Отстранете нежеланото окосмяване

27 Декември, 2018
Tрябва да се снабдите с 3 основни съставки: мед, лимонов сок и овесена каша
 

Много жени се интересуват от различни алтернативни методи за отстраняване на нежеланото окосмяване, което се появява по тялото.

Нежеланото окосмяване се счита за непривлекателно, а най-дразнещото е, че растежът на космите е постоянен. Можете да откриете различни продукти и техники за елиминиране на нежеланото окосмяване, които правят кожата гладка. Два от най-популярните съвременни начина за обезкосмяване са кола маската и лазерната епилация. Тези методи не са евтини и не всеки може да си ги позволи; oсвен това са болезнени, да не говорим за раздразването на кожата, което обикновено провокират. За щастие съществуват натурални алтернативи, които отстраняват нежеланото окосмяване, особено в деликатни зони като лицето и над горната устна.

Прочетете и: Как да отстраним космите естествено? Кола маска у дома!

Натурално средство за отстраняване на нежеланото окосмяване по лицето

Окосмяването по лицето изисква прилагането на техника, която е нежна към кожата, тъй като зоната е много деликатна, а всяко разраняване и раздразване ще бъде забележимо. Това натурално средство произхожда от практиките на населението в Средния Изток, където жените са се ползвали от ефикасността му през годините с две цели: да отстранят нежеланото окосмяване и да обновят и направят кожата гладка.

За да приготвите това средство, трябва да се снабдите с 3 основни съставки: мед, лимонов сок и овесена каша. Тези съставки са познати като храни, богати на антиоксиданти, витамини и минерали. Те са изключително полезни за кожата.

 
 • Овесената каша хидратира и се бори успешно със сухотата, регулира pH на кожата и действа като натурален ексфолиант, отстранявайки мъртвите кожни клетки.
 • Лимонът прочиства кожата в дълбочина и се бори с нежеланите косми.
 • Медът, от своя страна, представлява натурален овлажнител, който е богат на антиоксиданти и витамини. Те са изключително полезни за здравето на кожата.

Със знанието за ползите от тези 3 продукта жените от Средния Изток са създали идеално средство за елиминиране на окосмяването по лицето и за предпазване от преждевременно остаряване.

Как да приготвите това натурално средство за отстравяне на нежеланото окосмяване?

Средство за премахване на нежеланото окосмяване

Приготвянето му е много лесно. Вярваме, че то представлява прекрасен и лесен начин за справяне с проблем като нежеланото окосмяване.

Съставки:

 • 2 супени лъжици чист мед
 • 2 супени лъжици лимонов сок
 • 1 супена лъжица органична овесена каша

Начин на приготовление:

 • Смесете всички съставки в подходящ съд. Трябва да оформите лепкава паста.
 • Нанасете я там, където искате да отстраните космите.
 • Втривайте сместа с нежни кръгови движения, сякаш почиствате с ексфолиант.
 • Масажирайте в посока, обратна на растежа на космите. Така ще отстраните напълно окосмяването.
 
 • Накрая нанесете хидратиращ крем върху третираната зона.
 • За оптимален резултат и гладка кожа повтаряйте тази процедура 2-3 пъти седмично.

Вижте и: Три домашни трика за премахване на космите от нежелани места

Тук е моментът да отбележим, че това натурално средство действа различно в зависимост от типа кожа. Не при всички ефектът е един и същ.

Някои от жените, които го прилагат, споделят, че видимите резултати се появяват след 1-2 седмици, на други се налага да бъдат по-търпеливи. При тях резултатът е налице след месец.

Свойствата на трите съставки в това натурално средство правят окосмяването по лицето по-слабо, дори задържат растежа на космите. Поради тази причина е препоръчително да прилагате процедурата, дори след като окосмяването е изчезнало.

Това средство е напълно натурално. Това означава, че трябва да подходите към него с търпение и постоянство. Резултатите не идват мигновено. Най-голямото предимство на това средство са натуралните съставки, които подхранват кожата и я правят по-нежна и гладка.

Подобно на други традиционни методи за отстраняване на нежеланото окосмяване, и тук е налице риск от раздразване на кожата или алергична реакция. Ако усетите, че тази техника не е подходяща за вас, по-добре потърсете алтернатива, вместо да упорствате с прилагането й.

 
 • Zandi, S., & Lui, H. (2013). Long-Term Removal of Unwanted Hair Using Light. Dermatologic Clinics. https://doi.org/10.1016/j.det.2012.08.017
 • Blume-Peytavi, U. (2011). An overview of unwanted female hair. British Journal of Dermatology. https://doi.org/10.1111/j.1365-2133.2011.10632.x
 • Liew, S. H. (1999). Unwanted body hair and its removal: A review. Dermatologic Surgery. https://doi.org/10.1046/j.1524-4725.1999.08130.x