Лесни съвети за ексфолиране на ръцете

Ако искате кожата на ръцете ви да е мека и гладка няма нищо по-подходящо за целта от използването на захар и мед. Това съчетание е отличен ексфолиант.
Лесни съвети за ексфолиране на ръцете

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Както знаете ръцете са една от частите на тялото, които използваме най-активно в ежедневните си дейности. Затова в тази статия ще ви дадем няколко лесни съвета за ексфолиране на ръцете

В началото искаме да ви предупредим, че не трябва да прилагате тези съвети повече от два пъти седмично, тъй като кожата на ръцете е много чувствителна и реагира бързо под действието на слънчевите лъчи.

Съвет №1 Маска за омекотяване на ръцете

Сух ата кожа на ръцете се среща често , независимо от възрастта. Обикновено се дължи на редица фактори като домакинските задължения, дългото излагане на слънце и др. Първият ни съвет е да си приготвите една лесна домашна маска. Необходими са ви следните съставки:

  • Две супени лъжици мед
  • Един картоф
  • Две супени лъжици мляко
  • Две супени лъжици зехтин

Започнете като първо сварите картофа. След това го обелете и го направете на пюре. Добавете зехтина, млякото и меда. Добре разбъркайте получената смес, докато получи те глад ък крем. Следващата стъпка е да нанесете получената смес върху кожата на ръцете си. Оставете я да подейства 20 минути. След това се измийте с топла вода.

Съвет №2 Захар и мед за ексфолиране на ръцете

Ако искате кожата на ръцете ви да е мека и гладка няма нищо по-подходящо за целта от използването на захар и мед. Това съчетание е отличен ексфолиант.

Смесете малко мед със захар. Оставете сместа да постои 10 минути. След това масажирайте кожата на ръцете си бавно и внимателно. Така стимулирате поемането на продуктите, а самата процедура действа успокояващо.

След масажа измийте ръцете си с топла вода.

Съвет №3 Лимонов сок и захар

Премахването на клетките с мъртва кожа е важна част от разкрасителните процедури. Именно затова ви даваме и следващата си рецепта – напълно натурална и достъпна. За да я изпълните ще са ви необходими:

Смесете двете съставки, докато получите хомогенна смес. Нанасяйте продукта като леко го втривате в продължение на 10 минути, след това се изплакнете с достатъчно вода. За да засилите ефекта на тази процедура намажете кожата си с овлажняващ крем.

Съвет №4 Рецепта против петна на ръцете

Друг често срещан проблем освен сухата кожа на ръцете са петната по нея. В следващите редове ще ви дадем една лесна рецепта приготвяща се с продукти, които вероятно имате в дома си. Тя ще ви помогне да решите гореспоменатия проблем с петната.

краставицата е друг чудесен продукт за ексфолиране кожата на ръцете

Прочетете и това: За ползите от краставицата

Необходими съставки:

  • Една краставица
  • Една супена лъжица зехтин
  • Малко магданоз
  • Сока на един лимон

Поставете краставицата, лимоновия сок, предварително нарязания на ситно магданоз и зехтина в блендера. Разбъркайте всичко, докато получите хомогенна смес. Нанесете получената маска върху кожата на ръцете си. Оставете я да подейства 15 минути. След това се измийте с топла вода. Веднага ще забележите промяната.

Сигурни сме, че тези лесни съвети ще ви помогнат да се радвате на по-красива, ексфолирана и добре поддържана кожа по ръцете. Запомнете, че трябва да прилагате съветите ни поне няколко седмици, за да се радвате на желаните резултати.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.