Съвети за перфектни мигли

Два пъти седмично прилагайте зехтин, бадемово и рициново масло и консумирайте повече портокали, моркови и мед.
Съвети за перфектни мигли

Написано от Yamila Papa Pintor

Последна актуализация: 25 май, 2022

Винаги сте искали да имате мигли като от каталог, нали? Не е нужно да похарчите цяло състояние за козметични процедури. Можете да имате перфектни мигли с домашно приготвени продукти, комбинирани с някои съвети, които са повече от ефикасни. Просто имате нужда от няколко инструмента и малко грим. Открийте повече в статията по-долу.

Миглите помагат да привлечете вниманието към очите си и да добиете по-чувствен и провокативен поглед. Няма никакво съмнение, че красивите мигли не ще останат незабелязани, където и да отидете.

5 стъпки за перфектни мигли

Използвайте спирала

Спиралата за мигли оказва много силно влияние върху погледа. Винаги използвайте висококачествена спирала с натурални съставки за хидратиране и грижа за миглите, която е лесна за отстраняване, но не пада на момента и не се рони. Дръжте я в хладно и сравнително влажно помещение, за да е по-дълготрайна. Преди да я нанесете, не забравяйте да почистите добре миглите си с подходящ продукт/овлажняващ крем, а след това изплакнете с топла вода. Подсушете ги добре и нанесете тънък слой спирала. Оставете да изсъхне и след това нанесете втори слой. Ако наблегнете на краищата на горните мигли, ще придадете повече дълбочина на очите си.

Можете да имате перфектни мигли с домашно приготвени продукти

Използвайте миглоизвивачка

Няма никакво съмнение, че извитите мигли са по-чувствени. Миглоизвивачката върши тази работа съвсем безболезнено и не е скъпа. Просто я задръжте за няколко секунди и готово!

Разделяйте миглите

Когато нанасяте спиралата, миглите са склонни да се залепят. Ако гримът не е с добро качество, по тях също ще останат парченца. За да предотвратите тези неудобства, поставете задната част на лъжица изправена пред миглите и повтаряйте, като извивате нагоре.

Използвайте четка за мигли

Когато нанасяте спирала и преди тя да изсъхне, използвайте четка, за да оформите миглите си. Друга добра идея е да направите това, преди да нанесете грима, но само ако разчитате на висококачествена спирала. Добрата новина е, че това също увеличава притока на кръв и отстранява падналите мигли.

Винаги се грижите за вашите мигли

Дори и да не използвате грим всеки ден, не забравяйте да ги поддържате в добра форма. Никога не си лягайте, преди да сте почистили спиралата със съответните кремове и продукти за отстраняване на грим, за да премахнете мръсотията от деня. Винаги използвайте нежни памучни тампони. Можете да добавите бадемово масло за масажиране на клепачите и хидратация, така че миглите да изглеждат по-плътни, силни и красиви.

Природни средства за перфектни мигли

Тези домашни средства ще ви изумят с отличните си резултати.

Смес от масла

Сложете равни части от рициново, бадемово и масло от авокадо и зехтин в купа. Използвайте тази смес, за да премахнете грима с помощта на памучен тампон. След това нанесете капка върху линията на миглите и си легнете. На сутринта изплакнете лицето си.

Рициново масло и ром

Смесете 3 чаени лъжички рициново масло с 1 лъжица ром от захарна тръстика. Нанесете сместа върху миглите с памучен тампон. Бъдете внимателни да не попадне в очите ви. Оставете да престои една нощ.

Лайка

Използвайте естествен чай от лайка в насипно състояние, а не от пакетчета. Поставете една шепа сухи цветове в чаша вряща вода, оставете ги да покиснат, изцедете и когато изстинат, напоете памучен тампон в сместа. Поставяйте върху клепачите и миглите всяка вечер.

Зехтин

Зехтинът е несравним домашен лек за косата и кожата. Нанасяйте две капки върху миглите всяка вечер с помощта на памучен тампон или върховете на пръстите си. Винаги започвайте от дъното към върха и оставяйте така до следващата сутрин.

Природни средства за перфектни мигли

Още съвети за перфектни мигли

  • Избягвайте да ги извивате, когато са със спирала, защото ще се повредят по-лесно.
  • Ако използвате миглоизвивачка, не прилагайте твърде голям натиск върху клепачите си, защото това ще отслаби миглите и ще им попречи да растат здрави и силни.
  • Винаги внимателно извивайте миглите си поетапно, на три части, като внимавате да не ги повредите. Ефектът, който ще получите, ще бъде по-естествен, а и ще ги предпазите от преки проблеми.
  • Използвайте натурални масла, които спомагат за здравето и красотата на миглите (зехтин, бадемово и рициново масло) до 2 пъти седмично, за да ги поддържате хидратирани. Един добър вариант е бял вазелин, за да получите ефект на “удължаване”.
  • Загрята миглоизвивачка трябва да се използва с повишено внимание, точно като пресата за коса. Честата употреба не е препоръчителна, но тази техника може да бъде добра за някой специален повод.
  • Преди да нанесете спиралата, използвайте многоефектна основа. С други думи, трябва ви нещо, което да раздели миглите, да им придаде обем, да определи извивките и да не оставя сплъстявания, когато поставяте двата слоя цвят.
  • Консумирайте повече портокали, моркови и мед – това са отлични порудкти за стимулиране растежа на миглите.

Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.