Домашни средства за укрепване на миглите

Важно е да добавите магнезий, цинк и витамин В6 в менюто си.
Домашни средства за укрепване на миглите

Написано от Katherine Flórez

Последна актуализация: 26 август, 2022

Миглите са от съществена важност за лицето и цялостното ви излъчване. Те подчертават очите и правят погледа по-изразителен. Поддържането на миглите е много важно, защото те придават симетричен вид и могат значително да подобрят външния ви вид.

Миглите имат структура, подобна на тази на косата, тъй като са образувани от кератинови люспи, които им придават еластичност и устойчивост и са оцветени с пигменти на меланин. Точно като косата, миглите растат, падат и се заменят с нови – макар и с много по-бавни темпове.

Ултравиолетовите лъчи и екстремните температурни условия им влияят, изсушават ги и ги прави по-слаби. Една добра алтернатива е да използвате спирала, защото тя ги защитава. Не ви препоръчваме обаче да лягате, преди да сте почистили грима от миглите си  – ако го оставите, рискувате да ги изложите на риск от втвърдяване и разцепване.

Въпреки това съществуват множество природни продукти за стимулиране на растежа и укрепване на миглите, които можете да използвате. Така ще им помогнете да не се увредят, особено ако използвате грим често.

Средства за растеж и укрепване на миглите

Средства за растеж и укрепване на миглите
  • За растеж и укрепване на миглите слагайте 2-3 капки зехтин преди лягане; това ще ги запази в добро състояние и ще им попречи да се накъсат лесно.
  • За да ги направите плътни, нанасяйте топло рициново масло по краищата всяка вечер. Това е едно от най-популярните домашни средства за защита, което има невероятен ефект.
  • Хиалуроновата киселина хидратира миглите, като ще ги накара да изглеждат по-здрави и по-силни.Освен това стимулира растежа им.
  • За по-дълги мигли ви препоръчваме да смесите същото количество рициново масло, масло от сладък бадем, зехтин и масло от авокадо в съд. Поставяйте по 1 капка от тази смес върху миглите вечер преди лягане и масажирайте, като се уверите, че сместа не влиза в очите ви.
  • Сложете 1 капка течен вазелин на върха на пръстите си и го разнесете върху миглите си с лек масаж. Оставете така през нощта и изплакнете, когато се събудите.
  • Розовото масло или маслото от цветя имат свойства, които подхранват не само кожата и косата, но също така и миглите, като по този начин ускоряват растежа им.
  • Поставете равни части глицерин и рициново масло в малък съд. Нанасяйте всеки ден.
  • За гъвкавост и укрепване на миглите можете да приложите върху тях чай от лайка с памучен тампон.
  • Друга техника за подсилване е да се нанесе малко серум. Съществуват растежни серуми, които спомагат за поддържане на миглите в добро състояние.

Витамини за укрепване на миглите

Смесете 6 моркова, 4 портокала, 2 супени лъжици цветен прашец, 1 супена лъжица индийско орехче, 1 супена лъжица кедрови ядки и 1 супена лъжица мед. Пригответе сок от тези съставки, който пийте всяка сутрин в продължение на 2 месеца. Благодарение на съдържанието на витамини в този сок миглите ви ще изглеждат по-силни от корена.

Не забравяйте…

Подходяща диета за укрепване на миглите

Експертите препоръчват и подходяща диета като добавка към средствата за укрепване на миглите, поради което е важно да добавите магнезий, цинк и витамин В6 в менюто си. Можете да ги намерите в черен дроб, пилешко месо, свинско, риба, банани, сушени бобови храни, цели зърна, плодове и зеленчуци.

Много е просто да поддържате вашите мигли дълги и силни, просто следвайте тези стъпки и предприемайте правилни грижи за тях. В резултат на това ще получите чудесни резултати много скоро.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.