Обичах те тогава, но сега не те обичам

29 Януари, 2019
Не се страхувайте да изразите чувствата си, колкото повече се бавите, толкова повече стават усложненията

Всяка връзка трябва да е в постоянно движение, подобно на риба, плуваща в океана. Рибите не спират да се движат, да се гмуркат, да скачат… ако спрат, те умират. Ако сте достигнали до този етап в отношенията си с друг човек, време е да кажете: “Обичах те тогава, но сега не те обичам.”

Разбиването на сърцето е едно от най-болезнените неща, които могат да ни се случат в живота. Те дори може да са толкова сложни, че в някои случаи е трудно другият да бъде пуснат, тъй като е бил много ценен за нас.

Програмирани сме да градим връзки

Хората са създадени да градят връзки помежду си: семейство, приятели, партньори, деца … именно поради това е болезнено, когато тези отношения прекъснат един ден, особено когато не разполагаме с друго решение.

думите "не те обичам" са трудни за изричане

Има обаче едно нещо, което хората постоянно забравят: взаимоотношенията са живи. Затова те се променят, но не винаги за добро. Понякога един нов човек може да навлезе в живота ви и да промени възгледите ви. Всичко това може да доведе до последици.

Затова, когато дойде време да изречете, „Не те обичам повече“, болката, гневът, разочарованието и усещането за изоставяне ще се появят. Ще се чувствате малки и наранени. Ще смятате и усещате, че нещо, в което сте вярвали, е било разрушено.

Въпреки това понякога приключването на връзка, която вече е достигнала своя максимум, може да бъде нещо положително. Вие се борите до момент, в който не можете вече да издържате. Докато страданието стане толкова голямо, че единственият ви ход е да опитате да избягате.

Разбитото сърце

Усещането сякаш сърцето ви се къса е една от най-често използваните метафори за описване на болката, характерна при раздяла. Тази физическа и емоционална болка може да провокира силна тъга. В такива моменти губите интерес към всичко в живота.

изричането на "не те обичам" е свързано с болка

Защо това усещане е толкова често срещано? Защо разделите разбиват сърцето на човека? Това е така, тъй като човекът не е способен да различава тези 2 понятия – да бъдеш влюбен и любовта сама по себе си. Много хора ги възприемат като синоними, но това не е така.

Прочетете и: Синдромът на разбитото сърце при жените

Първото се отнася към привличане и желание, които могат да ви накарат да усещате онези пеперуди в стомаха. Но когато нежните същества отлетят, е време да направите нова оценка на ситуацията. Избяга ли любовта от вас?

В тази ситуация може да изпитате объркване. Намирате се до човек, когото вече не обичате. Вашата страст е била временна, но ви е накарала да се чувствате живи. Когато тя угасне, усещането, че „Не те обичам повече“ започва да става все по-силно и по-силно.

Когато казваме “Не те обичам вече”

"не те обичам" и раздялата

Да кажете на някого, че вече не го обичате, е трудно и сложно, тъй като знаете колко негативно ще се отрази това върху него. Вместо това можете да направите друго. Най-добрият изход от ситуацията е да бъдете честни и ясни. Не е лесно, но е необходимо.

Препоръчваме ви да прочетете и: Обичам го, но не го желая както преди

Трябва да сте способни да се изправите лице в лице и да изразите своята позиция по красноречив, сбит и концентриран начин, за да избегнете всякакви недоразумения. По този начин ще намалите риска от възникването на други проблеми.

В типичния случай би следвало да има аргумент, оценка и други реакции, които ще засилят гнева и разочарованието, което усещате. Съветваме ви да не отговаряте по този начин – в момента партньорът ви страда и е желателно да проявите разбиране на чувствата му.

И още…

Да кажете „Не те обичам вече“ изисква кураж и смелост. В същото време трябва да сте способни да съчувствате на партньора. Не се страхувайте и потърсете най-подходящия начин, по който да споделите своята гледна точка за връзката ви. По този начин показвате своето разбиране и разяснявате защо вече не може да сте заедно.

Случвало ли ви се е досега да се наложи да минете през такъв тежък период и да кажете „Аз вече не те обичам“? Ситуацията е сложна и за двамата партньори, затова преди да направите каквото и да е, трябва да посветите известно време на дълбок размисъл.

Все пак не чакайте прекалено много, за да съобщите своето решение на партньора, тъй като колкото повече чакате, толкова по-трудно ще ви бъде. Най-важното е да споделите възможно най-късно, без колебание и отлагане. Така ще избегнете повече усложнения.