Защитете се от негативните енергии

Скилидка чесън действа като талисман, отблъскващ завистта, етеричното масло от мащерка гони лошите вибрации
Защитете се от негативните енергии

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Негативните енергии са нещо, което много хора отчаяно се опитват да избегнат, особено когато става за дома. Това все пак е мястото, където човек следва да се чувства в безопасност, далеч от отрицателните влияния на външния свят. Разбира се, желателно е негативните енергии да бъдат държани надалеч и на работното място, пък и изобщо. Те могат да повлияят на деня ви. Дори може да направляват случващото се в живота ви в нежелана посока. За щастие съществуват начини, благодарение на които можем да се справим с негативните енергии, като ги държим далеч от възможността да повлияят на емоциите.

Какво представляват негативните енергии?

Съществуват енергии, които могат да повлияят емоционално, духовно, физически и ментално. Те нарушават спокойствието и провокират чувства като тревога, мъка, депресия и липса на концентрация.

Как можем да се предпазим от негативните енергии?

Как да се предпазим от негативните енергии?

Изправянето срещу негативните енергии е най-добрият път, който можете да изберете, за да владеете живота – а и емоциите си. Съществуват много начини за избягване и защита от лошите вибрации, които ежедневно се опитват да нахлуят в живота ви. Благодарение на тях ще поддържате позитивен начин на мислене и ще се справите със стреса. Ето няколко съвета:

 • Отървете се от страховете си: Понякога негативните емоции са провокирани от страхове, несигурност или лоши мисли. Можете да ги контролирате, само ако се изправите срещу тях. Важно е да идентифицирате корена на своя страх и да се “срещнете” с него. Така ще бъдете свободни и уверени.
 • Позитивна настройка: Макар да не залагате на нея често, позитивната настройка може да е най-добрият начин да отблъснете лошите вибрации и да останете емоционално здрави. Научете се да се справяте в трудно моменти. Гледайте на случващото се откъм светлата му страна. Така ще държите негативните енергии надалеч.
 • Носете със себе си скилидка чесънТози продукт действа като талисман, който отблъсква негативните енергии и завистта. Препоръчваме ви да носите скилидка чесън в дрехата си или в чантата, портфейла и т.н.
 • Имайте етерично масло от мащерка под ръка: Според тази езотерична практика е необходимо да сложите 1 капка етерично масло от мащерка зад ушите или на китките си, за да прогоните лошите вибрации от живота си.
 • Носете клонче седефче: Вярва се, че седефчето притежава способност да отблъсква негативните енергии, независимо дали тръгват от непредвидени ситуации, или хора. Препоръчително е винаги да държите няколко клонки или листа от това растение край работното си място.

Как да елиминирате негативните енергии от дома си?

Елиминиране на негативните енергии от дома

Когато между партньорите или членовете на едно семейство има раздор, напълно възможно е домът да е изпълнен с негативна енергия и да се е превърнал в нездравословна среда за живот. Преди да стигнете до този момент, съветваме ви да внесете няколко промени и да се опитате да елиминирате източниците на лоши вибрации и влияния.

 • Отървете се от ненужните вещи: Притежанието на прекалено много вещи понякога може да се отрази върху енергията на дома. Препоръчваме ви да поддържате средата около вас чиста, организирана и ведра.
 • Отворете прозорците и вратите: Пускането на свеж въздух в пространството на дома е добър начин за “прочистване на средата”. По същия начин действат и слънчевите лъчи.
 • ТамянОт Античността хората използват тамян като съставка за освежаване на въздуха в дома си. Тамянът гони негативните енергии.
 • Солена вода: Смесването на вода със сол е добра възможност да прочистите дома си. Така ще промените енергийното ниво в положителна посока.
Ароматерапията може да ви отърве от негативните енергии.

Други препоръки

 • Ароматерапия: Като използвате етерични масла или ароматични съединения в различни зони на дома си, ще предразположите всеки член на семейството към релаксация, приятни емоции и ведри мисли.
 • Отглеждайте растения у дома: Освен че освежават и прочистват въздуха, растенията гонят негативната енергия и канят добрите вибрации.
 • Чистете често: Натрупването на прах, мръсотия и боклуци създава неблагоприятна среда за живот. Тя се отразява негативно върху емоциите на всички членове на семейството. Важно е да поддържате дома си чист и изпълнен със свеж въздух.
 • Диалог: И накрая, ключът към сплотяването на семейството и избягването на негативните емоции се крие в спокойния начин на водене на разговор. По този начин всеки член на семейството живее и се развива в мир. Споделянето със семейството, изразяването на емоции и поддържането на разбирателство са най-добрият начин, по който да държите негативните енергии извън дома си.

Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.