Научете всичко за процедурите Soft Lift

Soft Lift е нов вид процедура за подмладяване на кожата на лицето, съчетаваща използването на ботулинов токсин (ботокс) и хиалуронова киселина. В какво се състои тази процедура? Кои са предимствата й? В тази статия ще ви дадем отговор на тези въпроси!
Научете всичко за процедурите Soft Lift

Последна актуализация: 06 декември, 2020

Soft Lift се превърна във верен приятел по пътя към красотата за много жени. Лицето ви е важно, то е ви представя пред света около вас. Затова е съвсем нормално да искате да изглеждате млади и естествено красиви.

За щастие, ако започнете с неинвазивни естетически процедури в по-ранна възраст, печелите предимството да се справите със стареенето, без да правите много промени и без да е необходимо да се подлагате на хирургични манипулации.

Какво представляват процедурите Soft Lift?

Soft Lift е техника предназначена за използване от двата пола, независимо от възрастта, предлагаща натурални резултати чрез възстановяване на хармонията и изражението на лицето. Няма противопоказания и е подходящ за тези, които искат да възстановят свежия вид на лицето си.

Процедурите се извършват в специализираните клиники. След извършването на една процедура можете да се върнете към нормалните си дейности. Полученият резултат е положителен, тъй като лицето ви ще изглежда видимо възстановено. Освен това ефектът трае поне четири месеца.

Въпреки че процедурата е минимално инвазивна, трябва да бъде извършена от квалифициран лекар с подходящата специализация. Предварителната консултация с лекар ще ви помогне да решите дали тази техника е подходяща за вас или не е.

Soft Lift ще ви помогне да се справите със стареенето на кожата.

Soft Lift е нехирургична техника против стареене осигуряваща добри резултати. Казано накратко тя ви помага да поддържате младежкия и здрав вид на кожата си.

Естественото хронологично стареене

Стареенето на лицето води до редица промени като появата на динамични бръчки, статични бръчки и загубата на колаген и хиалуронова киселина. Отпускането на кожата е пример за това. Други признаци на стареенето на кожата са:

 • Загуба на контура на лицето поради действието на гравитацията
 • Загуба на стегнатост
 • Загуба на обем
 • Промени в текстурата и цвета на кожата

Всички тези промени, през които преминава кожата с течение на времето, състаряват лицето ви и му придават уморен вид. Но техники като Soft Lift ви помагат да се справите с тези промени.

Какво представляват процедурите Soft Lift?

При процедурите Soft Lift се използват две вещества:

 • Ботулинов токсин тип А, предназначен за третиране на динамични бръчки, тези образувани от движението на лицевите мускули (при жестикулиране).
 • Хиалуронова киселина, изпълваща статичните бръчки, които са постоянни. Те често са по-дълбоки и видими, когато лицето ви е в покой. Това вещество се използва и за хармонизиране на контура на лицето и устните или за възстановяване на обема в зоните на лицето, променени от стареенето.

Според проучване публикувано в International Journal of Biological Macromolecules, хиалуроновата киселина оказва изключително положително действие върху подобряването външния вид на кожата.

Soft Lift в борбата срещу бръчките

При извършването на процедурите Soft Lift, експертите използват ботулинов токсин тип А и хиалуронова киселина.

Промените след процедурата

Soft Lift е неинвазивна и нехирургична процедура помагаща ви да се справите с признаците на стареене на лицето. В резултат ще се радвате на по-естествена, подмладена и красива кожа на лицето. А най-хубавото е, че не е необходимо да поемате риска или да преминавате през каквото и да е било оперативна намеса както е при повечето подобни козметични процедури.

Soft Lifting е модерна медицинска техника, използваща революционни терапии против стареене  (филъри с хиалуронова киселина и ботулинов токсин тип А), спомагащи пълното подмладяване на лицето.

Зоните, които можете да третирате

Тази техника може да бъде използвана за всяка една част от лицето, която мислите, че има нужда от корекция на признаците на стареене. Например:

 • Областта на носа (риномоделация и бръчки около носа)
 • Зоната на челото (повдигане на веждите и коригиране на бръчките по челото)
 • Назолабиални бръчки, бръчки в ъгълчетата на очите (пачи крак)
 • Възстановяване обема на скулите
 • Оформяне на лицевия контур
 • Устни (корекция на обем и контур и бръчките около устата)

Най-новите тенденции в подмладяването на лицето целят постигането на естествени и хармонични резултати за трайно разкрасяване на лицето.

Процедури за подмладяване на лицето

Чрез Soft Lift е възможно да подобрите почти всяка една зона на лицето. Резултатите са видими още след първата процедура.

Препоръчваме ви да прочетете и: Съвети за младежка кожа и на 40

Трите R на подмладяването

Голямата разлика при конвенционалните техники за подмладяване е двуизмерния подход използван от експертите за преглед и преценка състоянието на лицето. Преди се прилагаше терапия единствено на бръчките.

Тази техника доведе до революция при този вид процедури. Анализирането на лицето от триизмерна гледна точка. Така се третират всички признаци на стареене на лицето чрез  трите R на подмладяване на лицето, а именно:

 • Отпускане на мускулите. Намаляване на динамичните бръчки (с ботулинов токсин тип A).
 • Преоформяне на контура на лицето. Третиране на статичните бръчки (хиалуронова киселина + ботулинов токсин тип A).
 • Възстановяване на обема. Увеличава се обема в необходимите места, поради загуба на обем или поради факта, че в тях обемът никога не е бил хармонизиран (с хиалуронова киселина).

Накратко поради всички тези причини Soft Lift е иновативна терапия съчетаваща съществуващите техники за подмладяване на лицето.

 


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Small, R. (2014). Botulinum Toxin Injection for Facial Wrinkles. American Family Physician90(3), 168–175.
 • Sulamanidze M, Sulamanidze G. Facial lifting with Aptos Methods. J Cutan Aesthet Surg. 2008;1(1):7‐11. doi:10.4103/0974-2077.41149
 • Floyd, E. M., Sukato, D. C., & Perkins, S. W. (2019, May 1). Advances in Face-lift Techniques, 2013-2018: A Systematic Review. JAMA Facial Plastic Surgery. American Medical Association. https://doi.org/10.1001/jamafacial.2018.1472
 • Nigam, P., & Nigam, A. (2010, January 1). Botulinum toxin. Indian Journal of Dermatology. https://doi.org/10.4103/0019-5154.60343
 • Jankovic, J. (2010). Botulinum Toxin. In Encyclopedia of Movement Disorders (pp. 144–150). Elsevier Inc. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-374105-9.00098-8

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.