Заздравете ноктите си с помощта на лосион с чесън и зехтин

Ако искате силни и здрави нокти, добре е да прилагате това средство вечер. Освен това трябва да допълните лечението чрез балансирана диета, за да ги заздравите отвътре навън.
Заздравете ноктите си с помощта на лосион с чесън и зехтин

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 25 август, 2022

Красивият маникюр е важна част от женската красота и самочувствие. За да постигнете желания ефект е необходимо да полагате редовни грижи за ноктите  и кожата на ръцете си с подходящи средства. Не забравяйте, че  освен допълнение към вашия имидж, те са също така картината, отразяваща здравето и добрия ви вкус.

Поддържането на ноктите в перфектно състояние е от първостепенна важност за личната ви хигиена. Това се дължи на неприятната им склонност да развиват някои несъвършенства, когато не полагате достатъчно грижи за тях.

Съществуват множество продукти за външно приложение, които биха могли да ви помогнат да ги поддържате красиви. Продължителното излагане на токсини и химикали обаче причинява увреждания на ноктите. Тези вреди водят до слаби и чупливи нокти.

Това състояние не е просто козметичен проблем. То може също така да повиши риска от инфекции и гъбички.

За щастие, съществуват много натурални лечения, които с малко средства биха ви помогнали да заздравите и предпазите ноктите си, така че да не се образуват нежелани изменения по тях.

В тази статия ще споделим рецепта за лосион със зехтин и чесън. Свойствата на това средство предоставят на ноктите ви допълнително подхранване и здравина.

Ще се влюбите в него!

Заздравете ноктите си по естествен начин с този лосион

Заздравете ноктите си по естествен начин с този лосион

Има множество процедури за поддържане на силни и здрави нокти. Никоя от тях обаче не може да ви предостави есенциални хранителни вещества чрез външното прилагане на продукти за хидратиране и възстановяване.

В тази статия ще ви предложим лосион, направен с бадемово масло, зехтин и чесън. След като се абсорбира, този лосион заздравява и хидратира слабите ви и чупливи нокти.

Този продукт е 100% натурален. Той има високо съдържание на есенциални мастни киселини, антиоксиданти и минерали, чиито ефекти поддържат структурата на ноктите ви здрава и защитена. Това средство предпазва ноктите ви от вредните елементи в околната среда.

Съставките му носят множество ползи:

 • Редовното му прилагане омекотява кожичките около ноктите. Освен това, това лечение предотвратява инфекциите чрез антибактериалните и противогъбичните си свойства.
 • Този лосион е идеален за хората, които имат проблеми с поддържането на дълги и красиви нокти. Все пак, той понижава чупливостта им, като същевременно стимулира здравия им растеж.
 • И зехтинът, и бадемовото масло съдържат високи нива на витамин Е. Това вещество се отличава със способността си да ускорява регенерирането.
 • Всичко това, заедно със серните съединения в чесъна, заздравява ноктите ви, без да ги подлага на нежелани реакции.

Как да приготвите този лосион за нокти с чесън и зехтин?

Приготвяне на лосион за ноктите с чесън и зехти

Вижте и: 18 алтернативни приложения на лака за нокти

Рецептата за този домашен лосион е изключително лесна. Освен това е много по-евтина в сравнение с цените на заздравителите за нокти, които се продават в козметичните магазини.

Тъй като съставките на това средство са 100% натурални, може да го използвате, без да се притеснявате от появата на странични ефекти. Освен това те обикновено не представляват риск за здравето на вашата кожа.

Необходимо е обаче да си набавите “екстра върджин” или “чисти” варианти на съставките. Това е нужно, понеже рафинираните им опции не предоставят същите хранителни вещества.

Съставки

Прибори

 • Стъклен буркан с капачка
 • Четка за маникюр

Начин на приготвяне

 • Обелете скилидките чесън. След това ги намачкайте в хаванче или с помощта на преса за чесън, докато получите гладка смес.
 • Ако нямате преса или хаванче, ги нарежете на много ситно.
 • После ги изсипете в стъкления буркан и ги покрийте със зехтина и бадемовото масло.
 • Затворете буркана. Оставете да се маринова на тъмно за 2 или 3 дни.
 • След като измине това време, когато продуктът се сгъсти, отделете от лосиона остатъците от чесъна.

Начин на употреба

 • След като почистите ноктите си и премахнете всички лакове или химикали, останали по тях, потопете в лосиона чиста четка за маникюр и нанесете по повърхността на ноктите и по кожичките около тях.
 • Оставете продуктът да попие добре. Не изплаквайте.
 • Препоръчваме ви да използвате средството преди лягане. По този начин миризмата от чесъна не би ви притеснявала.
 • Прилагайте лечението всеки ден докато заздравите ноктите си.

Имайте предвид следното

Заздравете ноктите си с домашен лосион

Запомнете, че е необходимо да използвате този лосион всеки ден като част от козметичните ви процедури, за да получите най-добрите резултати.

С първото му прилагане ще почувствате ноктите си по-гладки и хидратирани. Важно е обаче да го употребявате редовно. По този начин ще получите хранителните вещества, които ще дадат на ноктите ви желаната здравина.

Съставките на този лосион действат различно на всеки. Те влияят по различен начин на причините за чупливостта на ноктите.

Употребата на това лечение трябва да бъде допълнена от диета, богата на протеини, мастни киселини, вода и антиоксиданти.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.