Лесни козметични трикове

Лесни козметични трикове

Последна актуализация: 21 юли, 2019

Колко пари ще похарчите за козметични процедури, които почти никога не ви дават резултатите, които искате? Това се случва през повечето време. За щастие има някои прости трикове за красота и корективни мерки, които могат да ви помогнат при  първа необходимост всеки един ден .

Обърнете им внимание – гарантираме ви, че те са както икономически изгодни, така и много ефективни. Готови ли си?

Лесни козметични трикове

1.Започнете деня с един студен душ

трикове за свежа коса - студен душ сутрин

Наистина, със студен душ?

Не се притеснявайте, той не трябва да бъде “наистина студен”, но нека водата да е хладка. Тя просто трябва да ви накара да почувствате студ. Това е един невероятен начин да започнете деня.

Студената вода активира кръвообращението, тонизира кожата ви, стимулира имунната система, лекува болки в краката, реактивира кравообращението в разширени вени и подобрява еластичността на кожата ви.

Имате ли нужда от повече причини да го правите? Когато си лягате в леглото през нощта, няма нищо по-добро от горещ душ, за да се отпуснете. На сутринта обаче ще изглеждате по-блестящи и здрави след един  бърз студен душ.

2.Тъмни кръгове? Няма проблем!

трикове срещу тъмни кръгове със студени лъжици

Това се е случвало на всеки. Събуждате се, поглеждате се  в огледалото, и те са там: класическите тъмни кръгове под очите ви, които ви придават досадно чувство на умора и тъга.

Лошото кръвообращение или натрупването на течности прави вашия поглед уморен и тъжен.

Какво можете да направите? Не се притеснявайте, решете бързо проблема със следните трикове, още преди работа или започването на деня ви.

Сложете две лъжици в хладилника да престоят в продължение на десет минути. В същото време, нарежете два резена краставица и ги сложете на очите си. Краставицата ще активирате кръвообращението и тонизира кожата ви.

След като десетте минути са минали, извадете лъжиците – които ще бъдат много студени – и ги поставите върху тъмни кръгове, като стоите така в продължение на 10 секунди. Махнете ги и си починете за десет секунди, а след това ги поставете обратно. Приложете пет пъти подред.

В резултат на това ще се намали възпалението и тъмните кръгове ще изчезват.

3.Как мога да придам обем и блясък на косата?

трикове с кокосово масло за по-красива коса

Това  със сигурност ви се е случвало поне веднъж. Събудили сте се и сте видели косата си безжизнена и изгубила блясък, суха и неизглеждаща добре. Смятате ли да излизате от дома си по този начин? Със сигурност ще искате да бъдете поне малко по-красиви.

Едно лесно и достъпно средство за защита е да си направите маска от  кокосово масло и кисело мляко. Просто смесете една чаена лъжичка кокосово масло с кисело мляко. Нейните регенеративни свойства и антиоксиданти ще се погрижат за вашата коса и ще й придадат блясък.

Приложете маската  за 15 минути, изплакнете я с топла вода, а след това нанесете на косата с половин чаша ябълков оцет, разреден с половин чаша вода.

Можете да си  направите масаж в продължение на 10 минути и да изплакнете отново косата след това. Резултатите ще са невероятни.

4.Как можа да освежите лицето си?

трикове за свежо лице - краставици и студени лъжици

Всеки го знае. В отражението на огледалото  почти всяка сутрин виждате уморено лице, без блясък. Дори изглеждате малко тъжни.

Как може да се избегне това? Как може да излизате от дома си винаги с добър външен вид? Не се притеснявайте, ще ви покажем лесни трикове, които можете да правите всекидневно.

Когато имате болки в стомаха, уморени сте, или имате някакъв проблем, пийте лайка. Какво ще кажете да премахнете сянката на умората от лицето си  с лайка? Има рецепта, която е колкото проста, толкова е и ефективна. Тя ви дава яркост, тонус, хидратация …

Как? Много просто. Сварете една чаша вода, сложете две пакетчета лайка в чайника, а когато започне да кипи, я махнете от огъня. Когато се изстуди, я поставяте на лицето си, като лосион за лице. След това се  изплакнете с вода.

Трябва и да споменем, че добрата диета, винаги ще  подобри здравето на вашата кожа. Така че включвайте едно добро количество на витамини C и B в диетата си.

Можете да ги получите от натурални сокове от портокал, лимон, грейпфрут, салата от киви и ягоди, както и всички зелени листни зеленчуци. Вашата диета също е отражение на вашата красота.

5.Събуждате ли се с лош дъх?

трикове срещу лош дъх - листа от мента, дъвкани 5 минути

Това се случва на всеки понякога, особено сутрин. Имате странен вкус в устата си и може да забележите, че имате лош дъх.

Имате много малко  време и трябва да напусне дома си  в рамките на няколко минути. Какво трябва да направите? Можете да дъвчете магданоз или листа от мента  в продължение на пет минути. Те са антибактериални и ще ви помогнат да се отървете от лошия си дъх.

Всеки ден ще напускате дома си  сияещи с тези прости съвети,за които ви разказахме.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Scully, C., & Greenman, J. (2008). Halitosis (breath odor). Periodontology 2000. https://doi.org/10.1111/j.1600-0757.2008.00266.x
  • Palomar Llatas, F., Fornes Pujalte, B., Arantón Areosa, L., & Rumbo Prieto, J. M. (2013). Envejecimiento cutáneo y dermatoporosis. Enfermería Dermatológica.
  • Laura Garces. (2011). Hierbabuena: propiedades y usos en la Salud y Belleza.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.