11 природни продукта за бързо отслабване

27 Декември, 2018
Сокът от алое вера прочиства тялото, женшенът изгаря излишните мазнини.
 

Поддържането на фигурата е важно, независимо дали поради здравословни причини, или от естетичeска гледна точка. Често обаче ежедневието ни е в плен на вредни навици, заседнал начин на живот, диета, неподходяща за тялото и други нездравословни порядки. Всички те може да доведат до увеличаване на теглото, а от там идва и  необходимостта за бързо отслабване.

Когато става дума за хора с наднормено тегло, винаги е препоръчително намаляването на теглото да става със здравословна диета и медицинска помощ на доверен лекар.

Растения, които помагат за бързо отслабване

Както споменахме по-рано, намаляването на теглото се превръща в повече от една проста естетическа или здравословна нужда. Най-добрият начин за да го постигнете е използването на натурални продукти и растения, които няма да имат вредни последици за здравето. В следващата статия ще откриете 11 натурални продукти и растения за бързо отслабване, както и насоки за тяхната употреба.

Мехурчесто водорасло (Fucus Vesiculosus)

Това е морско растение и както много други водорасли, има висока концентрация на йод и минерални соли като калий, бром, магнезий, калций и желязо. Мехурчестото водорасло подпомага стимулирането на функциите на щитовидната жлеза на организма, които се борят със затлъстяването.

Царевична коса

Царевичната коса са тези фини нишки, които се увиват около царевичните кочани. Тази част от зеленчука е един от най-важните природни диуретици и почистващи средства, които природата предлага. Със своите полезни свойства царевичната коса може да ви помогне да смъкнете бързо няколко килограма.

 

Артишок

Артишокът помага за бързо отслабване

Артишокът е много вкусен зеленчук. За да се възползвате максимално от неговите естествени ползи за здравето, се препоръчва използването на листа от артишок в запарка, отвара или на паста.

Бреза

Това дърво е известен диуретик и се използва, за да помогне в борбата със затлъстяването, наред с други различни приложения. То е идеално да се приготви като запарка – чай от дърво на бреза.

Червен чай Пу-Ер

Червен чай помага за бързо отслабване

За голяма част от чайовете се смята, че допринасят за смъкване на килограми, но когато става въпрос за бързо отслабване, зеленият и червеният чай са най-силно препоръчителни. Червеният чай има отлични свойства за изгарянето на мазнини, поради което много различни диети за отслабване включват консумацията на 3 до 4 чаши на ден. “Защо?” Защото червеният чай подобрява метаболизма чрез усилване функцията на черния дроб и в същото време действа като естествено пречистващо средство на цялата система на организма.

 

Вижте още: Пригответе тези 3 напитки от зелен чай за лесно отслабване

Алое вера

Алое вера е най-известен за използването си в диети като детоксикатор, но това не означава, че не може да играе роля и в диета за бързо отслабване. Сокът от алое вера е силно препоръчителен благодарение на  усилващи храносмилането вещества и помага за прочистването на тялото от токсини за кратък период от време.

Женшен

Корен от женшен за бързо отслабване

Женшенът, който повишава енергията и обмяната на веществата, е добре известен като средство за изгаряне на мазнините. Сибирският женшен е най-препоръчваният вид, тъй като може да допринесе за ограничаване на апетита и осигурява естествен прилив на енергия.

Лют червен пипер

Лютият червен пипер съдържа “капсаицин”, който придава топла и пикантна нотка на обикновения червен пипер. Веднъж погълнат, той може да намали количеството на мастните клетки в кръвта и слоевете мазнини в тялото, което позволява бързо отслабване.

Канела

яа

Канелата може да помогне за увеличаване на метаболизма и регулира захарта в кръвта. Тя намалява триглицеридите и нивата на холестерола и помага на тялото да обработи глюкозата, което потиска желанието за храна.

 

Чай от целина

Чаят от целина е чудесно допълнение към ежедневните процедури за отслабване. Той помага за регулиране на захарта, кръвното налягане и може да предотврати ревматоидни състояния. Също така е важно да се има предвид, че когато се използва, това трябва да бъде единствената течност, която приемате, и трябва да се консумира в продължение на 3 дни.

Прочетете и това: Как да отслабнем с целина

Мента

Ментата е силно препоръчителна билка за загуба на теглото

Ментата е силно препоръчителна билка за загуба на теглото, тъй като подпомага храносмилането, премахва токсините и метаболитните остатъци в организма.

Какво трябва да имате предвид

При предприемане на каквато и да е диета, без значение колко е проста, лесна или бърза, винаги трябва да включите и серия упражнения. Те ще засилят опорно-двигателният апарат, ще помогнат да смъкнете телесно тегло бързо и да подобрите кръвното налягане и сърдечната честота.

Надяваме се, че този списък от природни продукти и техните ползи за бързо отслабване и здраве е бил полезен за вас!

 

Gunners, K. (2018). The 20 Most Weight-Loss-Friendly Foods on The Planet. Retrieved from https://www.healthline.com/nutrition/20-most-weight-loss-friendly-foods

Health.com. (2018). The 50 Best Weight Loss Foods of All Time. Retrieved from https://www.health.com/health/gallery/0,,20978353,00.html