11 съвета, за да изглеждате по-слаби на снимки

Някои хора избягват снимките, за да избегнат показването на части от тялото си, от които не са доволни. Въпреки това, като приложите няколко трика, е възможно да получите изображения, които ви карат да се чувствате уверени.
11 съвета, за да изглеждате по-слаби на снимки

Написано от Luz Marina Carpio Hernández

Последна актуализация: 04 септември, 2022

Позирането пред камера не трябва да е травмиращо. Някои хора се крият на снимките поради несигурност относно външния си вид, особено теглото си. Ако сте един от тях, време е да загърбите страха си от обектива и да приложите няколко прости стратегии, които ще ви помогнат да изглеждате по-стройни на снимки.

Много пъти резултатът от изображенията не се дължи на действителните физически характеристики на човека, а на настройките на устройството. Облеклото, позите и контекстът също влияят върху кадъра. В тази статия ще ви научим как да предотвратите определени детайли, които генерират нежелани ефекти в снимките.

Защо хората изглеждат по-слаби на някои снимки?

Не напълнявате магически, когато ви направят снимка. Понякога увеличените изображения се дължат на разликата между вас и камерата.

Ефектът е продукт на фокусното разстояние. Според Nikon® това се отнася до зрителния ъгъл – т.е. каква част от сцената ще бъде уловена и увеличението, което влияе върху това колко големи ще изглеждат отделните елементи.

Тези експерти по фотоапаратите отбелязват, че колкото по-късо е фокусното разстояние, толкова по-малък е зрителният ъгъл и по-голямо е увеличението.

По отношение на същата тази точка, статия в списание Cine Premiere гласи, че промяната на разстоянието между обекта и камерата дава значителни резултати в крайния портрет. Те добавят, че колкото по-близо е оборудването, толкова по-малко е разстоянието между физическите характеристики.

Изглеждайте по-слаби на снимки
Настройките на камерата оказват влияние върху това как изглеждаме на снимките. Можете обаче да приложите и някои трикове, за да подобрите позите си.

Следвайте тези съвети, за да изглеждате по-слаби на снимки

Да бъдете фотогеничен е най-маловажното нещо, за да направите една снимка красива. Тайната е да овладеете позите си и да играете с контекста. Има няколко трика, които могат да ви помогнат да изглеждате по-добре пред обектива; ще ги разкрием по-долу.

1. Настройте рамката според височината си

Ако сте висок и искате да изглеждате малко по-нисък, ако седите, изображението ще изглежда изрязано, така че няма да покажете цялата дължина на тялото си, а това играе във ваша полза.

В случай, че снимката е изправена, обективът трябва да бъде позициониран на кръста, така че рамката да покрива височината ви. А ако позирате в група, позиционирайте се отзад, възможно най-далече от камерата.

От друга страна, когато искате да се забележи повече височина, най-добре е да добавите референтна рамка. В този случай застанете до по-нисък човек.

2. Не използвайте ъгли отдолу

Ако искате да изглеждате по-стройни и по-слаби на снимките си, уверете се, че лещите излизат малко над очната линия; в противен случай лицето ви ще изглежда по-голямо, отколкото е в действителност. Същата препоръка е и в случай на селфи: никога не правете снимка, гледайки надолу.

3. Придайте обем на косата си, за да изглеждате по-слаби на снимки

Опитайте свободна, на вълни или къдрава прическа. Добавянето на обем към косата балансира формата на главата и лицето ви, създавайки впечатление за баланс.

4. Внимавайте слънчевата светлина да не свети директно

Когато правите снимки на открито, опитайте се да ги направите малко преди залез слънце, за да избегнете най-ярката светлина за деня. Въпреки това, ако снимките са правени в точно тези часове, препоръчително е да стоите с гръб към слънцето, за да не затваряте очи.

Ако лъчите пречат на погледа ви, присвийте очи, за да избегнете отблясъци. Последствието е, че челюстта и бузите ви ще изглеждат по-широки.

5. Поставете ръцете си на бедрата, за да изглеждате по-стройни

Поставянето на ръцете ви до бедрата прави ръцете ви по-слаби. Тази поза е известна като поза arm jug и когато е изпълнена добре, гарантира получаването на приемлива снимка.

Разтворете краката си малко настрани и поддържайте баланс с едната или двете си ръце на бедрата. Стойте изправени, но слидити гръбначния стълб и таза. Ефектът маскира увисването на корема.

6. Регулирайте светлината, за да изглеждате по-слаби на снимки

Използвайте тъмен фон, за предпочитане на открито. Светлините не трябва да са силни. Това е от полза за лицето, като прикрива бръчките, без да прибягвате до много силен грим.

Освен това трябва да помолите фотографа да направи изображението в цвят и след това да ви покаже черно-бяла версия. По този начин можете да изберете този вариант, който ви харесва повече.

7. Комбинирайте тесни и широки дрехи

Съчетаването на дрехите ви е начин да направите тялото си по-слабо. Плътно прилягащите комбинации фокусират окото върху зоните, които искате да замаскирате.

По същия начин, носенето само на свободни дрехи дава усещането за обем. Например, можете да носите тесни тениски с широки панталони.

Тъмните цветове са идеални, за да изглеждате по-стройни.

8. Опитайте се да намерите добро местоположение

Тази препоръка важи за групови снимки. Можете да бъдете по-добре разположени в центъра и обърнати леко на една страна.

9. Кръстосайте глезените си

За снимки в седнало положение е добре да кръстосвате глезените, а не целия крак. Това е особено вярно, ако носите пола или рокля. Тази поза е идеална, за да покажете само малко крака и да изглеждате стройни.

Опитайте: кръстосайте крака си напълно в коленете и ще видите разликата на снимката. Тази поза наистина подчертава бедрата ви, особено ако носите мини пола.

10. Повдигнете брадичката си

Повдигането на брадичката и издаването й навън помага за по-стройно лице. Трябва да повдигнете главата си така, че долната част на лицето да изпъква, а шията да симулира по-голямо разширение.

Изглеждайте по-слаби на снимки, като направите снимката отгоре
Правете снимките от по-висока позиция и никога отдолу, ако искате да изглеждате по-слаби.

11. Бъдете активни

Предаването на динамика в снимките помага да скриете детайлите, които бихте искали да прикриете. За да направите това, ролята на фотографа е важна, тъй като той или тя трябва да изпълни специални методи, като намаляване на скоростта на затвора на фотоапарата, регулиране на количеството светлина и осигуряване на стабилност на устройството при заснемане на кадъра.

Трябва ли да използвате филтри, за да изглеждате по-слаби на снимки?

Решението да използвате фотографски филтри е много лично. Някои хора ги използват, за да изглеждат така, както им харесва, докато други загатват за преувеличени и нереалистични модификации.

Всъщност има медицински термин, известен като Snapchat dysmorphia, обяснен в списание Nursing като феномен, чиято основа е да се искат от пластичните хирурзи промени, подобни на филтрите на приложението.

Независимо от тези мнения, за да изглеждате добре на снимки, това, което безспорно е необходимо, е увереността. Несигурността лесно се предава на снимки.

Когато се освободите от желанието да изглеждате перфектно, можете да сте сигурни, че ще изглеждате по-добре.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.