Пръстените за пенис: как да ги използвате правилно

От всички налични секс играчки, пръстенът за пенис е един от най-препоръчваните. Ние ви показваме как да го използвате, за да разгорещите интимните си срещи.
Пръстените за пенис: как да ги използвате правилно
Isbelia Esther Farías López

Написано и проверено от философ Isbelia Esther Farías López.

Последна актуализация: 14 май, 2023

Все повече двойки се осмеляват да експериментират със сексуалния си живот, за да търсят удоволствие и да се забавляват и да изживяват удовлетворяващи преживявания. За някои секс играчките са елемент за подхранване на страстта в леглото; за други това е начин да го поддържат. За по-смелите те са допълнително предизвикателство. Пръстените за пенис са еротична играчка, която поднесе доста изненади и днес ще ви разкажем всичко за тях.

Знаете ли какво представляват пръстените за пенис?

Често наричан пръстен за петел, това е секс играчка, която помага за увеличаване на кръвния поток в мъжкия член. Това, което прави, е да задържа притока на кръв към пениса, за да осигури по-дълготрайна ерекция и по-дълъг полов акт. Не прекъсва циркулацията на пениса, но забавя потока.

Ето защо тази играчка се превърна в една от най-популярните, особено за тези, които искат да направят нощта по-дълготрайна.

Пръстен за пенис.
Пръстенът за пенис, наричан още пръстен за петел, забавя притока на кръв към пениса и прави ерекцията по-продължителна.

Как да сложим пръстена?

Поставянето на пръстен за пенис може да бъде много объркващо, особено за тези, които нямат опит с използването на секс играчки. За щастие процесът е много прост, въпреки че е важно да го правите с полуизправен или полутвърд пенис.

Просто трябва да хванете пениса с една ръка и да плъзнете пръстена към основата, пред или зад тестисите. Потребителят трябва да се увери, че се чувства удобно с играчката и че не я поставя или стиска прекомерно, за да не прекъсне половия акт.

Съвети за безопасно използване на пръстените за пенис

Въпреки че пръстенът за пенис е много лесен за използване, важно е да сте наясно с някои съвети, особено когато го използвате за първи път. Ако следвате тези стъпки, и двамата ще се насладите на невероятен, дълготраен секс.

1. Време на използване

Препоръчително е да не надвишавате 30 минути непрекъсната употреба. Не забравяйте, че забавяте кръвообращението, въпреки че то не е напълно прекъснато.

2. Пръстените за пенис – винаги върху презерватива

Ако използвате презерватив, първо поставете презерватива и пръстена на пениса отгоре. Може да мислите, че това е очевидно, но има известно объркване относно тази стъпка.

3. Един или два – което ви се струва най-добре

Тези, които решат да използват само един, могат да поставят пръстена в основата на пениса, пред или зад скротума. Когато изборът е да експериментирате с два, ще поставите по един на всяко място.

Важното е да се чувствате комфортно и да изживеете това приключение по естествен начин. Това е изживяване, на което и двамата партньори ще се насладят, така че се отпуснете.

4. По-добре с лубриканти

За да избегнете нараняване или дискомфорт, препоръчително е да използвате лубриканти на водна основа. Използвайте гидва пъти: при поставяне и при изваждане.

5. Отстранете в точното време

Има два ключа, за да знаете кога да премахнете пръстена на пениса. Единият е свързан с продължителността на носене и не трябва да се превишава. Другият е пряко свързан с еякулацията, винаги се препоръчва да премахнете пръстена, преди да достигнете кулминацията.

Как да изберем идеалния пръстен за пенис

Пръстени за пенис.
Има много различни видове пръстени за пенис, можете да експериментирате, докато намерите идеалния за вас.

На пазара ще намерите голямо разнообразие от пръстени за пенис, така че може да имате много въпроси относно това кой да изберете. Трябва да купите правилния размер, такъв, който не ви притиска, тъй като това може да причини нараняване. Поради това трябва да знаете колко дълъг е еректиралият ви пенис.

Ако не сте имали време за измерване и искате да си купите, тогава е препоръчително да изберете модел от по-еластични материали. Те могат да бъдат изработени от силикон, гума или желеобразен материал, които се адаптират лесно. В тези случаи можете да продължите да ги използвате, докато силиконът започне да се поврежда.

Някои пръстени са едновременно вибратори. Те имат същата функция при мъжете, но осигуряват допълнителна полза за жените, тъй като стимулират клитора. Можете дори да ги намерите с резервна батерия, така че да можете да ги използвате повече от веднъж.

Фалшиви вярвания относно пръстените на пениса

Както в почти всички теми, свързани със сексуалността, има митове относно използването на пръстените за пенис.

  • Те са за възрастни хора. Не е вярно. Тези играчки могат да се използват от мъже от всички възрасти.
  • Увеличават размера на пениса. Това е още едно погрешно вярване. Това, което наистина се случва е, че с намаляването на кръвообращението, придобива по-плътен вид.

Допълнителни съображения за използването на пръстените за пенис

Мъжете, които имат проблеми с кръвообращението или сърцето, не трябва да експериментират с тези секс играчки. Не се препоръчва излагането на тялото на външен фактор, който променя функционирането му. Какъвто и да е случаят, най-добре е да се консултирате с лекар относно употребата им.

Освен това пръстенът на пениса не трябва да се използва, когато приемате хапчета за поддържане на ерекция. Комбинацията от двата елемента може да има контрапродуктивен ефект, причинявайки дълготрайна и болезнена ерекция.

И накрая, тези, които имат много пубисни косми, трябва да обръснат зоната, преди да сложат елемента.

Не трябва да бъде използван при употреба на наркотици за развлечение. Страничните им ефекти като повишено кръвно налягане и сърцебиене, не са съвместими с тези секс играчки за мъже. Хората с диабет трябва да се консултират за евентуалната им употреба.

Безопасна играчка носеща удоволствие

Както виждате, пръстенът за пенис е безопасна играчка за вас и партньорът ви, когато се използва правилно.  Спазвайки споменатите в тази статия съвети няма да има за какво да се тревожите, така че давайте смело и опитайте тази невероятна секс играчка.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Felitti, Karina. (2016). Juegos y juguetes para la liberación sexual femenina. Apuntes de investigación del CECYP, (28) Recuperado en 22 de enero de 2019, de http://www.scielo.org.ar/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1851-98142016000200009&lng=es&tlng=es.
  • González Malagón, Jesús Ezequiel. (2011). Estrangulación de la raíz del pene. Presentación de caso. Revista de Ciencias Médicas de Pinar del Río15(1), 198-205. Recuperado en 22 de enero de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1561-31942011000100017&lng=es&tlng=es.
  • Kilmann, P. R., & Auerbach, R. Treatments of premature ejaculation and psychogenic impotence: A critical review of the literature. Archives of Sexual Behavior. 1979; 8(1): 81-100.
  • Rodríguez Gómez, I., Álvarez Castelo, L., Rodríguez-Rivera García, J., Chantada Abal, V., López García, D., & González Martín, M.. (2007). Atrapamiento peneano por anillos metálicos. Archivos Españoles de Urología (Ed. impresa)60(9), 1144-1145. Recuperado en 22 de enero de 2019, de http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0004-06142007000900020&lng=es&tlng=es.
  • Shridharani, A. N., & Brant, W. O. The treatment of erectile dysfunction in patients with neurogenic disease. Translational andrology and urology. 2016; 5(1): 88.
  • Stein MJ, Lin H, Wang R. New advances in erectile technology. Therapeutic Advances in Urology. 2014.
  • Forrester, Mathias. (2022). Penis Ring Injuries Treated at Emergency Departments. Journal of Sex & Marital Therapy. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33734034/

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.