Нюд грим: как да го нанесете, без да се провалите в опита

Чували ли сте някога за нюд грима? Не става въпрос да се гримирате докато сте голи! Разберете за какво става дума!
Нюд грим: как да го нанесете, без да се провалите в опита

Написано от Luz Marina Carpio Hernández

Последна актуализация: 07 март, 2023

Грим без промяна на тена е известен като “нюд грим”. Идеята е да покажете блестящ и здрав завършек, без да злоупотребявате с продуктите, използвани за обличане на лицето ви. Тази тенденция е подходяща както през деня, така и през нощта, така че можете да присъствате на важни събития с гримирано лице, но с естествен завършек.

Въпреки че прилагането му не е трудно, важно е да се вземат предвид основни моменти като цвета и характеристиките на кожата. И двете характеристики допринасят за избора на козметика и следователно за успеха на грима. Искате ли да научите повече за това? Ето всички ключове към тази тенденция в грима.

Какво е нюд грим?

Гримът е невербална форма на изразяване, която отдавна използва интензификацията на пигментите, за да трансформира кожата. Не е вредно да се гримирате.

Нюд стилът обаче предлага естественост и отхвърля излишъците; използва цветове, подобни на тези на лицето и допълва с озаряване на ключови точки. Дори създава впечатлението, че дори не носите грим, докато в действителност на лицето има продукти, нанесени в количества, определени от нуждите на кожата.

Нарича се нюд, за да намекне за използването на неутрални или бежови нюанси, които подчертават простотата и естествеността.

Целта на този фин външен вид е да покаже компактна, хидратирана и здрава дерма, която преди е била маскирана под слоеве и слоеве козметични продукти . Също така е идеална алтернатива за поддържане на кожата лека и свежа в много горещи или влажни дни.

Нюд грим.
Нюд гримът използва нюанси, които зачитат естествения вид на кожата.

Какво трябва да имате предвид, преди да опитате нюд грим

Има два основни навика за постигане на добър нюд грим, без да се проваляте в опити. Единият от тях е хигиената на лицето. Никоя козметика няма да има очаквания ефект, ако кожата ви не е чиста. Затова почиствайте лицето си всеки ден, за да премахнете остатъците от пудра, основа и крем.

Препоръчително е да задълбочите тази задача поне веднъж месечно с ексфолиация, която премахва мъртвите клетки и възвръща блясъка. Трябва също така да включите в рутинната си хидратация на кожата, която насърчава еластичността и стегнатостта.

Зрелите кожи се нуждаят от кремове или процедури, препоръчани от дерматолог, тъй като те овлажняват и минимизират мимическите линии.

Не е необходимо само да използвате лосиони; пиенето на достатъчно вода всеки ден също помага на кожата да придобие стегнатост и тонус.

Как да постигнете нюд грим без никакви грешки

Нюд гримът е метод, който не само подобрява красотата, но и прави кожата да изглежда по-малко задушена от тежки вещества. Нека да разгледаме как да го постигнем.

Персонализирайте основата си

Не избирайте най-тъмния фон дьо тен; от съществено значение е да изберете пигменти, които са подходящи за тена на кожата ви и са съобразени със състоянието й, а не такива, които обещават магическо покритие и в крайна сметка правят лицето ви прекомерно гримирано или причиняват нежелани реакции.

Обърнете внимание на съставките и консистенцията на продукта, особено ако имате чувствителна кожа. В този случай вашият грим трябва да се превърне в продължение на лечението. Поради това продуктите трябва да зачитат pH на кожата чрез състав без дразнители и алергени.

За нюд покритие течните фон дьо тени с озаряващ ефект са идеални. BB кремовете са добър избор, тъй като освен естествено оцветяване, имат овлажняващи свойства; много от тях включват слънцезащитен фактор.

Розовите или с цвят пъпеш фон дьо тени подхождат на бледа кожа; бежовите и седефените подхождат на загорели лица.

Използвайте подходящ коректор

Също като фон дьо тена, цветният коректор трябва да съответства на тена и несъвършенствата, които ще скриете. Когато го нанесете, изчакайте няколко минути, преди да смесите; ще видите, че покрива по-добре и допринася за нюд ефекта. Не забравяйте да го поставите само върху зоната, която изисква корекция.

Опитайте полупрозрачни пудри и ружове

Полупрозрачните пудри в насипна текстура подобряват нюд вида, защото запечатват основата и се адаптират към естествеността, която търсите. Същото важи и за ружа. В днешно време кремообразните ружове също са на мода.

Оранжево, бежово и розово са най-популярните нюанси; също така е препоръчително да избирате леко перлени ружове.

Тайната на пудрите и ружовете е да ги нанасяте с четки с мек косъм; ако ружът е под формата на крем и владеете техниката, бихте могли да използвате гъбички. Преливането се извършва чрез повдигане на инструмента от бузите към слепоочията (за да се ориентирате, можете да се усмихвате, докато нанасяте грима).

Добавете интензивност към очите

Акцентът на нюд грима е околоочният контур. Това е частта, която има най-много цвят, но не екстравагантни тонове. Спазвайки нюд линията, използвайте неутрални тонове, които създават дълбочина, придържайки се към палитрата на останалата част от грима. Често срещаните са кафяво, шоколадово и златисто.

Изкуствените мигли, удължителите или спиралите за обем отварят погледа. Не забравяйте да използвате деликатна очна линия.

Озарете лицето си

Озарете субцилиарната дъга, центъра на челото, ъглите на очите, горната част на скулите и брадичката, тъй като това са най-изпъкналите части на лицето.

Въпреки че тези козметични продукти осигуряват светлината, която предлага нюд стилът , не прекалявайте с тях, защото рискувате да подчертаете отворените пори или бръчки. Основата или меката основа допринася за по-плътна кожа и коригира преди озаряв.

Използвайте гланц за устни

Обичайното нещо при нюд грима е да поставите гланц върху устните си. Допустими са обаче и светли тонове, подобни на оригиналния цвят на вашите устни.

По същия начин някои жени нарушават схемата с по-тъмно червило; ако сте по-смели, гледайте покритието да е точно и да не изпъква, защото би развалило останалата част от грима.

Нюд грим.
Нюд гримът за устни обикновено използва балсами или светли моливи.

Започването отвътре също помага за перфектния нюд грим

Кожата е истинският герой на нюд стила, така че е важно да се грижите за нея отвътре и да не оставяте работата само на козметиката. Продуктите за красота са елементи, които си сътрудничат, за да подчертаят естествеността.

Добрата диета е от съществено значение за показване на здравословен тен. Храните, богати на витамини А, С и Е, са много полезни, когато става въпрос за грижа за кожата; червените плодове, зеленчуци и цитрусови плодове осигуряват микроелементи, които противодействат на оксидативния стрес и насърчават генерирането на колаген. Имайте това предвид!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.