
Луната е естественият спътник на Земята. Тя ни дава невероятна гледка и има хиляди истории за нея. Но, как Луната влияе на човека и как го вдъхновява? Луната влияе на приливите и отливите, но също се вярва, че тя има…
Добавете ½ чаена лъжичка сода за хляб във водата, в която варите яйцата, за да ги обелите по-лесно
Прекарването на много време в кухнята може да бъде забавно, когато с удоволствие приготвяте специални ястия, опитвайки се да направите нововъведения и да изследвате пространството.
За съжаление невинаги разполагате с много време и някои задачи могат бързо да станат досадни.
Добрата новина е, че съществуват много трикове, които може да използвате, за да улесните живота си, когато готвите.
Като следвате тези прости трикове в кухнята, можете да кажете „Сбогом“ на стреса, предизвикан от тези задачи, които не са толкова лесни за изпълнение. Готови ли сте да ги приложите?
Поставянето на масло във фризера може да не звучи като добра идея в началото, тъй като се втвърдява и е по-трудно за използване.
Но когато времето е горещо, това е най-добрият начин да го запазите свежо.
За да направите маслото по-лесно за използване в почти всички рецепти, съхранявайте го във фризера и използвайте ренде, за да настържете нужното количество.
Отстраняването на царевичните зърна от кочан може да бъде много лесно. Поставете една купа с отвора надолу към друга купа и всичките зърна ще паднат в долната купа. Това е лесно!
Отстраняването на обелката от киви може да бъде трудно, а понякога и да загубите част от плода. За да предотвратите това, нарежете кивито наполовина и изстържете пулпата с помощта на лъжица.
Един от проблемите, с които се сблъсквате при пърженето на картофи е, че те се залепват един към един друг в тигана и не стават, както искате.
За да избегнете това, просто накиснете парчета нарязани картофи в студена вода само за няколко минути, преди да започнете пърженето. Водата освобождава част от нишестето, което помага да ги разделяте по-лесно във фритюрника или тигана.
Прочетете и: Полезни пържени картофи? Ето как!
Понякога е трудно да се разбере, дали един лимон съдържа нужното количество сок за рецептата, която ще приготвяте.
Така че за да не се разочаровате, поставете го в микровълновата за няколко минути, след това оставете да се охлади и ще извлечете повече сок от обикновено.
След като сте нарязали плод като ябълка или круша, само след няколко секунди те ще се окислят и започнат да потъмняват.
Ако искате да ги запазите свежи за по-дълго, поставете резенчетата в купа със студена вода и малко лимонов сок.
Толкова много рецепти са по-вкусни, когато отстраните кожата на доматите. Това обаче невинаги е лесно, тъй като зрелият домат обикновено се разпада бързо.
Когато трябва да обелите домати, поставете ги в чаша вряща вода за около минута и кожата ще се махне по-лесно.
Вижте още: Как да отглеждаме домати у дома
Кара ли ви рязането на лук да плачете всеки път? Кажете „Сбогом“ на тази досадна реакция, като го поставите в хладилника за няколко часа, преди да започнете да го режете.
Няма нищо по-ужасно и неприятно от прегарянето на ориза точно преди времето за обяд или вечеря.
За да го спасите и премахнете този ужасен мирис и опушен аромат, нарежете лук на четвъртинки и го добавете към тенджерата с ориз за 15 минути.
Твърдо сварените яйца са вкусни и страхотно допълнение към много рецепти и сосове. Проблемът идва, когато се опитате да отстраните черупката, която понякога сякаш е залепнала към яйцето.
Не позволявайте това да се случи отново! Ако искате яйцата да останат цели, добавете 1/2 чаена лъжичка сода за хляб във водата, в която ги варите.
Ако не се доверявате на този съвет, можете също така да сложите твърдо свареното яйце в чаша студена вода, да я покриете с ръка и да разклатите няколко пъти. Яйцата ще се обелят за нула време.
В зависимост от вида на сиренето, което използвате, могат да възникнат някои затруднения при настъргването му. Някои видове се натрошават и разпадат.
За да улесните това, втрийте малко зехтин върху сиренето и го настържете.