Софи Лорен: Може да сте привлекателни на 81

Въпреки, че вече премина 80-я си рожден ден, актрисата Софи Лорен все още е образец за класическа красота и грация. Тя е запазила визията си повече от 6 десетилетия.
Софи Лорен: Може да сте привлекателни на 81

Написано от Katherine Flórez

Последна актуализация: 26 август, 2022

Софи Лорен, една от най елегантните и красиви звезди на световното кино. Независимо, че вече е на 81 години тя е нагледен пример, как се съхранява женската красота без значение от минаващото време.

Тя не може да бъде вече красивата млада жена, която покори света със своя талант,  форми и елегантност. Въпреки това Лорен и на 81 години все още притежава телосложение, което я отличава като “една от десетте най-привлекателни жени в света.”

Тя дели първото място с друга вечна красавица, която също навърши 80 години.  Една друга икона по същото това време: Бриджит Бардо -родена в Париж през 1934 г.

За да отбележат това на  81-я и рожден ден, известните стилисти Долче и Габана създадоха червило за устни, наречено Софи Лорен №1. То има вишнев отенък с елегантен нюанс, и въпреки това изглежда естествено.

Доминико Долче и Стефано Габана казват, че Софи Лорен №1 е всъщност “жест на любов” към Лорен, а също така и към “всички жени”.

В рекламната им кампания, ще видите усмихнатата Лорен облечена в черна дантелена  дреха и огърлица със скъпоценни камъни. Всичко е в синхрон с вишневото червило за устни. Казва, че самата тя е избрала цвета.

Това преживяване е било истинско признание за актрисата. Тя споделя, че е необичайно за осемдесетгодишен човек да бъде централна фигура в рекламна кампания за красота.

Все пак, тя отказва да бъде икона на красотата от миналото. Смела е и не се колебае да приеме новите предизвикателства, които й се изпречват на пътя.

Стилистите, оказали тази почит на нея казват, че това е “техния начин да кажат благодаря“. Лорен е “най-любимия кино образ на италианската красота”. Независимо, че е на 81 години, тя е непрестанен източник на вдъхновение.

Вечната младост…
Софи Лорен: Може да сте привлекателни на 81

София Вилани Скиколоне, известна по цял свят, като Софи Лорен, е родена в Рим на 20 септември 1934 г. Според нейни спомени, интересът й към актьорската работа е вдъхновен от спешната необходимост да избягат от глада, който настъпил в резултат от Първата Световна Война.

В края на краищата тя участва в няколко конкурса за красота и печели няколко титли като Miss Principessa del Mare през 1949 и Miss Eleganzza през 1950. Финалистка е и в конкурса Мис Италия през 1951 година.

След откриването на таланта и красотата й тя навлиза в света на киното, правейки първите си стъпки в кариерата, която все още е жива и днес.

В своите интервюта тя винаги се гордее от факта, че все още се чувства като юноша, въпреки че е на 81 години.Каква е нейната тайна?

Това няма нищо общо с лосиони или други техники за подмладяване. София Лорен признава, че за да се преодолее старостта, трябва да овладеете ума си. Да използвате целият си талант и творчески способности.

Минаването на годините не е безпокоило и притеснявало италианската актриса. Имало е и моменти на неувереност в един или друг момент на дългата и кариера.

Изправяла се е срещу страховете си по най-добрия начин. Винаги се е опитвала да започне нови проекти и да приключи по-голяма част от тях.

В мемоарите й, “Вчера, Днес, Утре”, публикувани от Лумен,  се отбелязват интересни факти. Тя е била първата актриса, спечелила Оскар за участието си в не-англоезичен филм – през 1961 г. за филма Две жени. Софи казва: “Остаряването може да бъде приятно, дори забавно. Просто трябва да знаете как да се възползвате максимално от времето си, да сте удовлетворени от това което постигате, и да продължавате да преследвате мечтите си”.

Участие в сто филма и с кариера, продължила над 60 години! Софи Лорен определено е запазила тайната, която позволява другите да я наричат “най привлекателната жена в света”. Днес тя отново остава една от вечните икони на женската елегантност.

Наред със Софи има и други възрастни звезди, които също участват в рекламни кампании. По този начин организаторите отдават почит на иконите в модата и красотата. Сред тях са:

певицата Джони Мичел (71 години) за участието в Сен-Лорен

писателката и журналист  Джоан Дидион (80 г.) за Celine.

Джейн Фонда (78 г.) за L’Oreal Paris

Катрин Деньов (72 г.) за  Louis Vuitton.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.