
Лаврови листа (наричани още дафинови листа), често се използват за подправка към различни ястия. Освен за подправка, те могат да се използват с други цели. Ако не знаете за тях, прочетете по-нататък и ще откриете какво могат да направят лавровите…
Няма друга храна, при чието консумиране хората винаги да изпитват известно чувство на вина.
Не прекалявайте с шоколада и го комбинирайте със здравословна диета. Така приемането му в малки количества подобрява умствената дейност.
Няма друга храна, при чието консумиране хората винаги да изпитват известно чувство на вина. Шоколадът е успокояващ продукт, едно от изкушенията, на което се поддаваме. Той, обаче, може да попречи за свалянето на излишните килограми.
Нищо не може да се сравни с консумирането на шоколад, но в умерени количества – и то от подбрани марки.
Черният шоколад обикновено се счита за по-добър за здравето. Новите проучвания показват, че дори малко млечен шоколад има полза за организма.
Според неотдавнашно проучване, проведено в Центъра за научни изследвания на хранителната физиология в университета на Южна Австралия, ако консумирате шоколад поне веднъж седмично, мозъкът ви ще функционира по-бързо, а концентрацията и паметта ви ще се подобрят значително.
Това определено са резултати, които всички се радваме да чуем и по тази причина споделяме тази информация.
Вероятно знаете, че съществуват много видове шоколад и не всеки вид е здравословен. Това, което можете да закупите от производителите на шоколадови изделия, не винаги е добро за вас.
Всичко, което съдържа прекомерни количества захар или консерванти, без съмнение има негативни последици: понижава ефикасността на мозъчните функции, повишава холестерола и риска от инфаркт. Воденето на заседнал начин на живот е допълнителен утежняващ фактор.
Според д-р Джордж Крайтън можете да консумирате около 25 грама шоколад на ден.
Ако превишите дозата до 1-2 пъти седмично, изберете шоколад с високо качество.
Консумирането на черен шоколад по време на бременност подобрява развитието на плода.
Според изследване на Университета в Атланта, черният шоколад е много богат на мощни антиоксиданти, известни като флавоноли.
Когато бременни жени приемат между 25 и 35 грама черен шоколад на ден през целия период на бременността, качеството на плацентата се подобрява. Намалява също и рискът от прееклампсия – състояние в медицината, свързано с високото кръвно налягане.
Вижте още: Как въздейства на тялото черният шоколад
Решаващ фактор са флавоноидите и минерали (като магнезия), подобряват здравето – както на сърцето, така и на мозъка.
В началото допуснахме, че редовното консумиране на шоколад в умерени количества е добро и би могло да има следните положителни резултати:
Сега вероятно се чудите как е възможно да получите всички тези ползи от една малка порция черен или млечен шоколад.
Експерти, изследвали хора между 19 и 98-годишна възраст в продължение над 30 години, открили, че положителните резултатите са неопровержими.
Прочетете и това: 6 упражнения за поддържане на мозъка във форма
В края е важно да подчертаем, че шоколадът сам по себе си няма да ви донесе полза, ако пренебрегвате консумирането на здравословна храна и водите заседнал начин на живот.
Тази древна и вкусна храна трябва да се консумира така, сякаш е дар от самата природа: в малки количества, редовен прием, в комбинация със здравословни навици на живот.