Нещата, които може би не осъзнаете, че ви правят непривлекателни

Не бъдете доминантни и не се концентрирайте само върху вашия живот, приятелите ви също имат нужда от вас
Нещата, които може би не осъзнаете, че ви правят непривлекателни

Последна актуализация: 28 февруари, 2019

Повечето от нас обикновено се стремят да бъдат страхотни хора като са любезни, внимателни и състрадателни. Но може да имате някои навици, които всъщност са непривлекателни.

Някои поведения могат да ви накарат да изглеждате непривлекателни, досадни или недостъпни.

Ако се постараете да ги подобрите, вашата група от приятели ще расте, докато израствате като човек.

Прочетете, за да научите за някои непривлекателни навици.

Мислите само за себе си

Нормално е хората да правят това без да го осъзнават. Това се случва, когато се фокусирате само върху себе си, говорите само за себе си и не спирате да се замисляте дали хората около вас имат какво да кажат.

Наистина ли вярвате, че вие сте единственият, който има значение? Ако случаят е такъв, е време да направите няколко промени. Никой не иска да бъде приятел с хора, които се интересуват само от себе си.

Фокусирате се върху външната красота и игнорирате красотата отвътре

суетата ви прави непривлекателни

Истинската красота идва от сърцето в допълнение към вашето тяло и душа. Вашият физически външен вид не е най-важното.

Когато сте някой, който има непривлекателно поведение, другите няма да ви видят като човек, с когото искат да прекарват времето си.

Ако мислите, че външният вид е всичко, от което се нуждаете, време е да погледнете в огледалото и да видите отвъд физическото.

Прекалено конкурентни сте

Дали не сте от хората, които трябва да бъдат по-добри от другите? Ако е така, нека ви кажем, че това е едно от нещата, които ви карат да изглеждате непривлекателни.

Когато ви е грижи за приятелите, вие им позволявате да имат блестящи моменти.

Избягвайте да бъдете от хората, които омаловажават постиженията на другите само защото искате да се откроите. Оценяването на възможностите на другите ви прави по-приятен човек.

Вие самите също ще се чувствате по-добре, когато цените другите, защото проявявате добър характер.

Говорите с приятелите си, сякаш са врагове

Едно от нещата, които могат да ви направят непривлекателни, често е да спорите с приятелите си. Вместо това опитайте се да разрешите или уважавате различията си.

По този начин ще можете по-добре да се грижите един за друг. Ако гледате на приятелите си, сякаш са врагове, вероятно може и да им измените лесно.

Не забравяйте, че сте приятели, за да се защитавате един друг. Ето защо винаги трябва те да стоят на ваша страна, независимо от различията ви.

Поставяте под въпрос вашето значение пред другите по незначителни въпроси

излишните спорове ви правят непривлекателни

Това несъмнено ви прави непривлекателни. Когато постоянно питате колко много ви ценят другите, вие се издавате, че сте несигурен човек, който често отчуждава хората.

Когато например двама от вашите приятели решат да отидат някъде без вас, това не означава, че трябва да се съмнявате в тяхното приятелство. Те ще останат ваши приятели, а животът им не спира, когато не сте наоколо.

Не е нужно винаги да сте прави.

Доминантни сте

В идеалния случай една група приятели ще бъде на равни нива.

Решителни ли сте обикновено? Чувствате ли постоянната нужда да сте отговорни за всяка ситуация? Опитвате ли се да контролирате това, което другите хора правят?

Ако някой от трите случая по-горе се отнася за вас, може да ви направи по-малко привлекателни. Опитайте да се отпуснете и да позволите на другите да изразят мнението си и поемайте водеща роля само от време на време.

Това, освен че ви кара да изглеждате по-привлекателни ще ви позволи да си починете и не винаги да носите отговорността върху раменете си.

Нечестни сте – това ви прави непривлекателни

Лъжата за всичко или предоставянето на ненужни извинения не е нещо, което някой иска от своите приятели. Когато имате такова поведение, вероятно ще се превърнете в човек, който не вярва на другите и чувства необходимостта да оценява действията на хората около вас.

Непочтеността няма да ви доведе до никъде. Не забравяйте, че вашите приятели съществуват, за да ви разберат и подкрепят, така че бъдете честни.

Груби сте

Когато сте груби, обиждате или сте от типа хора, които се забавляват като засрамват приятелите си, ще бъдете непривлекателни в чуждите очи. Без съмнение много малко хора ще ви искат близо около себе си.

Дразнещо е да сте близо до някой, който не знае как да се държи.

Действие толкова просто, колкото и съгласието да се направи нещо заедно може да се превърне в сцена, в която никой не иска да участва, ако трябва да се справи с някой, който е груб.

Макар че не става дума да се преструвате, че сте някой, когото не сте, подобряването на отношението и поведението ще ви направи по-социален човек.

Препоръчваме ви да прочетете и: Признаци, че връзката ни не се развива добре

Негативни сте

негативизмът ви прави непривлекателни

Едно от най-лошите неща, които ви правят непривлекателни е негативността. Това се случва, когато непрекъснато виждате тъмната страна на нещата, представяте си най-лошите възможни ситуации или се отказвате, без дори да сте опитали нещо.

Никой не иска да бъде около човек, който е източник на обезсърчение вместо подкрепа.

Когато сте положителни, ще насърчите хората около вас и ще ви се случат повече положителни неща.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.