Седем рецепти със сода за хляб против киселини

· 12.07.2016
Леснодостъпните храни имат киселинен ефект върху тялото, който с течение на времето може да доведе до заболявания

Ако водите нездравословен начин на живот и не се храните правилно, това в един момент ще започне да се отразява. Намирането на алкално – киселинен баланс е от съществено значение за тялото, с оглед премахване на токсините и правилното усвояване на хранителните вещества.

Леснодостъпните храни имат киселинен ефект върху тялото, който с течение на времето може да доведе до заболявания. Храни и напитки, като: кока кола, рафинирани брашна, сладкиши, хляб, червено месо и колбаси ( наред с много други неща често) изглеждат твърде вкусни, за да им се устои. Те трябва да се избягват, защото увеличават киселинността на кръвта и могат да се превърнат в източник на сериозни здравословни проблеми.

Защо е важно да не е прекалено висока киселинността?

За да разберете защо рН-нивата на организма трябва да бъдат неутрални, нека да се запознаем със самата скала. Тя измерва рН от 0 до 14. Тези стойности показват киселинността или алкалността на тялото. Нула е изключително киселинна стойност, а 14 е изключително алкална. За да може тялото да функционира добре, рН трябва да бъде между 7.35 и 7.45, което се счита за едно балансирано ниво.
Вредният начин на живот и лошите хранителни навици днес, водят до небалансирано рН. Забелязва се тенденция, при която стойностите мустават все по-ниски, киселините започват да преобладават. В резултат на това органите спират да се борят с токсините и не усвояват необходимите хранителни вещества. Необходимо е коригиране, търсене на начин за неутрализиране на киселината в организма – за да се възвърне балансираното рН.

Содата за хляб може да неутрализира киселините в организма

Рецепта против храносмилателни проблеми, причинени от киселина

hranosmilane

За да намалеят киселините в стомаха и да се подобри храносмилателната система, сипете 1/4 чаена лъжичка сода за хляб в чаша вода и пийте от нея след всяко хранене.

Рецепта за неутрализиране на киселина в кръвта

Можете да използвате същата рецепта за неутрализиране на киселина в кръвта. Пийте по 1 чаша сутрин и по 1 чаша преди лягане, вместо след всяко хранене.

Рецепта против храносмилателни проблеми, причинени от киселина

Рецепта с ябълков оцет и сода за хляб

ocet

РН-стойността на тази рецепта е точно 7, което я прави идеална, ако имате нужда от повече енергия. Просто трябва да смесите 2 супени лъжици ябълков оцет с 1/4 чаена лъжичка сода за хляб. Пийте 2 или 3 пъти на ден, на празен стомах.

Рецепта с лимон и сода за хляб

Тя е чудесен начин, ако искате бързо да неутрализирате киселината в организма и да избегнете проблемите, които може да причини. Смесете лимонов сок с вода и добавете 1/4 чаена лъжичка сода за хляб. Сместа веднага ще започне да се газира и трябва да я изпиете, преди да спре. По принцип е добре да се пие след консумиране на тежка храна, а за профилактика – по два пъти на ден.

Рецепта със зелен лимон и сода за хляб

laim

Тази смес се приготвя по същия начин, като предишната, но се използва зелен (лайм) вместо обикновен лимон. Рецептата спомага постигането на баланс между нивата на натрий и нивата на калий. Тя е полезна за хора, които страдат от задържане на течности (поради много високи нива на натрий).

Рецепта за хора с проблеми с натрия

Натрупан в организма, натрият може да предизвика здравословни проблеми, които трябва да се лекуват. Тази проста рецепта е добра, ако задържате течности заради висок натрий. Смесете 1/8 чаена лъжичка сода за хляб, 1/16 чаена лъжичка калиев прах и 1/4 чаена лъжичка лимонена киселина. Разредете с 1/2 чаша вода и пийте два пъти дневно ( на празен стомах).

Неутрализиране на киселини и възстановяване на баланса в организма

Рецептата неутрализира киселината в организма, възстановява баланса между натрий и калий. Тя подпомага правилното функциониране на тялото и органите. Смесете: лимонов сок, равни части сода бикарбонат, калиев прах. Пийте 2 пъти дневно, преди хранене.

Важно!

  •  За да получите най-добрите възможни резултати от рецептите за неутрализиране на киселинност, пийте повече вода по време на хранене. Водата помага храните да се неутрализират правилно и предотвратява прекомерна киселинност в тялото.
  • Вечеряйте най-малко 2 часа преди лягане.