Творчески идеи за осветителни тела

Научете се да правите свои собствени осветителни тела, за да украсите стаите си по свой характерен, красив и привличащ вниманието начин. Обърнете внимание на тези идеи!
Творчески идеи за осветителни тела

Написано от Ivan Aranaga Amengual

Последна актуализация: 25 август, 2022

Осветителните тела са декоративен елемент, който може да бъде толкова универсален, колкото искате да бъдат. Плюс това, измислянето на нови идеи за декорации с материали за рециклиране е отличен и креативен начин да се освободите от стреса! Направете си свои собствени осветителни тела още днес!

Що се отнася до тестването на вашата креативност, не е необходимо да излизате, за да купувате скъпи материали. Винаги можете да опитате да използвате повторно продукти, които вече имате или такива, които не сте използвали. По принцип най-полезните продукти са пластмасовите предмети, но можете да използвате стъкло, хартия и дори картон.

В тази статия ще разгледаме как да направите няколко творчески осветителни тела.

Креативни идеи за осветителни тела

1. Ангели на светлината

чаши

Материали:

 • 1 молив
 • восъчна хартия
 • хартиени чаши
 • 1 кутия цветни моливи
 • маркери
 • тиксо или лепило
 • малки LED светлини (без кабел, за предпочитане)

Процедура (за обличане на ангела):

 1. Вземете восъчната хартия и облепете външната страна на чашата : докато облепвате чашата, маркирайте краищата. Ще получите извита форма, която ще пасне на чашата.
 2. Изрежете шаблона. Уверете се, че не изрязвате точно по следата, а на един и половина сантиметра от линията.
 3. Оцветете восъчната хартия както искате.
 4. Сгънете хартията в стил акордеон. Това ще даде обем на вашия ангел.
 5. След като хартията се сгъне, изрежете геометрични фигури. Колкото искате.
 6. Отворете хартията и завършете декорирането. Използвайте маркерите, за да направите детайлни ръбове и различни декорации. Идеята е да имитирате модела на плат, например дантела.

Процедура (за крилата и лицето на ангела):

 1. Вземете още един лист восъчна хартия и нарисувайте лицето на ангела. Оформете го както искате, или му придайте минималистичен стил. Не се страхувайте да изберете втория вариант, ако сте направили предишната стъпка прекалено сложна.
 2. Маркирайте краищата с маркера, както и всяка част от лицето, така че да виждате всичко, което сте нарисували.
 3. Оцветете го както желаете.
 4. Повторете тази стъпка, за да украсите крилата.
 5. Залепете всяко парче на чашата с тиксо или с няколко точки лепило. Под чашата поставете LED светлините, така че ангелът да свети.

Сега имате красива украса, която да поставите във всеки специален ъгъл на вашия дом. Трябва да се отбележи, че тези красоти не трябва да се използват само за Коледа. Всичко зависи от това какъв стил му придавате.

2. Осветени рамки за снимки

Осветителни тела за декорация на дома

Като допълнение ще споделим една много креативна идея как да се насладите на най-важните спомени във вашия дом. В наши дни много малко хора не отпечатват своите снимки и вместо това мнозинството предпочитат да ги съхраняват в албумите в телефоните си. Време е да извадим тези спомени на показ!

Материали:

 • линия
 • ножици
 • снимки
 • пергаментова хартия
 • стъклени чаши
 • двойнозалепващо тиксо
 • свещи (традиционни или с батерия)

Преди да започнете някоя от следващите стъпки, ще ви препоръчаме няколко неща, за да улесните работата си. Идеята е да покажете своята креативност и да изразите важния спомен, който искате да съхраните.

Препоръчваме ви да използвате хоризонтални снимки , така че да покрият чашата, а светлината на свещта да обгърне цялото изображение. Ако отпечатате снимка в черно и бяло върху пергаментова хартия, светлината ще придаде носталгичен вид.

Процедура:

 1. Внимателно изрежете снимката, така че да съвпада с височината на чашата, а краищата й да са идеално равни.
 2. След като поставите изображението във вътрешността на чашата, фиксирайте го с помощта на лепенки.
 3. Ако чашата ви е много голяма, може да се наложи да използвате повече от една снимка, за да покриете всички страни.
 4. След като залепите снимката, поставете внимателно (незапалена) свещ вътре в чашата.

Чудесно е, че тази свещ ще изглежда красива от всеки ъгъл. Тази декорация ще се откроява както заради светлината, така и когато не е запалена.

Като един допълнителен съвет препоръчваме да използвате ароматизирана свещ, за да придадете на осветителното си тяло още един финален щрих.

Ще споделим и един интересен факт: тези светещи тела са чудесен вариант за декориране на приятелски събирания както на закрито, така и навън.

Изпробвайте собствената си версия на тези светещи тела!


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.