлив човек, завинаги млади по душа. Вие нямате много доверие в себе си и страдате  от много тревоги в някои области на живота си. Вие някак дезорганизиран и горделив. Трябва да обичате себе си повече.

Намерете себе си чрез свободното изразяване.

Входната врата се смята за финалният щтрих, който завършва къщата

Врата 9

Светло зелената, това е неприветлива врата. Малко очукана, най-забележителната и черта е железарията, която е твърде голяма за размери й. Личността криеща се зад тази врата е от типа, който винаги гледа как работят нещата и има огромни способността за решаване на проблеми. Това са много практични хора.

Те се придържат към основните неща и  живеят просто без усложнения.

Те са лесно податливи на молби и се наслаждават да помагат на другите. Тези хора трябва да позволят повече пространство в живота си на чувството си за чудеса.

Врата 10

Голяма врата от дърво с естествен завършек,  има четири малки прозорци в горната си част само с железария, която разваля симетрията от едната страна.

Ако сте избрали тази врата, вие цените целостта и стабилността, и може да се насладите на качеството в най-малките детайли. Винаги знаете какво искате, но искате винаги  да играете на сигурно. Загърбвате творчеството в работа, която не ви харесва.

Не забравяйте, че проблемите са ваши и никой друг не го е грижа за тях.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Jauk, E., Benedek, M., & Neubauer, A. C. (2014). The road to creative achievement: A latent variable model of ability and personality predictors. European journal of personality28(1), 95-105. Available at: https://doi.org/10.1002/per.1941. Accessed 19/03/2020.
  • Levine, E. E., Bitterly, T. B., Cohen, T. R., & Schweitzer, M. E. (2018). Who is trustworthy? Predicting trustworthy intentions and behavior. Journal of personality and social psychology115(3), 468. Available at: https://doi.org/10.1037/pspi0000136. Accessed 19/03/2020.
  • Vasile, C., & Albu, G. (2011). Experimental investigations on professional identity, vocational personality type and stress level in adults. Procedia-Social and Behavioral Sciences30, 1801-1805. Available at: https://doi.org/10.1016/j.sbspro.2011.10.347. Accessed 19/03/2020.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.