Привличате хората, които са ваше отражение

Открийте какво ви прави щастливи и изхвърлете негативните неща от живота си. Като тук говорим и за дейностите, които ви пречат.
Привличате хората, които са ваше отражение

Последна актуализация: 31 януари, 2019

Хората, които привличате са ваше отражение. Може би е трудно за приемане, но всички тези токсични хора около вас са „поканени“ в живота ви точно от вас.

Не сте казали, нито пък направили нищо конкретно. Просто енергията, която разпръсквате, привлича хора, които не бихте желали да имате до себе си.

Можете ли да сложите край на всичко това?

Учете се от хората, които привличате

Хората, с които се заобикаляте, са отражение на вас самите.

Можете да се учите от грешките си. Не всяка грешка е непоправима. Това е възможност да осъзнаете, че не правите нещата по точния начин.

Същото се отнася и за хората. Учете се от всичко, което се случва около вас. Отворете очите си! Хората, с които се заобикаляте, са отражение на вас самите.

Може и да съжалявате, тъй като сте наранявани от тези около вас. А забелязахте ли, че винаги се случва едно и също?

Не обвинявайте човека до вас. Не трябва да влизате в ролята на жертва.

Важно е да осъзнаете, че проблема може би се крие във вас. Може би правите нещо грешно, щом всеки път се озовавате с един и същи тип човек накрая.

Най-вероятно не казвате това, което мислите в началото. Може би се подчинявате или позволявате на партньора си да контролира връзката ви и вас самите. Ако действате по този начин, ще ви бъде невъзможно да бъдете с друг вид хора, вие търсите точно вашето отражение.

Имате правото да сложите край на това. Просто трябва да внимавате как се държите.

Ако например спирате да харесвате човека, с когото имате връзка след няколко месеца и е така всеки път, може би проблема се крие в това, че го идеализирате в началото.

Приемаме любовта, която си мислим, че заслужаваме

Вие заслужавате повече - не забравяйте това

А уважавате ли себе си? Обичате ли се? Оценявате ли се? Това са лесни въпроси, но не им отговаряйте бързо. Понякога си мислим, че отговорът е “да”, а всъщност не е така.

Ако хората, които привличате не ви уважават, може би трябва да разберете дали уважавате себе си. Може би се опитвате да прехвърлите тази отговорност на другите.

Защо казват, че ви обичат, ако не е така? Може би, защото не сте способни вие самите да се обичате и търсите любовта в другите, за да не се чувствате толкова празни и самотни.

А може би използвате връзките, за да избягате от това, което ви плаши: самотата.

Въпреки че съзнателно търсите някой, който да ви допълва, на подсъзнателно ниво си мислите, че любовта, която заслужавате е нищожна.

Спрете да се сравнявате с другите и да се саморазрушавате

Ако не се цените вие самите, за хората около вас ще бъде невъзможно да ви оценят и уважават. Как можете да откриете това, което дори не можете да дадете сами на себе си?

Може би си мислите, че не заслужавате много любов, че не сте достатъчно добри за никой, че сте безполезни и по-малко привлекателни от останалите… Това не е вярно!

Спрете да се сравнявате с другите и да се саморазрушавате. Вие сте неповторима, уникална личност и заслужавате всичко най-добро . Мисленето по друг начин няма да ви направи щастливи или да ви помогне да привлечете този човек, който ви е нужен в живота.

Приемете се и се преоткрийте чрез вашето отражение

Обичайте отражението си в огледалото, приемете себе си

Само защото живеете в тялото си, не означава, че се познавате. Ако се разпознавате в току-що казаното, трябва да извървите дълъг път.

Трябва да се влюбите в човека, когото виждате всяка сутрин в огледалото. Въпреки несъвършенствата  и грешките си, вие сте уникална, естествена и красива личност!

Не позволявайте на собствените ви мисли да ви обсебят. Потърсете и открийте дълбоко в себе си това, което наистина искате.

Открийте какво ви прави щастливи и изхвърлете негативните неща от живота си. Като тук говорим и за дейностите, които ви пречат.

Хората, които привличате, не ви нараняват по своя воля. Вие сте ги „поканили“ в живота си.

Спрете да губите време и енергия, опитвайки се да ги промените. Спрете да съжалявате за лошия си късмет, че сте ги открили.

Време е да действате, време е да се фокусирате върху себе си. Не трябва да търсите това, което ви липсва у другите, защото те няма да ви го дадат.

А това просто ще ви кара да се чувствате празни. Хората идват и си отиват от живота ни.

Този, който никога няма да ви напусне, който винаги може да разчита на вас, сте вие самите. Така че обичайте се и се грижете за себе си, защото го заслужавате.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.