10 билкови лечебни средства за разширени вени

Розмаринът подобрява кръвообращението, лукът помага за правилното усвояване и разпределение на протеините в организма
10 билкови лечебни средства за разширени вени

Написано от Okairy Zuñiga

Последна актуализация: 26 август, 2022

Разширените вени са много неприятен здравословен проблем. Обикновено се появяват по краката, а понякога и по лицето. За жените това може да е опустошително за самочувствието. Разширени вени се появяват в резултат на бременност, генетични фактори, наддаване на тегло, хормони или работа, при която по-голямата част от времето си прекарвате седнали.

 

В действителност съществуват начини да се отървем от разширени вени, въпреки че някои от тях са доста скъпи. Добрата новина е, че съществуват и евтини природни лечебни средства за разширени вени, които ще помогнат да спестите пари и с които ще постигнете подобни или дори по-добри резултати. И тъй като всички те са натурални, не се отразяват лошо на здравето.

Джинджифил

djindjifil

Тази билка е богата на противовъзпалителни съединения. Тя естествено намалява болката и появата на разширени вени. Джинджифилът е чудесен за подобряване на кръвообращението и предотвратяване на образуването на разширени вени. Поставете малко екстракт от джинджифил, смесен с витамин Е, директно върху повърхността на кожата. Ще се изумите от резултатите.

Чесън

Чесънът съдържа съединения с противовъзпалителни свойства. За да го използвате като лечебно средство, смачкайте 5 скилидки чесън и ги изяжте сурови с малко лимонов сок за подобряване на вкуса. Чесънът намалява излишните протеини в тялото и – в резултат на това – редуцира появата на тези неприятни разширени вени.

Лук

luk

 

Лукът е отличен природен лек, който помага за правилното усвояване и разпределение на протеините в организма, като по този начин предотвратява образуването на разширени вени и изпъкването им на повърхността на кожата. Просто яжте суров лук всеки ден. Ежедневната консумация на лук помага за поддържане на тялото здраво и съживява кожата.

Брахми

Това растение е много популярно в Индия и се счита за ефикасно при премахването на разширени вени, особено в аюрведичната медицина. Брахми съдържа витамини, които са от съществено значение за добрия тонус на кожата. Нанесете директно върху краката за отлични резултати.

Розмарин

rozmarin

Розмаринът е полезен при борбата със стрес и депресия, но също така е чудесно средство за разширени вени. Той е често използван в продукти за грижа за кожата, тъй като подобрява кръвообращението.

Жълт кантарион

Без значение дали го използвате вътрешно, или външно, жълтият кантарион е идеално средство за премахване на разширени вени. Нанесете маслото на това растение директно върху засегнатата област. Може да приготвите и чай от него.

hamamelis

Хамамелис

Това е рядка билка, но много полезна, ако може да я откриете. Хамамелис притежава противовъзпалителни свойства и следователно е от полза за намаляване на разширени вени. Обикновено се приема като чай, но може да се прилага като компрес върху засегнатата област. Съдържа висока концентрация на етерични масла, галова киселина и танини, които са чудесни за поддържане на кожата здрава.

Миши чемшир

Това растение съдържа активно съединение, наречено рускогенин, който намалява възпалението и запушване на вените. Той има допълнителна полза за укрепване и стягане на кръвоносните съдове. Трябва да се консумират най-малко 100 мг. на ден, за да извлечете максимална полза.

Гугул за разширени вени

Гугул е друго традиционно растение от аюрведичната медицина, което намалява възпалението в кръвоносните съдове и – като резултат от това – появата на разширени вени. Гугул подобрява кръвообращението и здравето на кожата.

Ехинацея

ehinazeia

Тази билка е добре известна с това, че укрепва имунната система, но също така е чудесно решение за разширени вени. Тя е ефикасна за намаляване на възпалението и действа като аналгетик за болките, предизвикани от разширени вени.

Надяваме се, че тази информация да е била полезна за вас. Не забравяйте да се консултирате с вашия лекар, ако страдате от хронично заболяване или ако забележите нежелана реакция след употребата на тези природни средства за разширени вени.

Може да ви заинтересува ...
Домашен мехлем за разширени вени с алое вера и ябълков оцет
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Домашен мехлем за разширени вени с алое вера и ябълков оцет

Търсите рецепти за приготвяне на домашен мехлем за разширени вени? Болезнени и грозни, те са наследствени или причинени от някои навици и начин на ...  • Dodd, H., & Wright, H. P. (1959). Vulval varicose veins in pregnancy. British Medical Journal, 1(5125), 831.
  • Ernst, E. (2002). Herbal medicianl products during pregnancy?. Phytomedicine, 9(4), 352.
  • Fabi, S. G., Peterson, J. D., Goldman, M. P., & Guiha, I. (2012). An investigation of coagulation cascade activation and induction of fibrinolysis using foam sclerotherapy of reticular veins. Dermatologic Surgery, 38(3), 367-372.
  • Mazid, M., Khan, T. A., & Mohammad, F. (2012). Medicinal plants of rural India: a review of use by Indian folks. Indo Global journal of pharmaceutical sciences, 2(3), 286-304.
  • Mekky, S., Schilling, R. S. F., & Walford, J. (1969). Varicose veins in women cotton workers. An epidemiological study in England and Egypt. Br Med J, 2(5657), 591-595.
  • Ramelet, A. A., Boisseau, M. R., Allegra, C., Nicolaides, A., Jaeger, K., Carpentier, P., … & Forconi, S. (2005). Veno-active drugs in the management of chronic venous disease. An international consensus statement: current medical position, prospective views and final resolution. Clinical hemorheology and microcirculation, 33(4), 309-319.
  • Shoemaker, J. V. (1887). Hamamelis virginica. British Medical Journal, 1(1376), 1039.
  • Sing, P. K. (2019). Review on effect of long term standing posture on varicose veins and its management. National Journal of Research in Ayurved Science, 7(01).

Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.