Вкусно печено пилешко с портокал и розмарин
Време е да добавите нови рецепти към вашата готварска книга, защото всеки се отегчава от яденето на едни и същи неща. Ето защо решихме да споделим тази рецепта за вкусно печено пилешко с портокал и розмарин. Тя има аромат и вкус на розмарин, които се съчетават чудесно с цитрусовия аромат на портокалите.
Съвсем нормално е всички рецепти с пилешко да имат един и същи вкус след дълги часове приготвяне, готвене и безкрайни стъпки. Това обаче няма да се случи с тази рецепта! Тя е много проста и винаги можете да я промените, ако желаете. Можете да опитате да добавите пикантна подправка или да мариновате месото преди готвене.
Всичко зависи от вашите идеи и креативност, когато приготвяте вкусно печено пилешко с портокал и розмарин. Между другото, най-вероятно имате някои съмнения относно използването на розмарина.
Използва се традиционно в приготвянето на месо, паста и пици, но може да се използва и за ястия и подправяне на пиле. Той му придава страхотен аромат и вкус.
Не мислете два пъти, за да опитате тази рецепта, защото винаги можете да я промените и да използвате чесън и къри, ако искате нещо по-екзотично.
Как да приготвите вкусно печено пилешко с портокал и розмарин
Защо трябва да използвате този метод?
Въпреки че всяка култура и дом живеят по различен начин, променянето на нещата и приготвянето на различни рецепти е наистина важно. Не само поради придобиването на знания, но и защото научавате нови техники, за да приготвяте след това специални ястия.
Ето защо трябва да научите как да приготвите тази рецепта за вкусно печено пилешко с портокал и розмарин. Комбинирането на цитрусов портокалов вкус със солени подправки и освежаващата и ароматна нотка на розмарина може да бъде рисковано.
Истината е, че може би без да сте наясно консумирате много калории само с едно ястие. Така че с тази рецептата ще консумирате елементи като витамин С и ще се възползвате от лекарствените ефекти на розмарина.
Прочетете и това: Портокалова диета за успешно отслабване
Добра идея е да спрете да мислите за много фактори. Не трябва да обръщате внимание само на разнообразието, но и на качеството на храните, които ядете. Почти никой не изглежда да взема на сериозно този въпрос.
Съставки
- 2 пилета без кожа (около 2 килограма)
- 3 големи лука
- 4 обелени скилидки чесън
- 2 ½ чаши портокалов сок (640 мл.)
- 3 супени лъжици смлян розмарин (45 гр.)
- ¾ чаши зехтин (150 мл.)
- 3 супени лъжици сол (45 гр.)
- 3 супени лъжици смлян черен пипер (45 гр.)
Приготовление
- Най-важното в тази рецепта е концентрацията върху подправките.
- Най-напред нарежете лука много добре (на парчета от около 2 см). Можете да използвате режеща дъска за по-лесно.
- След това направете същото с чесъна и поставете всичко в средно голяма купа със зехтина, настъргана портокалова кора, черния пипер и розмарина.
- След това разбъркайте добре и го оставете да престои.
- Покрийте пилетата със сместа. Обърнете внимание на детайлите. Трябва да се опитате да покриете и двете пилета възможно най-добре.
- Поставете ги във фризера за 40 до 60 минути. Това ще накара подправките да ги овкусят по-добре.
- След като времето изтече, извадете ги от фризера и добавете още подправки, ако желаете.
- Накрая загрейте фурната на 180°C. Поставете пилетата в тава за печене и печете за 30 минути. Отворете фурната, обърнете ги и печете още 30 минути.
- Извадете ги от фурната, когато са златисто кафяви, охладете ги и им се насладете!
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
- Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606
- Pollo a la naranja. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 5 de junio de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Pollo_a_la_naranja