Пълнено пиле с крема сирене, чесън и див лук

· 17.04.2019
Рецептата за пълнено пиле с крема сирене е сочен и вкусен вариант за приготвяне на пилешки гърди и за разнообразяване на менюто ви.

Ако искате вкусът на пилешките гърди да се откроява от вкуса на обичайните ви ястия, тогава тази рецепта за пълнено пиле с крема сирене, чесън и див лук без съмнение е идеалният за вас избор. Това ястие е лесно за приготвяне, няма да ви струва скъпо, а освен това е и много вкусно.

Не се колебайте, а го опитайте!

Рецепта за пиле

Вярвате или не, тези пълнени пилешки гърди не съдържат много повече калории в сравнение с пилешките гърди на скара. Няма да имате проблеми, ако консумирате това ястие, стига да следвате правилата на здравословното хранене, да ядете малки порции и да водите здравословен начин на живот.

Прочетете и: Увеличете своята производителност с тези 5 богати на протеини смутита

Как да си приготвите вкъщи пълнено пиле с крема сирене, чесън и див лук

Повече информация за пилето

Пиле

Пилето има свойството да се комбинира лесно с други храни. Не са необичайни рецептите, съчетаващи го с плодове, зеленчуци, други видове месо или дори захар, целящи да придадат по-голям контраст и иновативност на ястието.

В тази рецепта пилешкото месо е увито с бекон на ленти, за да му се придаде хрупкава текстура, която може да напълни устата ви със слюнка, само като я погледнете. Този трик прави пилето хрупкаво и с приятен червен цвят отвън, с наситен аромат и щипка сочност, възможни само при печене във фурна.

За да получите този вкусен резултат, ще ви е необходима помощта на маслото. Пълнежът от крема сирене ще придаде на пилето цвят и карамелизиран вид.

Рецепта за пълнено пиле с крема сирене, чесън и див лук

Съставки

  • 1 пакет крема сирене (250 г)
  • 2 супени лъжици ситно накълцан див лук (30 г)
  • 1 супена лъжица чесън на прах (15 г)
  • 4 обезкостени пилешки гърди без кожа (около 900 г)
  • 10 ленти бекон (около 300 г)
  • 1 ½ супени лъжици масло (30 г)
  • 4 клечки за зъби

Вижте още: Вкусно печено пилешко с портокал и розмарин

Начин на приготвяне

  • Първо, започнете с измиване на пилешките гърди.
  • Отстранете кожата напълно и оставете само бялата част от месото върху дървена дъска.
  • След това смесете следните съставки в купа със средни размери: 6 супени лъжици крема сирене, дивия лук и чесъна.
  • Разбъркайте с дървена лъжица, докато получите хомогенна смес.
  • Разпределете сместа на четири части, по една част за всяко филе.
  • В средата на всяко филе сложете по една част от сместа и по една допълнителна топка крема сирене.
  • Завийте филето, покрийте с 2 и ½  ленти бекон, след което закрепете с клечки за зъби.
  • Повторете тази процедура с останалите филета от пилешки гърди.
  • Накрая, сложете пилешките гърди във фурната на температура 175 градуса за 30 минути или докато беконът стане хрупкав.

След това може да се насладите на тази рецепта за пълнено пиле с крема сирене, чесън и див лук!