6 грешки, които не трябва да допускате в ежедневната грижа за вашата красота

Не споделяйте с никого личната си козметика и не забравяйте да проверявате срока на годност, за да се предпазите от нежелани проблеми.
6 грешки, които не трябва да допускате в ежедневната грижа за вашата красота

Последна актуализация: 07 Февруари, 2019

В ежедневната грижа за красотата често допускаме някои дребни грешки, които създават обратен ефект – изглеждаме по-стари и уморени, отколкото в действителност сме. Има детайли, които дори не осъзнаваме, особено когато бързаме да се облечем и гримираме, без да обръщаме внимание на крайния резултат.

Защо не вземете предвид още днес следните грешки, които допускате всеки ден в грижата за красотата си? Ако успеете да се коригирате и да ги отстраните напълно, ще се радвате на естествената си красота още повече. Не пропускайте да разбере кои са те!

1. Една от тези грешки, които да избегнете в ежедневието –

Бухнала коса и подпухнали очи

Една от тези грешки, които да избегнете - сенки под очите

Има дни, в които няма време да укротите къдриците и вълните, в резултат на което обема на косата ви нараства и тя дразнещо “бухва”. В допълнение, ако не сложите добър коректор на тъмните кръгове под очите, резултатът е плачевен. Образът ви ще е на тотално изтощен човек.

Какво е възможно да се направи?

1. За “бухналата” коса

  • Измийте косата с топла вода.
  • Сложете 3 мл кокосово масло на скалпа и  масажирайте дълбоко от корените до краищата. Оставете го да подейства за около 10 минути.
  • Отмийте с топла, до хладка вода.
  • Изсушете косата със сешоар, като използвате студения въздух (никога не използвайте горещия) , без да я дърпате прекалено много.

2. За подпухналите очи

  • Сложете две малки чаени лъжички във фризера за около 15 минути.
  • След това поставете всяка лъжичка под окото на интервали от по 5 секунди (слагате-махате-слагате-махате). Правете го в продължение на 5 минути, след което нанесете добър коректор, който е подходящ за цвета на вашата кожа.

Видът ви вече ще е прекрасен!

2. Грешки в начина на гримиране – изберете акцента

Грешки в начина на гримиране - изберете акцента 

Запомнете следното – ако околоочният ви грим включва спирала, сенки и молив наведнъж, а в същото време устните ви са в ярък цвят червило, например червено или кафяво, ще се състарите с поне 5 години.

Най-добре е винаги да се опитвате да изглеждате естествено и да избягвате излишъци грим по лицето си. За да постигнете това, изберете върху какво да акцентирате. Ако това са очите, устните трябва да са в блед отенък, почти безцветен или пък бледо розов цвят. Ако пък фокусът ще са устните, просто се опитайте да подсилите блясъка в очите, като използвате фини сенки, които ще създадат усещане за светлина, естественост и свежест.  Ефектът ще е страхотен!

Вижте още: Грим за начинаещи

3. Оставете леките вълни в косата, вместо да я изправяте и дърпате

Усмихнете се, вълните са на мода!

Има дни, в които стягаме класическата конска опашка толкова здраво, че можем да отскубнем цели кичури. Не се престаравайте толкова. Вече знаете, че естествената красота е винаги на мода в света на красотата. Ако оставите косата на леки вълни, ще омекотите израза на лицето си.

Няма значение дали лицето ви е ъгловато, овално или с квадратна форма; нежните къдрици винаги изглаждат образа и създават уникалността у всяка жена. Усмихнете се, вълните са на мода!

4. Пазете се от ружа и яркото оцветяване на кожата!

Пазете се от ружа и яркото оцветяване на кожата!

Пудрата и ружът са станали важен елемент в ежедневната грижа за красотата. Ако обаче ги използваме погрешно, можем да постигнем образ на порцеланова кукла с розови бузи. Освен това, трябва да внимавате с употребата на бронзираща пудра, тъй като ако не я използвате коректно, ще се образуват изкуствено изглеждащи петна по кожата.

Не забравяйте да използвате хубава четка, която да разнесе и омекоти добре пудрата. Резултатът ще е чудесен.

5. Козметиката има срок на годност!

Козметиката има срок на годност!

Трябва да сме много внимателни с това. Понякога държим дълго време козметични продукти, като компактната пудра, без да проверим на капачката какъв е срокът й на годност. Може да останете изненадани!

В такива продукти се крие пряк риск за здравето ви, тъй като употребата им върху очите, кожата и устните може да доведе до сериозни алергични реакции. Или пък да допуснете грешката да ги дадете на вашите малки момиченца, които да си играят с тях, без да проверите кога изтича годността им.

Прочетете и това: 5 причини гримът да е вреден за здравето ви

6. Гребените и четките коса също трябва да се почистват

Гребените и четките коса също трябва да се почистват

Почиствате ли редовно четките си за грим? А гъбите? А гребените и четките за коса? Това е изключително важно – не допускайте тези грешки в грижата за красотата си! Всичко, което влиза в контакт с кожата, трябва да бъде добре измито и редовно дезинфекцирано, за да се избегне натрупването на бактерии и да спазите хигиената.

Четките за коса и гребените събират всякакви остатъци – от пърхот до излишни мазнини. Затова не забравяйте да ги измивате с гореща вода. По този начин ще се погрижите не само за красотата, но и за здравето си. Не забравяйте това!

Може да ви заинтересува ...
Внимание! 10 козметични продукти, които никога не трябва да споделяте
Mejor con SaludLeerlo en Mejor con Salud
Внимание! 10 козметични продукти, които никога не трябва да споделяте

Винаги измивайте ръцете преди прилагане на козметични продукти! Това е задължително за всички, ако решите да ги споделите с тях.