Пригответе пълнени пилешки гърди по тази рецепта

Търсите страхотна рецепта, която знаете, че ще хареса цялото ви семейство? Не търсете повече!
Пригответе пълнени пилешки гърди по тази рецепта

Написано от Редакционен екип

Последна актуализация: 27 декември, 2022

За да направите най-добрите и вкусни пълнени пилешки гърди, трябва да покажете креативност. Не забравяйте, че тази рецепта е за печене във фурната и следователно съставките могат да запазят както хранителните си вещества, така и вкусовете си.

Така че, обърнете внимание на тази рецепта, за да се радвате на най-вкусните пълнени пилешки гърди с няколко много прости стъпки!

Пълнени пилешки гърди за всички

Сега, за да приготвите тази рецепта, няма да ви се налага да се преоткривате като готвач или да гледате хиляди видеоклипове в YouTube. Истината е, че днес ще се научите как да използвате няколко съставки и по този начин да можете да приготвите вкусни и здравословни пилешки гърди, без да се отегчавате или разсейвате от объркващи рецепти.

Все пак е честно да споменем, че когато става въпрос за вкусни пълнени пилешки гърди, някои съставки, които може да изберете да използвате, могат да увеличат калориите в тази рецепта. Разбира се, дали това е подходящо или не за вашето здраве, всичко зависи от вида на диетата, която обикновено спазвате.

Разбираме, че прекарването на твърде много време в кухнята не е приятно за някои хора. Всичко, което трябва да направите сега, е да откриете тези рецепти!

Най-добрите варианти за вкусни пълнени пилешки гърди

Вкусни пълнени пилешки гърди.
Добра идея е да консумирате това ястие със зеленчуци или бобови растения, като по този начин балансирате храненето си.

1. Вкусни пилешки гърди с шунка и сирене

Въпреки че шунката и сиренето може да се разглеждат като много калорични продукти, богати на въглехидрати и лош холестерол (LDL), истината е, че в тази рецепта е най-добре да използвате най-здравословните и богати на хранителни вещества продукти. По този начин можете да съчетаете удоволствието на вкусното ястие със спокойствието от консумацията на най-добрите съставки.

Съставки:

  • 2 супени лъжици зехтин (30 мл)
  • Сокът от 1 лимон
  • 1 супена лъжица сол (15 г)
  • 4 обелени скилидки чесън
  • 1 супена лъжица риган на прах (15 г)
  • 1 щипка смлян черен пипер
  • 4 пилешки гърди без кости (800 г)
  • 1 чаша нарязано на кубчета сирене моцарела (200 г)
  • 2 чаши нарязана на кубчета пуешка шунка (240 г)

Начин на приготвяне

  1. Първото нещо, което трябва да направите, е да нарежете пилешките гърди на ивици. За целта трябва да използвате остър нож.
  2. След това продължете с приготвянето на подправеното масло за тази рецепта. За да направите това, смесете следните съставки и оставете настрана за по-късно: зехтин, лимонов сок, чесън, риган, сол и черен пипер.
  3. След това напълнете всяка лента от пилешки гърди с нарязано на кубчета сирене моцарела и топинг от шунка.
  4. След това повторете тази процедура, докато напълните цялото количество пилешки гърди с шунка и моцарела.
  5. След това поставете всичко в тава за печене, включете фурната на 180º C (350 F) и намажете гърдите с подправеното олио, което сте приготвили по-рано.
  6. Накрая ги оставете да се пекат за 20 минути.
  7. След посоченото време извадете от фурната, оставете ги да изстинат за няколко минути и можете да им се насладите.

2. Италиански пълнени пилешки гърди с шунка и босилек

Здравословна вечеря.
Използването на подправки като босилек ще придаде повече вкус на тази лесна рецепта за пълнени пилешки гърди.

Италианските рецепти присъстват почти навсякъде по света и е доста трудно да им устоите! Понякога обаче сме склонни да ги избягваме, защото съдържат много въглехидрати и могат да ни спомогнат да напълнеем.

Не е така с този прочит на пълнени пилешки гърди. Открийте колко вкусна и лесна за приготвяне може да бъде тази рецепта. Освен това използването на босилек е плюс, който определено трябва да опитате.

Съставки:

  • 1 супена лъжица несолено масло (20 г)
  • 2 супени лъжици зехтин (30 мл)
  • 2 средни лука шалот
  • 1 супена лъжица сол (15 г)
  • 2 обелени скилидки чесън
  • 1 щипка смлян черен пипер
  • 4 пилешки гърди без кости (800 г)
  • 4 широки ленти пуешка шунка (около 300 г)
  • 12 големи листа босилек
  • 1 супена лъжица нарязан босилек (15 г)
  • 1 супена лъжица бяло вино (15 мл).
  • 2 супени лъжици млечна сметана (30 мл)
  • ½ чаша пилешки бульон с ниско съдържание на натрий (125 мл)

Начин на приготвяне

  1. Първо, загрейте предварително фурната до 180 ºC (350F).
  2. След това започнете с разтопяването на маслото в тиган.
  3. След това добавете половината лук шалот и чесъна и започнете да задушавате, докато омекнат. Ще отнеме около 2 – 3 минути.
  4. След това добавете сол и черен пипер и отстранете съда от котлона. Сложете сместа в купа и оставете настрана.
  5. Разстелете пилешките гърди, нарежете ги на широки ивици и започнете да ги пълните със сместа от шалот и чесън. Добавете също три листа босилек и нарязаната на кубчета пуешка шунка.
  6. След това подредете пилешките гърди в тава и ги печете, като ги обръщате на всеки 5 минути, без да изгаряте кожата.
  7. След това намалете температурата на фурната и започнете да печете за 20 минути. След това време прехвърлете гърдите в купа и ги дръжте на топло.
  8. Оставете сока от месото вътре в купата и с помощта на черпак отстранете мазнината. След това върнете пилето в тигана за печене на среден огън.
  9. Добавете останалата част от шалота и чесъна върху горещото пиле и разбъркайте, докато всичко се смеси добре. Тази стъпка ще отнеме около две минути.
  10. Почти сте готови! Сега изсипете бялото вино и се уверете, че е достигнало точка на кипене.
  11. Когато е почти изври, добавете пилешкия бульон и сметаната.
  12. Накрая изчакайте да отново сосът да се сгъсти. След това можете да добавите нарязания босилек и малко сол и черен пипер. Сега остава само да сервирате ястието! Препоръчваме ви да го гарнирате с картофи или зеленчуци.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.