3 сутрешни напитки за плосък корем: Невероятно вкусни!

Дори и чаша кафе сутрин ще помогне за това, както и ще подобри здравето на черния дроб и сърцето
3 сутрешни напитки за плосък корем: Невероятно вкусни!

Последна актуализация: 27 ноември, 2018

Едно от най-честите притеснения на мъжете и жените е премахването на излишната мазнина, която пречи да се радват на плосък корем.

Това е не само естетически проблем, той може да доведе до здравословни проблеми с някои сериозни последици, ако не предприемете действия възможно най-бързо.

Когато натрупвате мазнини в областта на корема, това стресира и възпалява тъканите. Ако този проблем се превърне в хроничен, това може да доведе до сериозни сърдечно-съдови заболявания.

Също така, тези коремни мазнини, особено в областта на талията, постепенно ще накарат тялото да произвежда цитокини, клас протеини, които допринасят за инсулиновата резистентност.

Както може да видите, мечтата за плосък корем трябва да отговаря не само на желанието да изглеждате добре в огледалото. Изключително важно е да се грижите за талията и подобрите ежедневното хранене.

Ето защо в днешната статия ви предлагаме да започнете деня си по най-добрия възможен начин с някоя от тези 3 натурални напитки.

1. Лимонада с мента за плосък корем

лимонада за плосък корем

Една от основните причини, поради които е трудно да се отървете от коремните мазнини е възрастта. Независимо дали ви харесва или не, факт е, че с годините метаболизмът се забавя.

 • В случая с жените, менопаузата също може да има много общо с това. Спадът на естроген и прогестерон означават, че повече мазнини се натрупват в областта на корема, и те са по-трудни за премахване.
 • Нищо от това не е вечно и с подходяща диета може да се справите. Така че продължавайте и премахнете изцяло преработените храни от менюто и добавете тази натурална напитка към закуската всяка сутрин.
 • Благодарение на лимона, топлата вода и ментата, тя намалява възпалението и хидратира коремните тъкани.

Диуретичните и тонизиращи ефекти, заедно с многобройните антиоксиданти правят този натурален сок много мощен. Той помага за премахването на излишната течност, ускорява метаболизма и спомага за отстраняването на токсините.

Съставки

 • 1 чаша топла вода (200 мл.)
 • Сокът от 1 лимон
 • 1 листо мента

Как да я приготвим?

 • Започнете с изстискване на лимона. След това използвайте хаванче, за да намачкате листото от мента. Когато е намачкано, ще извлечете максимално вкуса и естествените ползи.
 • Добавете ментата и лимоновия сок към чаша топла вода.
 • Ако стомахът не може да се справи със сок от цял лимон, опитайте да използвате половината или по-малко.

Започването на деня с този полезен сок ще помогне да премахнете коремните мазнини.

2. Сок от червена боровинка, ананас и круша

сок от червена боровинка за плосък корем

Този сок е толкова вкусен, колкото и здравословен. Една от най-важните причини, поради които трябва да го изберете е неговата сила, за да помогнете за регулирането на нивото кортизол в кръвта.

Както вероятно знаете, кортизолът е хормонът на стреса. Някои хора, когато са под силно влияние на стрес и тревожност губят тегло; други обаче изпитват противоположния ефект.

 • Това е така, защото кортизолът се отразява на тялото на всеки човек по различен начин, но най-често срещаният ефект е, че хормонът има тенденция да увеличава мастните клетки и да ги прави по-устойчиви, особено около корема.
 • Комбинацията от тези 3 плода може да попречи на това да се случи.

Ананасът например, в допълнение към регулиране на производството на кортизол, съдържа бромелаин. Това е ензим, който помага разрушаването на протеин, за да улесни храносмилането и да се пребори с подуването на корема.

Червените боровинки помагат за предотвратяване на множество инфекции, и когато се комбинират с круша те са идеални за облекчаване на нервност и тревожност. Комбинацията ускорява метаболизма за по-здрав и плосък корем.

Съставки

 • 10 червени боровинки
 • 1 резен пресен ананас (125 гр.)
 • 1 круша
 • 1 чаша вода (200 мл.)

Приготовление

 • Измийте всички съставки. След това обелете крушата, нарежете я на 4 парчета, както и ананаса.
 • Добавете всички съставки в пасатор: боровинките, ананаса и крушата. Разбъркайте добре всичко и след това смесете с чаша вода.

Пийте винаги сутрин.

3. Черно кафе

Точно така, нещо толкова просто като чаша черно кафе всяка сутрин може да помогне да постигнете по-плосък корем и да подобрите здравето на черния дроб и сърцето.

 • Важно е да отбележите, че за да се възползвате от тези свойства не трябва да добавяте бяла захар, пълномаслено мляко или сметана.
 • Кофеинът е чудесен за ускоряване на метаболизма поради термогенеза. Той подпомага изгарянето на повече калории, намалява чувството на глад и съдържа мощни антиоксиданти.

Сигурни сме, че ще останете доволни като добавите чаша кафе към закуската.

Но запомнете: 1 чаша кафе е натурално лекарство за артериите и мозъка. Тя помага да елиминирате тези опасни мазнини от корема.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Pasanisi, F., Contaldo, F., de Simone, G., & Mancini, M. (2001). Benefits of sustained moderate weight loss in obesity. NUTRITION METABOLISM AND CARDIOVASCULAR DISEASES. https://doi.org/ARTN e53820rDOI 10.1371/journal.pone.0053820
  • Seema Patel, “Blueberry as functional food and dietary supplement: The natural way to ensure holistic health”,  Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism 7:133-143 · January 2014
  • Acheson KJ et al. “Caffeine and coffee: their influence on metabolic rate and substrate utilization in normal weight and obese individuals”, Am J Clin Nutr. 1980 May;33(5):989-97.
  • Rajendra Pavan et al. “Properties and Therapeutic Application of Bromelain: A Review”, Biotechnol Res Int. 2012; 2012: 976203.
  • Kim MJ et al. “Lemon detox diet reduced body fat, insulin resistance, and serum hs-CRP level without hematological changes in overweight Korean women”, Nutr Res. 2015 May;35(5):409-20. doi: 10.1016/j.nutres.2015.04.001. Epub 2015 Apr 10.
  • Yang J., Yang KQ., Qiu L., Biosynthesis of vitamin C stabilized tin oxide nanoparticles and their effect on body weight loss in neonatal rats. Environ Toxicol Pharmacol, 2017. 54: 48-52.
  • Joshi SS., Howel AB.. D’Souza DH., Antiviral effects of blueberry proanthocyanidins against Aichi virus. Food Microbio, 2019. 82: 202-208.
  • Icken D., Feller S., Engelil S., Mayr A., et al., Caffeine intake is related to successful weight loss maintenance. Eur J Clin Nutr, 2016. 70 (4): 532-4.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.