Оцетът от ябълков сайдер за здравословно отслабване

Освен че ще помогне да се разделите с излишните килограми, чрез приема му ще предотвратите алергиите, намалите холестерола, дори помага и при камъни в бъбреците.
Оцетът от ябълков сайдер за здравословно отслабване

Последна актуализация: 23 декември, 2018

Оцетът от ябълков сайдер не е просто подправка. Това е натурална храна с много лечебни свойства за нашето тяло. Сред тях е и това, което ни помага при здравословно отслабване.

В тази статия ще откриете защо оцетът от ябълков сайдер е чудесна добавка за отслабване и как трябва да го приемате, за да извлечете максимума от ползите му.

Какво представлява оцета от ябълков сайдер?

Оцетът от ябълков сайдер се произвежда от ферментирането на захарите, съдържащи се в ябълките. Може да се приготви и от ябълков сайдер. Ароматът и вкусът му са интензивни и имат плодови нотки, които идват от съдържанието на ябълчена киселина.

Процесът на ферментация може да се извърши по различни начини:

  • Естествено: Това е традиционният метод, който става с дрождите на плодовете. Естествено ферментиралият оцет е вида, който препоръчваме, защото е сурова ферментирала храна с много ползи за здравето.
  • Избрани дрожди: Производителите добавят различни видове соли и продукти към този вид оцет и след това го пастьоризират. В резултат оцетът губи голяма част от лечебните си свойства.

Оцет за здравословна загуба на тегло

Оцетът от ябълков сайдер ще ви помогне да отслабнете здравословно

Оцетът от ябълков сайдер е мощно средство за лесно и здравословно отслабване. Не е необходимо да спрете да ядете или да пропуснете някои хапвания.

Оцетът от ябълков сайдер насочва приетите захари към мускулите вместо към мастните зони. В резултат на това можем да се радваме на следните предимства:

  • Намалява нивата на кръвната захар, компенсира захарите, които консумираме и намалява тревожността, която възниква заради яденето на сладкиши.
  • Подобрява инсулиновата резистентност и предотвратява разширяването на линията на талията.
  • Понижава нивата на триглицеридите в кръвния поток.
  • Намалява коремната мазнина.
  • Ускорява метаболизма и увеличава количеството изгорени калории.
  • Има задоволителен ефект, който забавя процеса на храносмилането и ни помага да ядем по-малко, без да се чувстваме гладни.
  • По този начин се пречистват средствата за елиминиране на токсините и нездравословните мазнини.

Ще постигнете най-добри резултати, ако следвате балансирана диета и се упражнявате два или три пъти седмично.

Как да го приемате?

Освен че го използваме като подправка за нашите ястия, ако искаме да увеличим ефектите му за загуба на тегло, трябва да го приемем както следва:

Съставки

  • 1 чаша вода (200 мл.)
  • 2 супени лъжици натурално ферментирал оцет от ябълков сайдер (30 мл.)
  • Щипка сода за хляб

Приготовление

  • Смесете всички съставки и изпийте сместа половин час преди всяко хранене.
  • Най-ефективното време за приемане е в началото на деня, на празен стомах.
  • Водата може да бъде студена или топла.
  • Ако предпочитате, можете да добавите малко мед към сместа.

Важно е винаги да пиете оцет, разреден във вода (или смесен с храни), така че да не страдате от проблеми с храносмилането.

Содата за хляб ни помага да неутрализираме киселините на оцета в случай, че имате чувствителен стомах. Също така ще защити емайла на зъбите ви.

Полезни свойства

Оцетът от ябълков сайдер - полезни свойства

Оцетът от ябълковия сайдер, в допълнение към отслабването, се отличава и с други здравословни качества. Те включват:

  • Алкални ефекти: Ябълковият оцет се бори с киселинността, която ни предразполага да страдаме от някакво заболяване.
  • Противовъзпалителни ефекти: Намалява възпалението и съответно свързаните болки.
  • Храносмилателни и слабителни ефекти: Подобрява храносмилателния процес, бори се с киселините и подпомага движенията на червата.
  • Той понижава високия холестерол и високото кръвно налягане.
  • Регулира нивата на рН на организма.
  • Освен това поддържа зъбите и устата здрави.
  • Също така се бори с бъбречните камъни.
  • Предотвратява сезонните алергии.
  • Плюс това укрепва имунната система и действа като естествен антибиотик.
  • Предотвратява инфекции на пикочните пътища.
  • Подобрява функцията на черния дроб.

Можете също да използвате разреден оцет от ябълков сайдер локално върху кожата и косата си. Или можете да го използвате, за да премахнете гъбичките или брадавиците.

Кулинарни приложения

Оцетът от ябълков сайдер е чудесна подправка за вашите ястия

На кулинарно ниво оцетът от ябълков сайдер е отлична съставка. Той:

Помага ни да подсилим вкуса на храната, без да се налага да добавяме много сол.

Удължава живота на продукта и предотвратява растежа на бактериите.

Позволява ни да мариноваме сурови храни като зеленчуци, месо или риба.

Той е натурален дезинфектант. В допълнение към използването му като подправка, можете да го използвате, за почистване на зеленчуците за вашите салати.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Nogueira, A., & Wosiacki, G. (2012). Apple Cider Fermentation. Handbook of Plant-Based Fermented Food and Beverage Technology.
  • Neal, Gabriel. ¿Es el vinagre bueno para la salud? Esta es la opinión de un médico. 2018. Buena vida. El País. [Disponible en línea].

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.