Четири съвета за перфектен морски декор

Морският декор винаги ще бъде модерен. Той навява спокойствие, носталгия, топлина и уют. В следващите редове ще споделим с вас четири съвета за перфектен морски декор!
Четири съвета за перфектен морски декор

Написано от Francisco María García

Последна актуализация: 09 август, 2022

Търсите съвети как да украсите дома си в любимия ви морски декор?

Морският декор става все по-популярен. Не е необходимо да сте на плажа, за да сте заобиколени от елементи, напомнящи ви за морето. Стените в бяло и синьо, вазите, възглавниците, както и морските аксесоари, могат да ви накарат да се почувствате на брега на океана.

Хората предпочитат красивия морски декор за вилите и домовете си за почивка, особено тези близко до морето. Но можете да украсите по този начин всяко едно жилище.

Морският декор винаги ще бъде модерен. Той навява спокойствие, носталгия, топлина и уют. В следващите редове ще споделим с вас четири съвета за перфектен морски декор!

Основните акценти на перфектния морски декор

Цветовете

Синият и белият цвят са основни при красивия морски декор.

Характерни за морския декор са синият, белият цвят и райетата. Можете да използвате всеки един нюанс на синьото – от светлосиньо до цвят индиго. Тези багри ви пренасят на брега на спокойното, тихо море. Можете да използвате и мръсно бяло, бяло и всяка една друга вариация на цвета.

Въпреки че тези два цвята са основните при морския декор, има и други, които си подхождат отлично с този тип украса. Например цвят кедър, зелено, сиво и дори светлочервено. Можете да подбирате и съчетавате тези цветове в зависимост от предпочитанията си и стила, в който искате да декорирате дома си.

Тези цветове не трябва да присъстват единствено при мебелите, домашния текстил и декоративните аксесоари. Стените също са основна част за перфектния морски декор. Боядисването им в тези цветове ще ви навява спокойствието, простора и чистотата на морето.

Материали за морски декор

Ако искате домът ви да бъде в перфектния морски декор, трябва да обърнете внимание и на материалите, които използвате. Дървото отразява най-добре живота в морето. Освен това придава уют и топлина.

Най-добре е жилището с морски декор да бъде с дървени подове. Но можете да използвате дърво и за таваните, дори и за стените под формата на фризове.

Съветваме ви да заложите на светлите цветове за този тип декорация. Най-добрият вариант е да боядисате дървото в бяло. Дървото трябва да присъства и в столовете, масите и останалата част от мебелите в дома.

Декоративни предмети

Перфектната декорация може да промени всеки един дом.

Декоративните елементи, напомнящи морето, са най-важният акцент. Колкото повече декоративни елементи използвате, толкова по-добре ще подчертаете морската тематика. Можете да откриете безброй варианти придаващи специално излъчване на всяко едно място.

Морски възли, котви, корабчета, риби, мидички, морски звезди – всички те са страхотни варианти. Тези предмети ще пренесат всеки един на морския бряг.

Можете да акцентирате темата за красивия морски декор при мебелите с подходящи възглавнички, килими, покривки, кърпи. Заложете и на райетата. Разбира се – най-добият вариант са тези в синьо и бяло. А защо не потърсите и съдове на синьо-бели райета.

Други декоративни елементи като вази, свещи и фенери ще ви помогнат да придадете уют на всяко едно кътче на дома си. Добре е да избирате предмети в един и същ нюанс на бялото или синьото, както и да използвате вещи от естествени материали, напомнящи за морето, като мидички или въжета.

Ако искате да придадете на дома си по-изискан вид, можете да заложите на предмети като бинокли, спасителни жилетки и астролабии.

Тези предмети трябва да изглеждат употребявани. Колкото по-използвани са, толкова по-добре. Можете да откриете този род вещи в различните антикварни магазини и пазари, както и онлайн.

Засилете естествената светлина

И накрая – светлината е основна част за перфектния морски декор. Пространството, пресъздаващо морето, трябва да бъде изпълнено със светлина. Когато си мислим за морето си представяме много слънце, простор и естествена светлина.

За да украсите дома си в морска тематика, трябва да използвате максимално естествената светлина. Опитайте се да позволите на слънцето да огрява постоянно дома ви. Винаги дръжте завесите вдигнати.

Белият цвят също ще ви помогне да постигнете желания ефект.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.