Пълнено пиле с крема сирене, чесън и див лук
Ако искате вкусът на пилешките гърди да се откроява от вкуса на обичайните ви ястия, тогава тази рецепта за пълнено пиле с крема сирене, чесън и див лук без съмнение е идеалният за вас избор. Това ястие е лесно за приготвяне, няма да ви струва скъпо, а освен това е и много вкусно.
Не се колебайте, а го опитайте!
Вярвате или не, тези пълнени пилешки гърди не съдържат много повече калории в сравнение с пилешките гърди на скара. Няма да имате проблеми, ако консумирате това ястие, стига да следвате правилата на здравословното хранене, да ядете малки порции и да водите здравословен начин на живот.
Как да си приготвите вкъщи пълнено пиле с крема сирене, чесън и див лук
Повече информация за пилето
Пилето има свойството да се комбинира лесно с други храни. Не са необичайни рецептите, съчетаващи го с плодове, зеленчуци, други видове месо или дори захар, целящи да придадат по-голям контраст и иновативност на ястието.
В тази рецепта пилешкото месо е увито с бекон на ленти, за да му се придаде хрупкава текстура, която може да напълни устата ви със слюнка, само като я погледнете. Този трик прави пилето хрупкаво и с приятен червен цвят отвън, с наситен аромат и щипка сочност, възможни само при печене във фурна.
За да получите този вкусен резултат, ще ви е необходима помощта на маслото. Пълнежът от крема сирене ще придаде на пилето цвят и карамелизиран вид.
Рецепта за пълнено пиле с крема сирене, чесън и див лук
Съставки
- 1 пакет крема сирене (250 г)
- 2 супени лъжици ситно накълцан див лук (30 г)
- 1 супена лъжица чесън на прах (15 г)
- 4 обезкостени пилешки гърди без кожа (около 900 г)
- 10 ленти бекон (около 300 г)
- 1 ½ супени лъжици масло (30 г)
- 4 клечки за зъби
Вижте още: Вкусно печено пилешко с портокал и розмарин
Начин на приготвяне
- Първо, започнете с измиване на пилешките гърди.
- Отстранете кожата напълно и оставете само бялата част от месото върху дървена дъска.
- След това смесете следните съставки в купа със средни размери: 6 супени лъжици крема сирене, дивия лук и чесъна.
- Разбъркайте с дървена лъжица, докато получите хомогенна смес.
- Разпределете сместа на четири части, по една част за всяко филе.
- В средата на всяко филе сложете по една част от сместа и по една допълнителна топка крема сирене.
- Завийте филето, покрийте с 2 и ½ ленти бекон, след което закрепете с клечки за зъби.
- Повторете тази процедура с останалите филета от пилешки гърди.
- Накрая, сложете пилешките гърди във фурната на температура 175 градуса за 30 минути или докато беконът стане хрупкав.
След това може да се насладите на тази рецепта за пълнено пиле с крема сирене, чесън и див лук!