Пречистете артериите си с тези 3 невероятни продукта
Непълноценното хранене оказва вредно въздействие върху здравето на артериите. Пречистете артериите се с тази ефикасна комбинация от три продукта, спомагаща за отстраняване на плаката по стените им и по-добро кръвообращение.
Пречистването на артериите означава да понижите нивото на холестерола и триглицеридите в организма си.
Тези мазнини, с напредването на възрастта, започват да се натрупват все повече и излагат здравето ни на сериозен риск.
Непълноценното хранене и нездравословните навици като уседналия начин на живот и силния стрес са в основата на развитието на хиперхолестеролемия.
А най-неприятният факт за холестерола и триглицеридите е, че покачването им не е свързано с определени симптоми.
Можете да откриете проблема при рутинно изследване на кръвта, ако показателите на холестерола са над препоръчаните 200 mg/dL и над 150 mg/dL при триглицеридите.
Лекарят ви ще реши дали е необходимо или не да приемате лекарства. Първата стъпка, която трябва да направите е да промените – или поне да подобрите – начина си на хранене.
За да понижите нивото на холестерола и триглицеридите ви препоръчваме да включите едно лесно за приготвяне лечебно средство към режима си.
Ще ви разкажем повече за съставките му.
1.Пречистете артериите си с джинджифилът
Много проучвания доказват ефективността на джинджифила за намаляване нивото на холестерола в артериите.
Причината се крие във високото съдържание на антиоксиданти в корените джинджифил.
Ето и част от ползите на това растение:
- Джинджихилът съдържа антиоксиданти като BHA и BHT. И двата са изключително ефикасни за третиране на липидната пероксидация в артериите.
- Джинджифилът е много полезен и за предпазване от клетъчно увреждане, водещо до повишаване на холестерола и триглицеридите в кръвта.
- Спира натрупването на отпадни вещества по стените на артериите докато подобрява кръвообращението в цялата кръвоносна система.
Прочетете и: 7 натурални лекарства, контролиращи хипертонията
2.Пречистете артериите си с чесън
Чесънът е едно от най-масово използваните растения в борбата срещу триглицеридите и холестерола.
Запомнете, че чесънът действа чрез натрупване в организма. С други думи, започва да намалява ефикасно холестерола и триглицеридите, след като сте го приемали поне 3 седмици.
Най-отличителната съставка на чесъна е алицина. Освен че придава отличителната му миризма и вкус, алицинът намалява холестерола по стените на артериите.
Освен това чесънът е изключително полезен за сърдечно-съдовата система. Той има естествено и много ефикасно антибактериално действие, съчетано с диуретични, пречистващи и антисептични качества.
3.Лимонът: безотказно натурално лекарство
Увеличаването на приема на витамин C е доказан начин за предпазване и лечение на лошия холестерол (LDL) както и на триглицеридите.
Задължително трябва да бъде част от ежедневното ви меню, а какъв по-добър начин за това от приготвянето и консумирането на това лекарство с чесън, джинджифил и лимон?
Ето част от страхотните качества на този цитрусов плод:
- Натуралният лимонов сок е източник не само на витамин C. Значителното количество фибри, които съдържа “измитат” вредната плака от стените на артериите.
- Разтворимите фибри в лимона поемат вода в храносмилателната система и образуват плътна маса. Съдържащите холестерол жлъчни сокове попадат в “капана” на тази маса и след това се изхвърлят от организма.
- Не трябва да забравяме и флавоноидите в лимоновите кори. Способността им да намаляват нивото на холестерола е изключителна.
А сега нека да видим как да комбинираме тези три мощни съставки, за да получим ефикасно лекарство.
Прочетете и това: 7 изненадващи приложения на лимоновите кори
Пречистете артериите си с този натурален лек
Съставки
- 1 чаша лимонов сок (250 мл)
- 1 скилидка чесън
- 1 чаена лъжичка пресен джинджифил (2 гр.)
- 1 чаена лъжичка мед (7.5 гр.)
Приговяне
- Важно е да използвате органичен чесън, лимони и джинджифил. По този начин ще си осигурите максимално количество витамини и минерали.
- Изцедете една чаша лимонов сок.
- След това добавете скилидката чесън, пресния джинджифил и чаената лъжичка мед в блендера заедно с лимоновия сок.
- Разбърквайте, докато всичко се смеси добре. Чесънът и джинджифилът трябва да са на много малки парченца.
Опитайте се да пиете това богато на витамини и антиоксиданти лекарство сутрин, преди закуска.
Приемайте лекарството в продължение на 15 дни, починете си за седмица и отново повторете процедурата.
Вижте как ще се чувствате след като започнете приема на това натурално лекарство и го направете неотменна част от дневния си режим.
Артериите ще ви благодарят!
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
- Avci A1, Atli T, Ergüder IB, Varli M, Devrim E, Aras S, Durak I. Effects of garlic consumption on plasma and erythrocyte antioxidant parameters in elderly subjects. Gerontology. 2008;54(3):173-6. doi: 10.1159/000130426. Epub 2008 May 7.
- Kapil, V., Milsom, A. B., Okorie, M., Maleki-Toyserkani, S., Akram, F., Rehman, F., … Ahluwalia, A. (2010). Inorganic nitrate supplementation lowers blood pressure in humans: Role for nitrite-derived no. Hypertension. http://doi.org/10.1161/HYPERTENSIONAHA.110.153536
- Covas, M.-I., De La Torre, R., & Fitó, M. (2014). Scientific evidence of the benefits of virgin olive oil for human health. Medicina Balear. http://doi.org/10.3306/MEDICINABALEAR.29.02.39
- Lavie, C. J., Milani, R. V., Mehra, M. R., & Ventura, H. O. (2009). Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids and Cardiovascular Diseases. Journal of the American College of Cardiology. http://doi.org/10.1016/j.jacc.2009.02.084
- Srivastava, G., & Mehta, J. L. (2009). Currying the heart: Curcumin and cardioprotection. Journal of Cardiovascular Pharmacology and Therapeutics. http://doi.org/10.1177/1074248408329608
- Meydani, M. (2009). Potential health benefits of avenanthramides of oats. Nutrition Reviews. http://doi.org/10.1111/j.1753-4887.2009.00256.x
- Vasala, P. A. (2012). Ginger. In Handbook of Herbs and Spices: Second Edition (Vol. 1, pp. 319–335). Elsevier Inc. https://doi.org/10.1533/9780857095671.319