6 грешки, които не трябва да допускате в ежедневната грижа за вашата красота

Не споделяйте с никого личната си козметика и не забравяйте да проверявате срока на годност, за да се предпазите от нежелани проблеми.
6 грешки, които не трябва да допускате в ежедневната грижа за вашата красота

Последна актуализация: 07 февруари, 2019

В ежедневната грижа за красотата често допускаме някои дребни грешки, които създават обратен ефект – изглеждаме по-стари и уморени, отколкото в действителност сме. Има детайли, които дори не осъзнаваме, особено когато бързаме да се облечем и гримираме, без да обръщаме внимание на крайния резултат.

Защо не вземете предвид още днес следните грешки, които допускате всеки ден в грижата за красотата си? Ако успеете да се коригирате и да ги отстраните напълно, ще се радвате на естествената си красота още повече. Не пропускайте да разбере кои са те!

1. Една от тези грешки, които да избегнете в ежедневието –

Бухнала коса и подпухнали очи

Една от тези грешки, които да избегнете - сенки под очите

Има дни, в които няма време да укротите къдриците и вълните, в резултат на което обема на косата ви нараства и тя дразнещо “бухва”. В допълнение, ако не сложите добър коректор на тъмните кръгове под очите, резултатът е плачевен. Образът ви ще е на тотално изтощен човек.

Какво е възможно да се направи?

1. За “бухналата” коса

  • Измийте косата с топла вода.
  • Сложете 3 мл кокосово масло на скалпа и  масажирайте дълбоко от корените до краищата. Оставете го да подейства за около 10 минути.
  • Отмийте с топла, до хладка вода.
  • Изсушете косата със сешоар, като използвате студения въздух (никога не използвайте горещия) , без да я дърпате прекалено много.

2. За подпухналите очи

  • Сложете две малки чаени лъжички във фризера за около 15 минути.
  • След това поставете всяка лъжичка под окото на интервали от по 5 секунди (слагате-махате-слагате-махате). Правете го в продължение на 5 минути, след което нанесете добър коректор, който е подходящ за цвета на вашата кожа.

Видът ви вече ще е прекрасен!

2. Грешки в начина на гримиране – изберете акцента

Грешки в начина на гримиране - изберете акцента 

Запомнете следното – ако околоочният ви грим включва спирала, сенки и молив наведнъж, а в същото време устните ви са в ярък цвят червило, например червено или кафяво, ще се състарите с поне 5 години.

Най-добре е винаги да се опитвате да изглеждате естествено и да избягвате излишъци грим по лицето си. За да постигнете това, изберете върху какво да акцентирате. Ако това са очите, устните трябва да са в блед отенък, почти безцветен или пък бледо розов цвят. Ако пък фокусът ще са устните, просто се опитайте да подсилите блясъка в очите, като използвате фини сенки, които ще създадат усещане за светлина, естественост и свежест.  Ефектът ще е страхотен!

3. Оставете леките вълни в косата, вместо да я изправяте и дърпате

Усмихнете се, вълните са на мода!

Има дни, в които стягаме класическата конска опашка толкова здраво, че можем да отскубнем цели кичури. Не се престаравайте толкова. Вече знаете, че естествената красота е винаги на мода в света на красотата. Ако оставите косата на леки вълни, ще омекотите израза на лицето си.

Няма значение дали лицето ви е ъгловато, овално или с квадратна форма; нежните къдрици винаги изглаждат образа и създават уникалността у всяка жена. Усмихнете се, вълните са на мода!

4. Пазете се от ружа и яркото оцветяване на кожата!

Пазете се от ружа и яркото оцветяване на кожата!

Пудрата и ружът са станали важен елемент в ежедневната грижа за красотата. Ако обаче ги използваме погрешно, можем да постигнем образ на порцеланова кукла с розови бузи. Освен това, трябва да внимавате с употребата на бронзираща пудра, тъй като ако не я използвате коректно, ще се образуват изкуствено изглеждащи петна по кожата.

Не забравяйте да използвате хубава четка, която да разнесе и омекоти добре пудрата. Резултатът ще е чудесен.

5. Козметиката има срок на годност!

Козметиката има срок на годност!

Трябва да сме много внимателни с това. Понякога държим дълго време козметични продукти, като компактната пудра, без да проверим на капачката какъв е срокът й на годност. Може да останете изненадани!

В такива продукти се крие пряк риск за здравето ви, тъй като употребата им върху очите, кожата и устните може да доведе до сериозни алергични реакции. Или пък да допуснете грешката да ги дадете на вашите малки момиченца, които да си играят с тях, без да проверите кога изтича годността им.

6. Гребените и четките коса също трябва да се почистват

Гребените и четките коса също трябва да се почистват

Почиствате ли редовно четките си за грим? А гъбите? А гребените и четките за коса? Това е изключително важно – не допускайте тези грешки в грижата за красотата си! Всичко, което влиза в контакт с кожата, трябва да бъде добре измито и редовно дезинфекцирано, за да се избегне натрупването на бактерии и да спазите хигиената.

Четките за коса и гребените събират всякакви остатъци – от пърхот до излишни мазнини. Затова не забравяйте да ги измивате с гореща вода. По този начин ще се погрижите не само за красотата, но и за здравето си. Не забравяйте това!

 

 

 


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.