Подмладяваща японска маска за лице

Оризът е изпитано през вековете средство за поддържане на женската красота на Изток. Използвайте органичен кафяв ориз.
Подмладяваща японска маска за лице

Последна актуализация: 27 февруари, 2019

Колко често ви се иска да имаше начин да подмладите лицето си? Определено не можете да очаквате чудеса, но е напълно възможно да тонизирате и вдъхнете младост и еластичност на кожата на лицето си. Сполучлив избор е да заложите на природните средства, вложени в икономичната японска маска за лице.

Научете повече за нея в следващите редове.

Ползите от ориза за подмладяване на лицето

Оризът е съставка в подмладяващата японска маска за лице

В наши дни жените по цял свят прекарват известна част от времето си в покупки на различни кремове и козметични продукти и с готовност се подлагат на всякакви разкрасителни процедури. Любопитният момент при всички индустрии в бизнеса с красота е, че те използват натурални съставки, които са достъпни за всеки един потребител. Да, но с една разлика – много компании използват натуралните продукти и ги синтезират в огромни количества, за да напълнят лавиците по магазините из цял свят.

Знаете, че в блога ни често подчертаваме дебело ползите и достойнствата на различни дарове на природата – авокадо, грозде и алое вера, например. Днес искаме да ви представим един елемент, който е толкова основополагащ, че вероятно не сте му обърнали сериозно внимание. Става дума за ориза.

Разкрасително средство от японски произход?

Да, точно това представлява. Оказва се, че оризът е изпитано през вековете средство за поддържане на женската красота на Изток. Нека да ви разясним ползите му.

 • Оризът е много добър тоник за кожата. Той съдържа съставка, наречена инозитол, която ефективно забавя процеса на стареене, като стимулира кръвообращението и подобрява общото състояние на кожата.
 • Богат на витамин В. Няма как да не сте чували за многото ползи на витамин В за човека – за кожата, косата, ноктите и т.н. Витаминът стимулира регенерирането на кожата, прави я по-мека и я укрепва, защитавайки я срещу вредните външни влияния.
 • Хидратира, регенерира и оформя кожата. Тази полза произтича от водното съдържание на ориза.
 • Противобръчков ефект. Както вече уточнихме, в ориза присъстват конкретна подмладяваща съставка, наречена инозитол. Тя възпира появата на бръчки и стимулира кръвоснабдяването на кожата по лицето, която, както знаете, е много деликатна.
 • Отличен ексфолиант. Може да се изненадате, но сред достойнствата на ориза се нарежда и наличието на фитинова киселина. Тя отстранява мъртвите кожни клетки и подпомага подмладяването на лицето бавно, но категорично.
 • Премахва белезите от акне. Отново водното съдържание на ориза, в неговата идеална пропорция, е в основата на друго положително неговото въздействие върху кожата. То я почиства, тонизира и премахва белезите от акне. Съветваме ви да прилагате маската с ориз поне два пъти седмично.

Подмладяваща „японска” маска за лице

Направете си подмладяваща „японска” маска за лице

Вече споменахме, че маската ни ще съдържа ориз като основна съставка. Той е богат на витамини, а подмладяващите му свойства го правят достоен да положите усилия да прилагате маската поне два пъти на седмица. По ваша преценка можете да съчетавате маската с обичайните кремове, които използвате. По този начин ще стимулирате още повече благоприятното действие на маската. А тя, гарантираме ви, дава отлични резултати.

 1. Какво ми е необходимо, за да направя подмладяващата „японска” маска за лице?

Подмладяващата маска за лице изисква наличието на следните съставки:

 • 3 супени лъжици органичен кафяв ориз. Можете да го откриете в специализираните магазини или тези, в които се продават натурални продукти. Задължително се уверете, че е органичен, т.е. в състава му отсъстват пестициди и други агресивни химикали.
 • Една и половина супена лъжица дестилирана вода.
 • Две супени лъжици авокадо.
 • Половин супена лъжица мед.
Подмладяващата „японска” маска за лице се приготвя много лесно.
 1. Как да приготвя подмладяващата „японска” маска за лице?

 • Изключително лесно. Първо, необходимо е да сготвите ориза. Като за начало можете да използвате съвсем малко ориз. Освен това е препоръчително всеки път, когато правите маската, тя да е прясна – именно по този начин си гарантирате, че ще извлечете максимума от полезните свойства на ориза. Сварете го до готовност – трябва да стане мек. След това прецедете водата от ориза и я запазете.
 • Сложете ориза в подходящ съд и добавете към него авокадото и меда. Използвайте лъжица, за да разбъркате добре и да създадете мека, хомогенна смес. Когато сте готови, можете да нанесете маската на кожата на лицето.
 • Оставете маската да действа между 15 и 20 минути. След това използвайте памучна кърпа, за да премахнете маската. Изплакнете лицето си с оризовата вода, която се разбрахме да запазите. По този начин ще ексфолирате кожата си и ще третирате допълнително малките белези и нечистотии по кожата.

Уверихте се, че подмладяващата „японска” маска за лице представлява лесна и евтина процедура, която можете да прилагате у дома, нали? Хубавото при нея е, че разполагате с два етапа – веднъж маска от ориз и след това изплакване с водата от ориза. По този начин кожата ви извлича максимално ползите от него. Ако приготвяте маската два пъти на седмица, ще се чувствате млади всеки ден. Опитайте!


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.