Logo image

Пригответе пълнени пилешки гърди по тази рецепта

5 минути
Търсите страхотна рецепта, която знаете, че ще хареса цялото ви семейство? Не търсете повече!
Пригответе пълнени пилешки гърди по тази рецепта
Написано от Редакционен екип
Последна актуализация: 27 декември, 2022

За да направите най-добрите и вкусни пълнени пилешки гърди, трябва да покажете креативност. Не забравяйте, че тази рецепта е за печене във фурната и следователно съставките могат да запазят както хранителните си вещества, така и вкусовете си.

Така че, обърнете внимание на тази рецепта, за да се радвате на най-вкусните пълнени пилешки гърди с няколко много прости стъпки!

Пълнени пилешки гърди за всички

Сега, за да приготвите тази рецепта, няма да ви се налага да се преоткривате като готвач или да гледате хиляди видеоклипове в YouTube. Истината е, че днес ще се научите как да използвате няколко съставки и по този начин да можете да приготвите вкусни и здравословни пилешки гърди, без да се отегчавате или разсейвате от объркващи рецепти.

Все пак е честно да споменем, че когато става въпрос за вкусни пълнени пилешки гърди, някои съставки, които може да изберете да използвате, могат да увеличат калориите в тази рецепта. Разбира се, дали това е подходящо или не за вашето здраве, всичко зависи от вида на диетата, която обикновено спазвате.

Разбираме, че прекарването на твърде много време в кухнята не е приятно за някои хора. Всичко, което трябва да направите сега, е да откриете тези рецепти!

Най-добрите варианти за вкусни пълнени пилешки гърди

Вкусни пълнени пилешки гърди.
Добра идея е да консумирате това ястие със зеленчуци или бобови растения, като по този начин балансирате храненето си.

1. Вкусни пилешки гърди с шунка и сирене

Въпреки че шунката и сиренето може да се разглеждат като много калорични продукти, богати на въглехидрати и лош холестерол (LDL), истината е, че в тази рецепта е най-добре да използвате най-здравословните и богати на хранителни вещества продукти. По този начин можете да съчетаете удоволствието на вкусното ястие със спокойствието от консумацията на най-добрите съставки.

Съставки:

  • 2 супени лъжици зехтин (30 мл)
  • Сокът от 1 лимон
  • 1 супена лъжица сол (15 г)
  • 4 обелени скилидки чесън
  • 1 супена лъжица риган на прах (15 г)
  • 1 щипка смлян черен пипер
  • 4 пилешки гърди без кости (800 г)
  • 1 чаша нарязано на кубчета сирене моцарела (200 г)
  • 2 чаши нарязана на кубчета пуешка шунка (240 г)

Начин на приготвяне

  1. Първото нещо, което трябва да направите, е да нарежете пилешките гърди на ивици. За целта трябва да използвате остър нож.
  2. След това продължете с приготвянето на подправеното масло за тази рецепта. За да направите това, смесете следните съставки и оставете настрана за по-късно: зехтин, лимонов сок, чесън, риган, сол и черен пипер.
  3. След това напълнете всяка лента от пилешки гърди с нарязано на кубчета сирене моцарела и топинг от шунка.
  4. След това повторете тази процедура, докато напълните цялото количество пилешки гърди с шунка и моцарела.
  5. След това поставете всичко в тава за печене, включете фурната на 180º C (350 F) и намажете гърдите с подправеното олио, което сте приготвили по-рано.
  6. Накрая ги оставете да се пекат за 20 минути.
  7. След посоченото време извадете от фурната, оставете ги да изстинат за няколко минути и можете да им се насладите.

Прочетете и: Три вкусни рецепти за веган сирене

2. Италиански пълнени пилешки гърди с шунка и босилек

Здравословна вечеря.
Използването на подправки като босилек ще придаде повече вкус на тази лесна рецепта за пълнени пилешки гърди.

Италианските рецепти присъстват почти навсякъде по света и е доста трудно да им устоите! Понякога обаче сме склонни да ги избягваме, защото съдържат много въглехидрати и могат да ни спомогнат да напълнеем.

Не е така с този прочит на пълнени пилешки гърди. Открийте колко вкусна и лесна за приготвяне може да бъде тази рецепта. Освен това използването на босилек е плюс, който определено трябва да опитате.

Не пропускайте и: Бургер от филе с риба тон: Здравословна рецепта

Съставки:

  • 1 супена лъжица несолено масло (20 г)
  • 2 супени лъжици зехтин (30 мл)
  • 2 средни лука шалот
  • 1 супена лъжица сол (15 г)
  • 2 обелени скилидки чесън
  • 1 щипка смлян черен пипер
  • 4 пилешки гърди без кости (800 г)
  • 4 широки ленти пуешка шунка (около 300 г)
  • 12 големи листа босилек
  • 1 супена лъжица нарязан босилек (15 г)
  • 1 супена лъжица бяло вино (15 мл).
  • 2 супени лъжици млечна сметана (30 мл)
  • ½ чаша пилешки бульон с ниско съдържание на натрий (125 мл)

Начин на приготвяне

  1. Първо, загрейте предварително фурната до 180 ºC (350F).
  2. След това започнете с разтопяването на маслото в тиган.
  3. След това добавете половината лук шалот и чесъна и започнете да задушавате, докато омекнат. Ще отнеме около 2 – 3 минути.
  4. След това добавете сол и черен пипер и отстранете съда от котлона. Сложете сместа в купа и оставете настрана.
  5. Разстелете пилешките гърди, нарежете ги на широки ивици и започнете да ги пълните със сместа от шалот и чесън. Добавете също три листа босилек и нарязаната на кубчета пуешка шунка.
  6. След това подредете пилешките гърди в тава и ги печете, като ги обръщате на всеки 5 минути, без да изгаряте кожата.
  7. След това намалете температурата на фурната и започнете да печете за 20 минути. След това време прехвърлете гърдите в купа и ги дръжте на топло.
  8. Оставете сока от месото вътре в купата и с помощта на черпак отстранете мазнината. След това върнете пилето в тигана за печене на среден огън.
  9. Добавете останалата част от шалота и чесъна върху горещото пиле и разбъркайте, докато всичко се смеси добре. Тази стъпка ще отнеме около две минути.
  10. Почти сте готови! Сега изсипете бялото вино и се уверете, че е достигнало точка на кипене.
  11. Когато е почти изври, добавете пилешкия бульон и сметаната.
  12. Накрая изчакайте да отново сосът да се сгъсти. След това можете да добавите нарязания босилек и малко сол и черен пипер. Сега остава само да сервирате ястието! Препоръчваме ви да го гарнирате с картофи или зеленчуци.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.