Отървете се от разширените вени по естествен път с тези домашни средства

Изхвърляте ли утайката от кафе? Сигурни сме, че голяма част от вас го правят! Добавете топла вода и зехтин към нея и масажирайте проблемните зони. Ще видите значителни подобрения.
Отървете се от разширените вени по естествен път с тези домашни средства

Последна актуализация: 29 януари, 2019

Разширените вени се появяват, когато еднопосочните клапани в кръвоносната система, най-вече тези по краката – спират да функционират правилно. Това води до нахлуване на кръвта и предотвратяване на връщането й към сърцето по правилния начин.

Вследствие на това капилярните съдове се разширяват, а вената под повърхността на кожата се деформира, оставяйки ви с червени или насинени белези.

Разширените вени са проблем, който освен че е грозен, може да бъде признак на проблеми с кръвоносната и лимфната система. 

По-голяма част от времето разширените вени не причиняват физическа болка. Въпреки това те могат да предизвикат чувство на изтръпване, тежко усещане в засегнатата област или други усложнения.

За щастие има редица различни природни решения, които могат да ви помогнат бързо.

Тук искаме да споделим 6 чудесни домашни средства, които ще ви помогнат да се сбогувате с разширените вени по лесен начин. Освен това те са на цена, която е достъпна за портфейла ви!

Изпробвайте ги сега!

1. Алое вера

Излекувайте разширените вени по естествен начин с алое вера

Алое вера съдържа кристали, богати на основни хранителни вещества. Тези хранителни вещества имат огромни ползи за здравето на кожата и кръвоносната система.

Ето защо то се използва от десетилетия като естествено решение за лечение на възпалени и болезнени вени. Това е чудесно решение да се отървете от разширените вени.

Алоето има стягащи и овлажняващи свойства. След като се абсорбира, то също така помага да се контролира образуването на нови разширени вени в краката ви.

Как се използва

 • Най-напред вземете количеството алое вера, което смятате, че имате нужда, и го разтрийте в засегнатите области. Използвайте нежни кръгови движения.
 • Оставете течността да се усвои в кожата и изплакнете на следващия ден.
 • Повтаряйте този процес всяка вечер, докато постигнете желаните резултати.

2. Чесън

Чесънът е една от онези магически супер храни, които се препоръчват от десетилетия като алтернативно лечение за разширените вени.

Това е съставка, богата на серни съединения. След като се абсорбират от кожата, те имат мощен противовъзпалителен и антикоагулантен ефект,.

Как се използва

 • Яжте една скилидка суров чесън, с малко лимонов сок или с топла вода.
 • Като алтернатива, пригответе паста със суров чесън и добавете малко зехтин. След това използвайте сместа като лосион за масаж върху зоните с разширени вени.
 • Повтаряйте лечението ежедневно.

3. Конски кестени

Кестените са чудесно средство за разширените вени

Конските кестени са натурално средство, което е известно по целия свят заради ефективността му в борбата с разширените вени, както и подуване и болка в краката.

В допълнение, много хора ги използват и като алтернативно лечение на флебит (възпаление на вените). В крайна сметка това има положително въздействие върху здравето на кръвоносната система на организма.

При някои пациенти те възстановяват правилното функциониране на клапите на вените. Това улеснява транспортирането на кръвта обратно към горните части на тялото.

Как се използва

 • Взимайте таблетки конски кестен ежедневно.
 • Вземете естествен екстракт от конски кестен и го използвайте локално като лосион за масаж.

4. Зелена глина за разширени вени по краката

В допълнение, паста, приготвена от зелена глина служи за контролиране на възпалението и тежкото усещане, което идва от наличието на разширени вени по краката.

Тази мощна съставка има противовъзпалителни, стягащи и успокояващи свойства. Те могат значително да намалят възпалението във вените в долната част на тялото.

Как се използва

 • Най-напред навлажнете малко зелена глина с топла вода, докато получите гладка паста. След това разтрийте в засегнатите части.
 • Оставете да изсъхне напълно за 30 минути, след което изплакнете с топла вода.
 • Повтаряйте лечението най-малко 3 пъти седмично.

5. Отвара от магданоз

Отварата от магданоз помага при разширените вени

Диуретичните и противовъзпалителни свойства на отварите от магданоз ги правят основен инструмент за лечение на проблеми с кръвообращението.

Консумирането на отвара от магданоз редовно помага да се отървете от течностите, които се натрупват в тъканта на краката. Плюс това, тя също така стимулира кръвообращението в тялото ви.

Как се използва

 • Пригответе литър отвара от магданоз и я пийте през целия ден в 3 или 4 равни количества.
 • Ако искате да направите стъпка напред с това лечение, нанесете течността директно върху краката и масажирайте, докато не бъде добре усвоена.

6. Утайка от кафе

Хората често просто изхвърлят кафето, след като са приготвили любимата си напитка. Утайката обаче в действителност има някои страхотни качества, които я правят полезна в различни алтернативни домашни средства.

Например, противовъзпалителният и стимулиращ ефект спомага за добро кръвообращение и намалява разширението на вените.

Прилагането на кафената утайка редовно ексфолира мъртвите кожни клетки, подобрява еластичността на вените и предотвратява преждевременното стареене.

Как се използва

 • Вземете малко кафена утайка и я навлажнете с топла вода или зехтин. След това просто разтрийте в засегнатите области, като използвате нежни масажиращи движения.
 • Оставете върху кожата за 15 минути, за да действа. След това изплакнете.
 • Използвайте това средство 2 до 3 пъти седмично, за да постигнете най-добри резултати.

Готови ли сте да изпробвате тези домашни лечебни средства? Както можете да видите, няма нужда да излизате и да купувате скъпи търговски продукти, след като можете  да се справите с разширените вени и по натурален начин.

Изберете един от горните варианти и открийте колко лесно е да третирате разширените вени ефикасно, без да излагате кожата си на действието на вредни продукти.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.